Česká golfová federace

Aktuality

Melichová a Kousková berou v Belgii společně 16. místo

Melichová a Kousková berou v Belgii společně 16. místo

Tomáš Přikryl, Neděle 28. května 2023

Výborným finálovým kolem za 68 ran zakončily Melichová s Kouskovou turnaj Belgian Ladies Open v Naxhelet Golf Clubu ve Wanze a společně obsadily dělené 16. místo. Sára Kousková v její první sezóně zatím vždy prošla cutem, Melichová po Floridě vrátila do hry svůj starý putter.

Jana Melichová si prošla belgické hřiště napřed v cvičných kolech, ale také na devíti jamkách turnaje Pro-Am, kde ve flightu vystřídala krajanku Sáru Kouskovou. „Šla jsem druhou devítku. Sára mi hřiště popsala ještě předtím, než jsem dorazila na místo, jako něco mezi Mstěticemi a Mladou Boleslaví,“ dodala se smíchem Melichová. Ta v Americe bojovala s putty na vzdálenost do dvou metrů, proto ještě na Floridě vrátila do hry svůj starý putter a to ji i v Belgii přidalo na klidu.

Kousková první dva dny turnaje laborovala s nepříjemným větrem a odlišnými podmínkami, než byly před týdnem na Floridě. V posledním kole však obě české hráčky dokázaly zahrát 4 rány pod normu hřiště a s celkovým výsledkem -3 se umístily na děleném 16. místě. Na své konto si svorně připsaly šek v hodnotě 4.775 euro.

„Jsem ráda, že se mi povedlo dnes předvést koncentrované kolo, kde jsem konečně dokázala, jak skórovat, tak se vyvarovat zbytečných chyb a přinést kvalitní výsledek až do klubovny,“ okomentovala krátce po dohrání kola Kousková, která se posunula po sobotě o více než 20 míst. „Fungovaly mi skvěle wedge, třikrát jsem si dokázala přihrát na metr k vlajce. Několik nadějných puttů mi bohužel do jamky nespadlo, výsledkově to mohlo být ještě veselejší, ale jsem ráda, že si odvážíme s Janou z Belgie stejný výsledek a dobrý pocit z neděle,“ dodala Kousková.

Turnaj Belgian Ladies Open ovládla s výsledkem -11 německá golfistka Patricia Schmidt, druhá skončila její krajanka Chiara Noja a Španělka Hernandez. Zbývající české hráčky Tezeza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová neprošly cutem.

Celkové výsledky naleznete zde

Foto: LET/Tristan Jones

Datum: Neděle 28. května 2023
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde