Česká golfová federace

Aktuality

Jiří Zuska prošel cutem i na Korn Ferry Tour

Jiří Zuska prošel cutem i na Korn Ferry Tour

Tomáš Přikryl, Neděle 30. dubna 2023

Jiří Zuska se po fantastickém prvním kole za 65 ran (-5) na turnaji HomeTown Lenders Championship na americké sérii Korn Ferry Tour chvíli dělil o vedení v turnaji. Po druhém kole za 72 ran (+2) a s celkovým skóre -3 prošel do finálového dne z dělené 52. pozice.

Kvůli husté mlze byl start prvního kola odložen na pátek, posléze pak ze stejných důvodů posunut o další čtyři hodiny a turnaj byl zkrácen na 54 jamek. Na hřišti The Ledges s parem 70 se tak prvního odpalu Jiří Zuska dočkal až v 18:12 místního času a před setměním stihl jeho flight odehrát pouze čtyři jamky.

„Ve čtvrtek jsme od rána průběžně dostávali zprávy s posunutými startovními časy, a nakonec turnajovému výboru nezbývalo nic jiného než první kolo kompletně odložit na pátek. Samotné počasí nebylo špatné, ale mlha mému flightu dovolila odstartovat až v pátek večer,“ vysvětluje Zuska.

Začátek úvodního kola z desáté jamky zvládl první Čech na Korn Ferry Tour se čtyřmi pary a na čtrnáctce si připravil skvělou výchozí pozici, kterou v sobotu ráno proměnil v první birdie.

V pátek jsem od začátku dne věděl, že z prvního kola nestihnu odehrát mnoho jamek. Připravil jsem se ale stejně, jako na jakékoliv jiné kolo a do těch čtyřech jamek jsem dal vše. V sobotu už jsem neřešil, z jaké jamky nebo jakou ranou začnu, bral jsem to jako nový den,“ popisuje svůj přístup k nevšednímu turnaji 67. hráč světového amatérského žebříčku WAGR.

Na 15. jamce pokračoval Zuska s dalším birdie, které ještě potvrdil na sedmnáctce a svou první devítku obešel za tři rány pod par. Další dva údery umazal na čtyřparové šestce a pětiparové osmičce a úvod za 65 ran (-5) ho postavil do vedení.

„To, že jsem vedl jsem vlastně zjistil až na konci dne. Mezi prvním a druhým kolem jsme měli čas jen podepsat skórkarty a jít znovu na to,“ přibližuje situaci na dějišti český amatér.

 „Přesnost z týčka mě určitě postavila do výhodných situací na mnoha jamkách. Hřiště není příliš dlouhé a to, že jsem na většině jamkách na fairwayích mi umožňuje mít přesné wedge do greenu. Po dešti jsou greeny měkké a o to agresivnější můžu být.“

Neprodleně po dohrání tedy Zuska zahájil druhé kolo, a to s birdie na čtyřparové dvojce, po kterém přišlo zaváhání na jamkách tři a čtyři. Následující dvě birdie včetně chip inu na šestce ho vrátily do hry.

„Po dvou nevydařených jamkách jsem byl frustrovaný i přes to, že jsem do té doby hrál dobře. Musel jsem se uklidnit a věděl jsem, že když se tím nechám rozhodit, mohl bych jednoduše zahodit celý turnaj. Dál jsem se držel své strategie a řekl si, že je to sport a jedeme dál.“

Po zbytek druhého kola si Zuska držel stabilitu v podobě deseti parů, které pouze přerušil dvěma bogey, a nakonec po výsledku 72 (+2) a celkovém skóre -3 dělí 52. příčku.

„Hrát 32 jamek v jeden den je samozřejmě vždy náročné, ale vzhledem k tomu, že hrát dvě kola za den je v univerzitním golfu taková normální sobota, byl jsem na to psychicky dobře připravený,“ přiznává hráč.

O finálové neděli se ještě ráno čekalo na dohrání všech hráčů z druhého kola, po němž byl známý cut na výsledku -3 i startovní časy posledního kola. Český golfista startuje ve 11:34 místního času po boku Američana Maca Meissnera a Jihoafričana Dawieho van der Walta.

Výsledky z turnaje můžete sledovat zde.

Foto a text: tisková zpráva Jiří Zuska

Datum: Neděle 30. dubna 2023
Všechny články autora

Související články

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...
Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...

20.03.2024 | Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...
Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...

13.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Jiřího Zusku čeká bitva o kartu na DP World Tour
Jiřího Zusku čeká bitva o kartu na DP World Tour

01.11.2023 | Ve čtvrtek 2.11. začne další velká výzva pro Jiřího Zusku. Ve Španělsku vstoupí do druhé fáze Q-School pro nejvyšší evropskou sérii DP World Tour. V konkurenci hráčů z celého světa se během čtyřkolového turnaje pokusí probojovat do finálové fáze a v ní získat místo na DP World Tour v roce 2024.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters
Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters

27.08.2023 | Světový golf i český úspěch přinesl od 24. do 27. srpna na Albatross Golf Resortu podnik série DP World Tour D+D REAL CZECH MASTERS 2023. Čerstvý český profesionál Jiří Zuska tu potvrdil neoficiální roli české jedničky a mezi evropskou elitou skončil na skvělé 14.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde