Česká golfová federace

Aktuality

Turnaj základních škol poprvé ve spojení s GolfSixes

Turnaj základních škol poprvé ve spojení s GolfSixes

Tomáš Přikryl, Středa 7. června 2023

Vrcholem pyramidy projektu Se školou na golf je spolupráce s golfovými kluby zapojenými v projektu se základními školami, které do svého školního výukového programu zařadily výuku golfu. Děti z těchto škol se sešly na golfovém hřišti v Kořenci, a poprvé i pod hlavičkou GolfSixes.

Již šestý ročník Turnaje základních škol se uskutečnil v úterý 6. června na hřišti v Kořenci. Turnaj dlouhodobě podporuje organizace R&A a v letošním roce se zapojil také projekt GolfSixes. Ten je finančně dotován organizacemi zvučných jmen, například DP World Tour, Ladies European Tour nebo Confederation of Professional Golf (CPG).

„Úspěch pilotních akcí v Evropě ukázal, že GolfSixes League představuje perfektní řešení pro mladé hráče, aby jim pomohl v jejich golfových začátcích, a to zábavným a poutavým způsobem, a zároveň aby si vyzkoušeli týmové zapojení do hry. Jsme nesmírně potěšeni, že spolupráce na mezinárodních úrovních zafungovala výborně. Je skvělé pozorovat, jak skvělou práci lze odvést, když PGA a její členové, federace, kluby atd. pracují společně na dosažení stejných cílů,“ komentoval rozšíření GolfSixes do dalších zemí CEO CPG Ian Randell.

To, že turnaj škol motivuje děti nejen do prvních golfových krůčků, dokazuje dnes již čtrnáctiletá hráčka golfového klubu v Kunětické Hoře Alžběta Jakwerthová (HCP 2,6). Ta se zúčastnila Turnaje základních škol v prvním až třetím ročníku. V páté třídě, kdy naposledy mohla reprezentovat svoji Základní školu Trutnov, V Domcích 488, zvedla nad hlavu putovní pohár pro vítěze.

Turnaj základních škol podporuje od samého začátku myšlenku projektu GolfSixes. V dopolední části děti odehrají šestijamkové hřiště ze zkrácených odpališť ve formátu Texas Scramble. V odpolední části ze svých ran na hřišti odečítají body získané z dovednostních úkolů (metrový put, třímetrový put, desetimetrový put do výseče, chip a pitch do výseče a dlouhá 50m rána do výseče).

Šestého ročníku se zúčastnilo devět základních škol se zástupci z golfových klubů, s kterými školy spolupracují:

  • ZŠ Jungmannova Kuřim (Golf Club Brno)
  • ZŠ 1. máje Hranice (Golf Club Radíkov)
  • ZŠ Plzeň (RGA Greensgate)
  • ZŠ a MŠ Dělnická, Karviná (Golf Club Lipiny)
  • Základní škola, Trutnov, V Domcích 488 (Golf Club Mladé Buky)
  • Anglofonní základní škola (Golf Club Praha)
  • Základní škola Kolová (Golf Club Karlovy Vary, Golf Club Háje)
  • ZŠ a MŠ Benešov u Boskovic (Sokrates Golf & Country Club)
  • ZŠ a MŠ Pramínek (Golfový Klub Brno – Žabovřesky)

A ačkoliv hlavním cílem akce je hlavně chuť reprezentovat svoji školu a také setkání ředitelů a učitelů zapojených škol, motivace k vítězství vyzařovala z dětí v podobě jejich soustředění a zapálení do hry. Putovní pohár pro vítěze obhájila 25. ZŠ Plzeň, před ZŠ 1. máje Hranice a ZŠ Jungmannova Kuřim.

Děti měly možnost sledovat také golfovou exhibici, kterou před začátkem turnaje předvedl generální sekretář PGA C Lukáš Tintěra. Ostatně česká PGA měla své zastoupení i mezi trenéry u svých týmů. Turnaje se zúčastnil také Tomáš Daul, Petr MoučkaTomáš Tvoroch a Michal Kucharčík.

„GolfSixes je zábavná a dostupná krátká forma golfu… Chceme na tomto impulsu stavět rozšířením jeho působnosti do nových zemí, aby více mladých lidí mělo příležitost užít si golf, ale i jeho zdravotní přínosy s rodinou a přáteli,“ dodává k projektu Phil Anderton, projektový ředitel R&A.

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Středa 7. června 2023
Všechny články autora

Související články

GC Hořehledy třetí na mezinárodním indoor mistrovstv ...
GC Hořehledy třetí na mezinárodním indoor mistrovstv ...

22.03.2024 | Úspěšné vystoupení zapsala ČR na International Indoor GolfSixes League Championship konaném v období 10.2.-17.3. Šestičlenný dětský tým Golf Clubu Hořehledy vybojoval v evropské konkurenci skvělé 3. místo. Palec nahoru patří i druhému českému zástupci z Golf Clubu Ypsilon za účast a 12.

GolfSixes rozhýbe další sezonu Se školou na golf
GolfSixes rozhýbe další sezonu Se školou na golf

25.01.2024 | ČGF i letos obohatí projekt Se školou na golf spoluprací s projektem GolfSixes. Malí golfoví začátečníci mohou již teď odstartovat svoji sezónu mezinárodním indoor turnajem Indoor GolfSixes Championship. Čas pro registraci pořadatel prodloužil do 5. února.

Albatross Golf Resort otevřel náruč dětem z místní ...
Albatross Golf Resort otevřel náruč dětem z místní ...

07.10.2023 | Hřiště ve Vysokém Újezdu u Prahy je známé hlavně díky své vysoké kvalitě, za kterou jezdí hráči z celého světa, včetně těch nejlepších. Od září na jeho cvičných plochách vítá místní golfový klub žáky prvního stupně nedaleké základní školy, kteří sem dochází v rámci tělesné výchovy.

Zájem základních škol o výuku golfu roste
Zájem základních škol o výuku golfu roste

20.09.2023 | Na začátku školního roku oznámil Albatross golf club Praha novou spolupráci se ZŠ a MŠ Vysoký Újezd. Rozšiřuje tak počet škol, které začlenily výuku golfu do svého vzdělávacího systému. Projekt Se školou na golf pomáhá i dalším golfovým klubům.

Se školou na golf spojilo síly s GolfSixes
Se školou na golf spojilo síly s GolfSixes

11.05.2023 | Již deset let oslovuje Česká golfová federace děti prvního stupně na základních školách. Ve spolupráci s golfovými kluby si každoročně golf vyzkouší tisíce dětí. Do nové sezóny projekt Se školou na golf spojil síly se silným mezinárodním partnerem GolfSixes.

Turnaj základních škol se představil dvěma novým ...
Turnaj základních škol se představil dvěma novým ...

15.06.2022 | Již pátý ročník Turnaje základních škol přivítal 9 škol z celé České republiky na golfovém hřišti ve Svratce. K sedmi stálým účastníkům se přidaly dvě nové základní školy a rozšířily tak počet škol, které svým žákům nabízejí výuku golfu.

Zájem dětí i škol o golf roste
Zájem dětí i škol o golf roste

26.05.2022 | Projekt České golfové federace Se školou na golf dlouhodobě pomáhá k rozvoji českého golfu. Oslovuje školy, rodiče i děti a spojuje zájmy golfových hřišť a golfových klubů. V roce 2022 vstoupil do svého devátého roku s energií rozpohybovat děti po letech ovlivněných pandemií covidu-19.

Česká golfová federace získala ministerské záštity ...
Česká golfová federace získala ministerské záštity ...

06.12.2021 | Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde