Česká golfová federace

Aktuality

Aramco Team Series na LET začíná v Singapuru

Aramco Team Series na LET začíná v Singapuru

Tomáš Přikryl, Středa 15. března 2023

Inovativní týmová série Aramco Team Series Presented by Public Investment Fund na okruhu Ladies European Tour začíná tento týden v Singapuru. Na turnaji, ve kterém se hraje individuální i týmová soutěž, budou startovat rovněž Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Tereza Melecká a Jana Melichová.

Ve druhé sezóně se vrací úspěšný formát inovativní soutěže Aramco Team Series Presented by Public Investment Fund na okruhu Ladies European Tour (LET), který má od 16.–18. března letošní premiérovou zastávku v Singapuru.

Na jeden z nejlépe dotovaných turnajů s prize money 1.000.000 amerických dolarů přivítá hřiště Laguna National Golf Resort Club v jihovýchodní Asii také 78 profesionálek, z nichž 26 nejlepších dle světového žebříčku Rolex Women‘s Golf Rankings bylo zvoleno týmovými kapitánkami.

Každá kapitánka si k sobě během tzv. Draftu vybrala jednu profesionálku, druhá jim pak byla losem přidělena stejně jako jeden amatér či amatérka.

Během prvních dvou soutěžních kol se všech 26 týmů popere o týmový titul, přičemž se v každém flightu počítají dva nejlepší výsledky na jamce. Turnaj pak pokračuje třetím kolem, kdy se rozhodne o vítězce individuální soutěže.

Výraznější české obsazení na turnajích LET je v letošní sezóně již spíše zvykem, o to příjemnější je vidět dvě naše hráčky v roli týmových kapitánek.

Klára Davidson Spilková je v roli kapitánky a zároveň na turnaji Aramco Team Series již potřetí a do týmu si tentokrát vybrala Němku Sophii Witt, přiřazena jim byla posléze i Finka Tiia Koivisto. Společně se svým přiřazeným amatérským hráčem budou startovat z první jamky v 8:57 místního času (GMT +8).

„Je to fajn změna, zahrát si párkrát za rok za tým a současně individuálně. Jde o takové milé zpestření k zažitému formátu,“ přiznává nejlepší česká profesionálka.

„Jako kapitánka se vždy snažím, aby ve skupině byla dobrá nálada a týmový duch, ale na druhou stranu i na tomto turnaji hraje každý hlavně sám za sebe,“ dodává Davidson Spilková.

Na rozdíl od ní čeká druhou českou kapitánku premiéra jak na turnaji, tak i v této výrazné roli. Sára Kousková si do svého týmu zvolila mladou Francouzku Nastasii Nadaud, v týmu je doplní Maha Haddioui z Maroka. Team Kousková bude startovat v 9:04 z desítky.

„Jsem moc ráda, že jsem si hned při své premiéře mohla vyzkoušet roli kapitánky svého týmu. Draft probíhal navíc v singapurské Národní galerii, takže tím byl celý zážitek umocněn,“ popisuje vítězka loňského žebříčku LET Access Series.

„Bude to pro mě něco nového, ale věřím, že odlehčený formát turnaje se projeví pozitivně také na mé hře. Od příletu z JAR jsme s mým caddiem pracovali primárně na puttování a krátké hře, která mne v posledních turnajích stála lepší umístění. Věřím tomu, že se práce v tréninku a naše spolupráce projeví na výsledku,“ komentuje dále Kousková.

Skvělé zkušenosti z Aramco Team Series má další Češka Tereza Melecká, která loni dosáhla na dvě týmová vítězství. První přišlo ve španělském Sotogrande po boku Američanky s českými kořeny Jessicou Korda, druhé pak na závěrečné zastávce v Džiddě coby členka týmu Jihoafričanky Nicole Garcia.

V Singapuru bude Melecká hrát v týmu talentované teenagerky Němky Chiary Noja společně s nejlepší místní profesionálkou Sock Hwee Koh. Jejich tým turnaj zahájí v 9:33 z první jamky.

"Hřiště je moc pěkné, má krásné výhledy, ale některé jamky jsou dost záludné. Je jiné v tom, že má zvláštní typ trávy v roughu kolem greenů, s tímto typem jsem se ještě nesetkala. Počasí je tady velmi teplé a doufáme, že nepřijdou bouřky, které se tady často objevují," líčí Melecká, která hrála cvičné kolo po boku světové jedničky.

"V úterý jsem hrála s Lydií Ko a neuvěřitelně jsem si to užila, byla velmi milá a měla jsem možnost sledovat, jak hraje a trénuje ta nejlepší hráčka světa. Musím uznat, že to bylo velmi inspirativní," sdílí svůj zážitek čtyřiadvacetiletá profesionálka. 

Na start se postaví také Jana Melichová se svým týmem ve složení Australanky Whitney Hillier a Lydia Hall z Walesu. Team Hillier odstartuje z 10. jamky v 9:28 hodin.

Mezi hvězdami ženského golfu budou v Singapuru také již zmíněná světová jednička Lydia Ko, 14. hráčka světa Danielle Kang či vítězka loňského Race to Costa del Sol Linn Grant.

Startovní listina

Foto: SAKO Golf Team

Datum: Středa 15. března 2023
Všechny články autora

Související články

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...
Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...

10.09.2023 | Ze čtveřice českých hráček na nizozemské zastávce Ladies European Tour se třem z nich podařilo projít cutem do finálové neděle. Mohutný finiš ve 3. kole vynesl Kláru Davidson Spilkovou na dělenou 15. příčku, Jana Melichová a Sára Kousková skončily ve čtvrté a páté desítce.

Nizozemská výzva na Ladies European Tour pro české ...
Nizozemská výzva na Ladies European Tour pro české ...

07.09.2023 | Jedinou nizozemskou zastávkou sezony na okruhu Ladies European Tour bude Big Green Egg Open. Odehraje se o víkendu 8.-10. září na hřišti Hilversumsche Golf Club a v nabitém startovním poli jsou opět čtyři české profesionálky Klára Davidson Spilková, Tereza Melecká, Sára Kousková a Jana Melichová.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...
Ladies European Tour s pěti Češkami na Aramco ...

13.07.2023 | Ladies European Tour se po týdenní přestávce vrací týmovým turnajem Aramco Team Series Presented By PIF – London. 14. až 16. července 2023 zde bude hrát paralelně v individuální i týmové soutěži i pět Češek.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET ...
Volvo Car Scandinavian Mixed společný turnaj LET ...

07.06.2023 | V inovativním smíšeném formátu si na hřišti golfového klubu Ullna nedaleko Stockholmu ve Švédsku zahraje celkem 78 mužů a 78 žen o dotaci 2 000 000 dolarů a také o jednu trofej. Mezi ženami nastoupí čtyři české hráčky: Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká.

Davidson Spilková pokračuje v krasojízdě na LET
Davidson Spilková pokračuje v krasojízdě na LET

18.03.2023 | Klára Davidson Spilková přidala třetí umístění v Top 6 v řadě na okruhu Ladies European Tour, které na turnaji Aramco Team Searies – Singapore ozdobila také děleným třetím místem v týmové soutěži. Dělená 23. skončila Sára Kousková, cutem prošla také Tereza Melecká.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde