Česká golfová federace

Aktuality

Spilková ve Švédsku poprvé jako hráčka první světové stovky

Spilková ve Švédsku poprvé jako hráčka první světové stovky

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 1. června 2023

Po krátké pauze odstartuje Klára Davidson Spilková ve švédském Helsingborgu na hřišti Allerum, na které poprvé v kariéře vstoupí jako hráčka první světové stovky, ale také i jako čtvrtá hráčka žebříčku Race to Costa del Sol. Sérii čtyř turnajů v řadě zakončí před domácím publikem v Berouně.

Turnaj Helsingborg Open se hraje od pátku 2. do neděle 4. června s finanční dotací 300 000 eur. Vedle Davidson Spilkové jsou ve startovní listině i dvě další česká jména. Kristýna Napoleaová, která ještě v pondělí bojovala v kvalifikaci o účast na US Women’s Open, a Šideri Váňová.

Spilková se do dějiště turnaje vydala se svým manželem autem. Postupně je čeká přes 3 000 km. „Toho létání pro mě bylo za poslední čtyři roky dost. Hlavně mezi Evropou a Spojenými státy nebo na vzdálenější turnaje v Asii. Teď před sebou máme po hodně dlouhé době pořádnou evropskou šňůru, a tak jsme se rozhodli jet autem a vidět tak o trochu víc. Po Floridě jsme navíc měli trochu času a mohli si dovolit vyrazit o dva dny dříve. Delší to bude ze Stockholmu do Berlína i v závislosti na tom, jak nám bude navazovat trajekt, ale jezdit autem je vždy fajn. A je to kolikrát i pohodlnější, protože si s sebou můžeme vzít víc věcí a máme větší flexibilitu v místě,“ vysvětlila cestu po vlastní ose hráčka.

Turnaj Helsingborg Open startuje v pátek a Davidson Spilková do něj vstoupí v 8.11 již ve druhé ranní skupině společně s Němkou Chiarou Noja a Španělkou Anou Peláez Triviño. V jednom flightu se tak sejdou evropská trojka (Trivino), čtyřka (Davidson Spilková) a pětka (Noja), hráčky, které ve světovém žebříčku Rolex Rankings drží 95., 90., resp. 91. pozici. Jedná se o tři nejvýše postavené hráčky evropské série ve startovním poli. Spilková je v první světové stovce poprvé v kariéře: „Postup mezi sto nejlepších hráček nebyl jediným letošním cílem. Je toho víc. Jde o určitý proces a dlouhou cestu, na kterou se především zaměřuju, ale na druhou stranu příslušnost k nejlepší světové stovce je hezký milník a potvrzení, že věci, které děláme, děláme správně. Ještě nejsme ani v polovině plánované cesty a důležité je se nezastavit a pokračovat dál kupředu, ale radost mám,“ vzkázala ze Švédska k postupu mezi světovou elitu Davidson Spilková.

Hřiště ve švédském Allerum je hodně rovinaté s množstvím bunkerů a vodních ploch: Hřiště je navíc poměrně tvrdé a míčky hodně dobíhají. Bude to rozhodně zajímavé a velkou roli bude hrát nejen vítr, ale také to, kam nám míček po fairwayi doběhne,“ popsala své první dojmy z hřiště Spilková.

Další české hráčky Jana Melichová, Sára Kousková a Tereza Melecká se ve Švédsku představí o pár dnů později v turnaji Volvo Car Scandinavian Mixed, který se hraje na hřišti Ullna Golf Club 8. – 11. června s dotací 2 milióny dolarů.

Výsledky turnaje Helsingborg Open můžete sledovat zde

Foto: LET / Tristan Jones

Datum: Čtvrtek 1. června 2023
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde