Česká golfová federace

Aktuality

Annika Kohoutek sahala v anglickém Enville Golf Club po vítězství

Annika Kohoutek sahala v anglickém Enville Golf Club po vítězství

Tomáš Přikryl, Úterý 9. května 2023

Na R&A British Amateur Championship do 16 let v anglickém Enville Golf Club sahala po svém prvním velkém turnajovém vítězství česká juniorka Annika Kohoutek. V dramatickém rozstřelu s Němkou Steinerovou však jedna rána navíc znamenala i tak skvělé druhé místo a největší úspěch v její kariéře.

Do anglického Enville se 28. – 30. dubna sjelo 90členné pole dívek z rekordních 22 zemí, aby na hřišti The Highgate (par 72) zabojovaly o juniorský titul v kategorii do 16 let. Mezi nimi se rozhodně neztratila jediná Češka Annika Kohoutek, která po každém kole mohla reálně pomýšlet na vítězství.

Po poslední jamce třetího kola a celkově po kolech 73, 70, 75 znamenalo její skóre 218 dělenou první příčku s Němkou Steinerovou a o vítězství musely obě zabojovat v rozstřelu. Bohužel hned na úvodní jamce Annika Kohoutek netrefila 25 stop dlouhé birdie a umožnila Steinerové, aby se stala první německou šampionkou mezi dívkami do 16 let.

„Závěr byl dost vypjatý. Před poslední devítkou jsem ztrácela na první místo, ale podařila se mi 2 birdie po sobě a zahrát druhou devítku v paru. Na poslední jamce par 5 jsem si myslela, že bude stačit par na první místo a podle toho jsem zvolila strategii. Bohužel nestačil. Nakonec jsem velmi ráda i za druhé místo, i když prohra v playoff je vždy smutná,“ komentuje Annika poslední chvíle turnaje.

 „Turnaj byl ze strany R&A skvěle připravený. Organizace byla perfektní. Byl to po delší době můj první turnaj v Evropě,“ dodává Annika Kohoutek. „Herně jsem se cítila velmi dobře, důležité bylo, že se mi dařilo z týčka. Hřiště bylo totiž úzké parkové, fairwaye byly lemovány stromy a každý nepřesný drive byl potrestán. Počasí bylo typicky anglické, chladno, občas déšť a vítr. Podmínky závěrečný den pak velmi obtížné, což se projevilo na skóre.“

Annika Kohoutek v současné době studuje střední školu s golfovým programem v Albany na Bahamách pod vedením trenéra Jona Hearna. Golfu se věnuje už od 5 let. K jejím dosavadním největším úspěchům patří 2. místo na US Kids Venice Open a vítězství na Slovak Amateur Junior Tour.

„Každopádně jsem moc ráda za pěkný výsledek na tak prestižním turnaji a moc se těším na další,“ zakončuje své hodnocení již po návratu na Bahamy.

Výsledky turnaje zde.

Připravil: -vrk-

Datum: Úterý 9. května 2023
Všechny články autora

Související články

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C
Regionální Dětská Tour Severovýchod - REGION C

10.11.2023 | Dětská Tour Severovýchod (DTSV) vstoupila letošním ročníkem do třetí dekády své existence posílena změnami. Hlavní dětská a mládežnická soutěž pro nově definovaný REGION C nabídla větší počet hřišť, atraktivnější turnajový kalendář a zaznamenala nárůst hráčského startovního pole.

Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...
Regionální soutěže – Regionální Tour Mládeže Regionu ...

03.11.2023 | V roce 2023 proběhl již 14. ročník Regionální Tour Mládeže Regionu B. Reorganizace regionů se nejvíce dotkla právě této mládežnické série. Přišla o více než 10 hřišť, i tak mladým hráčům nabídla možnost odehrát srovnatelný počet turnajů a kol jako minulé roky.

Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A
Regionální soutěže – Dětská Tour Západ A

27.10.2023 | Regionálními soutěžemi mládeže rozvíjí Česká golfová federace odspodu a od útlého věku hráčskou základnu v ČR. V roce 2023 přišla ČGF se změnou regionálního uspořádání a s pozitivními novinkami vstoupily do sezony čtyři regionální mládežnické okruhy. Dětská Tour Západ A vyhlásila v září své vítěze.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde