Česká golfová federace

Aktuality

Pětice českých hráček se přesunula na prestižní turnaj na Floridě

Pětice českých hráček se přesunula na prestižní turnaj na Floridě

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 18. května 2023

Po sychravé Francii se pět českých hráček představí na dalším turnaji Ladies European Tour ve slunné Floridě. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká a Kristýna Napoleaová si zahrají na hřišti Trump International ve West Palm Beach po boku dalších světových hráček.

Po sedmi týdnech pauzy se české golfistky napřed zastavily ve francouzském resortu Evian, aby v rychlém sledu pokračovaly dalším turnajem na Floridě. Program nejvyšší evropské série Ladies European Tour nepřipravil pro hráčky nic jednoduchého.

„Na Floridu jsem se těšila moc. Pár let jsem tady žila a mám to tu hodně ráda, ale přiznám se, že hřiště Trump International jsem předtím nikdy nehrála. Má hodně vody, hodně písku, rychlé greeny a na Floridu nezvykle velká převýšení. Navíc je všude bermudská tráva, panuje zde obvykle velké horko a je vlhko, takže úplně něco jiného než minulý týden ve studené Francii,“ napsala z Floridy Davidson Spilková.

Sára Kousková ve Francii obsadila až 56. místo, a i když opět prošla cutem, nebyla se svým startem ve Francii vůbec spokojená. Proto věří, že se jí v zámoří bude dařit lépe: „Jsem ráda, že se na mé hře pozitivně projevila práce v minulých týdnech, zejména na puttování. Teď už je vše potřeba jen poskládat do skládačky a lepší výsledky přijdou, o tom jsem přesvědčená. Třeba hned na Floridě…,“ svěřila se Kousková ještě ve Francii.

Turnaj ve West Palm Beach se hraje o jeden milion dolarů. Přesná polovina price money bude rozdělena v individuální části turnaje a druhá v týmové části.

V týmové části jsou složeny čtyřčlenné týmy o třech profesionálkách doplněné jednou amatérskou hráčkou. Jak Davidson Spilková, tak Kousková se staly kapitánkami svých týmů. Velice zajímavý tým má pak Tereza Melecká, která si v týmu zahraje s největší hvězdou turnaje Lydií Ko. Jana Melichová, loňská vítězka Tipsport Czech Ladies Open, je v týmu s Manon De Roey a Kristýna Napoleaová byla nalosována k Chiary Noji.

Turnaj se uskuteční na hřišti Trump International ve West Palm Beach na Floridě od pátku 19. do neděle 21. května 2023 a hraje se klasickým způsobem na rány s cutem po druhém kole. Pro týmovou soutěž se výsledky všech čtyř členů týmu sčítají. Klára Davidson Spilková do turnaje vstupuje jako 9. hráčka žebříčku Ladies European Tour Race to Costa del Sol a 113. hráčka světového pořadí Rolex Rankings.

„Do turnaje jsem tentokrát byla nasazena jako 32. hráčka, takže jsem si vybírala jako jedna z posledních a bylo to o něco těžší. Do týmu jsem si nakonec přibrala Skotku Lauru Beveridge a los mi přidělil Švédku Lisu Pettersson. Obě jsou to již zkušené hráčky a jsem přesvědčená, že máme super tým. O to víc už se na páteční kolo těším,“ prozradila k volbě týmu kapitánka Davidson Spilková.

Ve startovním poli jsou také početně zastoupeny hráčky, které se zúčastní Tipsport Czech Ladies Open v Berouně od 23. do 25. června, např. Španělka Ana Pelaez, Švédka Johanna Gustavsson nebo Lee-Anne Pace z JAR. A je tu rovněž Dánka Emily Pedersen, vítězka Tipsport Czech Ladies Open 2020. Nechybí ani Američanka Lexi Thompson, loňská vítězka amerického turnaje Aramco, hraného v New Yorku, či loňská evropská jednička Linn Grant ze Švédska, jež vyhrála před týdnem Jabra Ladies Open ve Francii.

Přímé přenosy ze všech tří kol Aramco Team Series vysílá O2 TV Sport, první dvě kola od 22:00 do 02:00 a finále od 19:00 do 23:00.

Výsledky turnaje můžete sledovat zde

Foto: Tristan Jones/ LET

Datum: Čtvrtek 18. května 2023
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde