Česká golfová federace

Aktuality

Druhé Top 10 pro Kláru Davidson Spilkovou v Jižní Africe

Druhé Top 10 pro Kláru Davidson Spilkovou v Jižní Africe

Tomáš Přikryl, Sobota 11. března 2023

Česká profesionálka Klára Davidson Spilková vybojovala i v druhém týdnu v Jižní Africe umístění v Top 10 po skvělé šesté příčce na turnaji Investec South African Women’s Open. Také Sára Kousková si drží stoprocentní bilanci úspěšných cutů a odváží si dělené 47. místo.

 Další povedený týden na Ladies European Tour (LET) má za sebou Klára Davidson Spilková, která i v druhém týdnu v Jihoafrické republice prorazila do elitní desítky a na turnaji Investec SA Women’s Open obsadila šestou pozici.

Nejlepší česká profesionálka na hřišti Steenberg Golf Club s parem 72 a délkou 5532 metrů zapisovala 72, 70, 70 a 66 ran a díky skvělému finálovému dni za šest ran pod par se dostala na celkový výsledek -10 po čtyřech kolech.

V pátek jsem končila dvěma bogey, což mě zdravě naštvalo i namotivovalo pro finálové kolo. Nastupovala jsem do něj s větším soustředěním a trpělivostí. Vlastně jsem za celý den neudělala jedinou větší chybu a turnaj zakončila finálovým kolem bez jediného bogey a se šesti birdie. To poslední padlo na závěrečné jamce,“ komentuje hráčka.

Davidson Spilková, která již dvakrát triumfovala na nejvyšším ženském profesionálním okruhu v Evropě, si také v předchozím týdnu na turnaji Joburg Ladies Open uhrála skvělý výsledek díky dělenému čtvrtému místu.

Česká hráčka, která v sobotním finále zapsala nejnižší kolo dne, se opět posunula celoročním žebříčkem Race to Costa del Sol na aktuální 11. pozici a za šesté místo v Kapském Městě vyinkasovala 9.920 euro.

Konzistentní výsledky od začátku sezóny předvádí také nováček na LET Sára Kousková, která na čtvrtém ze čtyř odehraných turnajů prošla do finálových dnů. Po kolech 70, 71, 75 a 72 (even par) brala konečné dělené 47. místo a výdělek 1.536 euro.

Oproti minulému týdnu v Johannesburgu se mi hrálo tady v Kapském Městě lépe. To se promítlo pozitivně i do statistikzasažených fairwayí a greenů. Teď už je jen potřeba přidat k solidní hře i puttování," komentuje Kousková.

V turnaji startovaly také Jana Melichová a Tereza Melecká, ty se však do víkendových hracích dní nepodívaly. Zatímco Melecká s výsledkem +5 po dvou kolech byla za hranicemi první stovky, Melichové se skóre +1 scházela jediná rána na projití cutem.

Z vítězství se raduje místní Ashleigh Buhai, která triumfovala s neskutečným výsledkem -22 po kolech 64, 65, 69 a 68. Vítězka majoru AIG Women’s Open si do svého profesionálního životopisu zapsala již pátý titul.

Okruh Ladies European Tour pokračuje v příštím týdnu prvním ze čtyř týmových turnajů Aramco Team Series Presented By Public Investment Fund, který se odehraje od 16.–18. března v Singapuru na hřišti Laguna National.

Konečné výsledky

FOTO: Tristan Jones/ LET

Datum: Sobota 11. března 2023
Všechny články autora

Související články

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...
Sára Kousková rozehrála skvěle Lacoste Ladies ...

28.09.2023 | Ve francouzském Deauville na hřišti Golf Barriere se od čtvrtka 28. do soboty 30. září hraje jeden z posledních turnajů závěrečné podzimní fáze Ladies European Tour. Na start se postavily čtyři české profesionálky. Sára Kousková zvládla první kolo za 67 ran.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...
Tři Češky prošly cutem na Ladies European Tour ...

10.09.2023 | Ze čtveřice českých hráček na nizozemské zastávce Ladies European Tour se třem z nich podařilo projít cutem do finálové neděle. Mohutný finiš ve 3. kole vynesl Kláru Davidson Spilkovou na dělenou 15. příčku, Jana Melichová a Sára Kousková skončily ve čtvrté a páté desítce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde