Česká golfová federace

Aktuality

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů pro děti a mládež

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů pro děti a mládež

Tomáš Přikryl, Úterý 28. března 2023

Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

Kalendář turnajů pro děti a mládež je v roce 2023 opravdu nabitý. Čtyři regionální tour – Dětská Tour Západ A, Regionální Tour mládeže regionu B, Dětská Tour Severovýchod (region C) a Regionální Moravská Tour mládeže (region D) připravila pro děti širokou nabídku turnajů, ve kterých nejde jen o vítězství v turnaji, ale také o body do celkového žebříčku a o reprezentaci golfového klubu, ve kterém se děti na sezónu připravují. Již tradičně je vrcholem sezóny také pět turnajů Národní golfové tour mládeže. V kalendáři jsou také minimálně čtyři turnaje WAGR, které se započítávají do celosvětového amatérského žebříčku.

Propozice turnajů jsou rozděleny do různých kategorií, jedna z nich je určena úplným benjamínkům, kteří hrají na 9 jamek v doprovodu rodičů, ze zkrácených odpališť. Děti tak mohou začít sbírat zkušenosti již v začátcích svého sportovního růstu. Například Sára Kousková, která v loňském roce ovládla LETAS a v letošní sezóně na nejvyšší evropské tour LET zatím vždy pokořila cut turnaje, má ve své turnajové historii první záznam v době, kdy jí bylo 7 let. V sedmi letech začíná i většina dětí, které si golf zamilují od svého raného dětství. U golfu však platí staré známé, že nikdy není pozdě. Zářným příkladem je třeba Kristýna Napoleaová, která po ukončení své fotbalové kariéry začala s golfem až ve dvaceti letech a dnes se podobně jako Kousková účastní turnajů LET. Proto své děti můžete zapojit prakticky kdykoliv a vždy v turnajích ČGF naleznete patřičnou kategorii, ve které se poměřují podobně zdatní hráči.

To, že jsou děti motorem českého golfu, dokazuje i zájem českých hřišť pořádat pro ně golfové turnaje. Například hřiště v Kunětické hoře a na Kaskádě hostí čtyři turnaje ČGF pro mládež, tři turnaje slavkovský Austerlitz, plzeňský Darovanský dvůr, hřiště Jezera u Uherského Hradiště a také v Kravařích a Olomouci.

Cena, kterou rodiče zaplatí za startovné, se nezměnila ani v roce 2023 a zůstává stále na hranici 400 Kč za jedno kolo turnaje. Děti se přitom mohou těšit na profesionální řízení turnajů pod dohledem těch nejlepších rozhodčích v České republice. Regionální Tour regionu B zajišťuje již několik let Vítězslav Štrouf, který k řízení turnaje říká: „Hlavním cílem rozhodčího je plynulost hry a řešení nahlášených situací. V soutěžích se snaží rozhodčí předejít tomu, aby docházelo k porušování pravidel, například z jejich neznalosti nebo v zápalu hry.“ Není tajemstvím, že právě Štrouf byl zapáleným rodičem, který se svým synem objížděl turnaje ČGF a díky nim se později stal mezinárodním golfovým rozhodčím.

Připomeňte si s námi i naše Desatero pro rodiče golfových nadějí, které v roce 2021 zpracovala Sportovně Technická Komise (STK), abychom společně všichni měli radost z golfových výkonů našich dětí.

Odkazy na jednotlivé golfové tour v regionech:

Dětská Tour Západ A (region A)

Regionální Tour mládeže regionu B (region B)

Dětská Tour Severovýchod (region C)

Regionální Moravská Tour mládeže (region D)

Národní golfová tour mládeže

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Úterý 28. března 2023
Všechny články autora

Související články

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...
STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...

29.10.2021 | Technický úsek STK ČGF rozšířený o regionální zástupce hodnotil sezónu 2021 a navrhl možnou podobu sezóny 2022 pro podzimní regionální schůze STK klubů a následně pro Celorepublikovou schůzi regionálních delegátů STK.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...
Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...

27.07.2021 | Závěrečná kvalifikace dnes definitivně určila složení mistrovství ČR družstev v mládežnických kategoriích. Poslední postupující určil dnešní turnaj smíšených družstev do 16 let regionu Východ B, který se uskutečnil v Ropici. Známe tak 40 týmů, které čekají závěrečné šampionáty.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií
Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií

13.07.2021 | Pořádně napilno mají od začátku prázdnin účastníci mládežnických regionálních sérií po celé republice. Není příliš volných dnů, v kterých by nebylo kde startovat. V regionech se letos uskuteční jen během prázdnin 48 turnajů.

Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety
Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety

02.07.2021 | Bez velkých dramat si vedoucí hráči a hráčky po druhém kole došli pro tituly národních mistrů ČR mezi žáky a kadety. Ve Mstěticích si v deštivém počasí trofeje vybojovali Jakub Hejlek, Denisa Vodičková, Václav Švub a Ester Otiepková.

Šampionát žáků a kadetů: Louis Klein jako jediný ...
Šampionát žáků a kadetů: Louis Klein jako jediný ...

30.06.2021 | Mistrovství ČR žáků a kadetů začalo dnes ve Mstěticích. Náročné středočeské hřiště hned na úvod prověřilo připravenost celého startovního pole. Jako jediný se pod jeho par (72) dostal žák Louis Klein (71), v dalších kategoriích je pořadí hodně vyrovnané.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde