Česká golfová federace

Aktuality

Patricie Macková se v zámoří umístila v Top 10

Patricie Macková se v zámoří umístila v Top 10

Tomáš Přikryl, Pondělí 6. března 2023

Přední česká amatérka Patricia Macková má za sebou úspěšný turnaj ICON Invitational, na kterém se umístila na děleném osmém místě. V silně obsazeném podniku, který hrála se svým týmem University of Maryland, startovalo 12 týmů z první padesátky univerzitního žebříku NCAA.

Další skvělý výsledek zajistila druhá nejlepší česká amatérka Patricie Macková hrající za tým University of Maryland. Turnaj ICON Invitational se hrál od 27.–28. února v Texasu a česká reprezentantka vybojovala skvělé osmé místo po kolech 70, 66 a 72 (-8). 

Na hřišti Golf Club of Houston s parem 72 startovalo 12 týmů z první padesátky žebříčku NCAA (Divize I) a 17 hráček první stovky individuálního hodnocení. Tým UM Terps, ve kterém Macková již třetím rokem působí, se umístil na dělené šesté příčce.

Osmé místo na velice silně obsazeném turnaji se skóre -8. Jste spokojená nebo jste mířila ještě výš?

Na turnaj jsem nejela úplně přesvědčená o své hře, doposud jsem nehrála moc dobré výsledky, takže spokojená určitě jsem. Při cvičném kole jsem se trochu prala s nervozitou, rány z týčka mi vůbec nešly a do toho jsem ten den ještě skládala zkoušku z biochemie. Po double bogey na dvojce jsem ale začala hrát úplně jinak a nakonec si říkám, že jsem ještě spoustu ran nechala na greenech. Ale kdyby mi někdo nabídl před turnajem -8, tak to beru všema deseti.“

Oproti loňskému roku je to zlepšení o osm míst a hlavně o šest ran. Byla jste lépe připravená vy nebo hřiště?

Určitě vidím posun ve své hře. Hřiště už znám, mám ho ráda, i minulý rok jsem přinesla nízká čísla. Věděla jsem, na co si dát pozor a kam zahrát, ale i podmínky byly daleko vlídnější, oproti loňsku nám nefoukalo.

Překonaly jste několik historických rekordů vašeho týmu. Co vám za to koučka slíbila?

Překonaly jsme náš rekord za 54 jamek, vyrovnaly jsme naše nejnižší skóre za 18 jamek a máme i několik individuálních carrier lows. Osobně jsem za tohle strašně ráda, loňský rok byl pro mě náročný, protože týmu se nedařilo. Přišla nám výborná freshmanka, tak jsem zvědavá, co všechno za ty čtyři roky ještě dokáže. Koučka byla opravdu ráda, pro ni to znamenalo, že její každodenní úsilí je přeci jen nakonec vidět, ač to někdy trochu trvá. Na oslavy se tu moc nehraje, hned další den jsme zpět v našem režimu, v tomhle je univerzitnísport náročný. Na kolej se dostanete ve dvě ráno, ale v osm už musíte na přednášku a profesoři očekávají, že máte zameškanou látku doplněnou.

První turnaje jarní sezóny trochu znevýhodňují týmy z horní poloviny Spojených států. Jaké máte v zimě tréninkové podmínky?

Tréninkové podmínky v lednu a únoru nejsou ideální, budu upřímná. Nemáme indoor, při nepřízni počasí využíváme halu na americký fotbal. Zima ale není v Marylandu mrazivá, v hale jsem tento semestr byla asi jen dvakrát. Člověk akorát pocítí ten první turnaj trochu jinak, než školy z jižních států. Já si ale severnější stát vybrala a neměnila bych.

Konečné výsledky individuálů

Konečné výsledky týmů

FOTO University of Maryland

Datum: Pondělí 6. března 2023
Všechny články autora

Související články

Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...
Filip Jakubčík triumfoval v USA na prestižním ...

18.04.2024 | Český talent, působící aktuálně v zámoří jako hráč Arizona Wildcat, se stal vítězem jednoho z nejprestižnějších turnajů univerzitního golfu, Western Intercollegiate. Jakubčíkovo jméno tak přibylo na historický seznam účastníků a vítězů vedle hvězd jako Tiger Woods nebo Scottie Scheffler.

Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...
Hrubý letos nejviditelnější z Čechů v univerzitním ...

28.02.2024 | Mezi více než čtyřmi desítkami mladých českých hráčů působících v zámořském univerzitním golfu je na začátku roku nejvýraznější Petr Hrubý jr. z University of Washington. Dařilo se i Veronice Kedroňové.

Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče
Univerzitní golf v USA: příležitost pro české hráče

07.12.2023 | Desítky českých mladých golfových nadějí odcházejí každoročně za oceán, aby tam spojily studium s golfem. Zámořské univerzitní podmínky momentálně využívá pro svůj golfový rozvoj na čtyři desítky mladých Čechů. O jejich úspěších se z médií dočteme. Co ale víme o tamním systému univerzitního golfu?...

Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...
Dagmar Urbánková má za sebou skvělou část univerzitn ...

14.11.2023 | Český golf se na amatérské úrovni v zahraničí prezentuje skvělými výsledky. Na amerických univerzitách působí v první a druhé divizi 39 hráčů. Skvělý vstup do sezóny předvedla v týmu University of Illinois Chicago Dagmar Urbánková, která před začátkem třetího ročníku přestoupila na novou školu.

Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji
Veronika Kedroňová zvítězila ve svém prvním turnaji

16.09.2023 | Zámořská golfová sezóna odstartovala skvělými výsledky českých hráčů. Výborný vstup do svého nového angažmá v Kent State University předvedla Veronika Kedroňová. Z Nového Mexika ze hřiště UNM Championship Course si odváží vítězství z jejího první ostrého startu.

Patricie Macková sbírá další úspěchy ve své univerzi ...
Patricie Macková sbírá další úspěchy ve své univerzi ...

21.04.2023 | Česká amatérská dvojka Patricie Macková působící v univerzitním týmu Marylandu v USA zaznamenala další velký úspěch děleným vítězstvím na turnaji Lady Buckeye Invitational v Ohio. Jejích -8 ran znamenalo rekord turnaje a její sedmou top 10 v sezóně, včetně vítězství na turnaji Yale Invitational.

Zářivé momenty českých univerzitních mladíků na ...
Zářivé momenty českých univerzitních mladíků na ...

14.04.2023 | S optimismem se dívá český mužský golf za moře na jarní výkony trojice mladíků v týmech amerických univerzit. Rekordních 66 ran Jakubčíka v prvním kole Western Intercollegiate, historicky první start Čecha na PGA včetně projití cutem v podání Zusky nebo 3.

Václav Tichý má v zámoří skvělou formu
Václav Tichý má v zámoří skvělou formu

30.03.2023 | Vizitka Václava Tichého, hráče James Madison University ve Virginii, je za poslední dva turnaje v řadě impozantní. Dvě TOP 10, navíc čistá skórkarta a 65 ran v posledním kole v turnaji UNCW Seahawk Intercollegiate v Severní Karolíně je zároveň školním rekordem jeho univerzity.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde