Česká golfová federace

Aktuality

Jiří Zuska vybojoval v premiéře na PGA Tour dělené 54. místo

Jiří Zuska vybojoval v premiéře na PGA Tour dělené 54. místo

Klára Kuchařová, Neděle 5. března 2023

První start na PGA Tour v podání českého reprezentanta vyšel Jiřímu Zuskovi skvěle. Po zdařeném cutu zapsal náš přední amatér finálová kola za 73 a 72 a s celkovým skóre -3 obsadil dělenou 54. příčku.

O historický úspěch se zasloužil nejlepší český amatér Jiří Zuska, který z turnaje Puerto Rico Open americké PGA Tour veze konečné dělené 54. místo. Na hřišti Grand Reserve Golf Club s parem 72 si po čtyřech kolech připsal celkové skóre -3 a post nejlepšího amatéra v turnaji.

Čtyřiadvacetiletý golfista se stal jak prvním Čechem na turnaji PGA Tour, tak i prvním, který prošel cutem na nejvyšším světovém profesionálním okruhu. Turnaj zahájil dvěma koly za 70 ran, o víkendu přidal sobotních 73 a nedělních 72 úderů.

„Jsem spokojený, že jsem ve své premiéře na PGA Tour hned zvládl projít cutem a celý týden považuji za úspěšný. Po posledním puttu v druhém kole se mi velice ulevilo, neboť jsem si uvědomil, že jsem dosáhl svého hlavního cíle. O víkendu jsem pak už byl více v klidu,“ přiznává historický úspěch Zuska.

V sobotním třetím kole za 73 (+1) zapisoval hráč University of Louisville tři birdie a čtyři bogey, v nedělním finále pak obešel hřiště více stabilně za 72 ran (E) se dvěma birdie a dvěma bogey.

„Ke každé ráně jsem přistupoval s co nejlepší mentalitou, což jako hráč mohu plně ovlivnit. Na jaké umístění to stačí z mé strany už tolik ovlivnit nelze. Proto jsem rád, že jsem se zvládl držet plánu a předvedl stabilní výkony,“ hodnotí hráč, který po dokončení studia  plánuje v létě přestup k profesionálům.

„Moc si vážím veškeré podpory, které se mi v tomto týdnu dostavilo. Zpráv bylo tolik, že ani nevím, jestli zvládnu na každou odpovědět, ale opravdu všem velice děkuji za to, že mi fandili,“ vzkazuje hráč, který se tímto startem i skvělými výsledky zapsal do historie českého golfu.

Turnaj vyhrál Kolumbijec Nico Echavarria s celkovým výsledkem -21 po kolech za 67, 67, 65 a 68.

Shrnutí z prvních dvou kol si můžete přečíst zde.

Konečné výsledky

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 5. března 2023
Všechny články autora

Související články

Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...
Zuska i Brixi prošli cutem na Challenge Tour v ...

24.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour završila v neděli 24.3. druhý ze dvou březnových turnajů v Indii. Na Kolkata Challenge na hřišti Royal Calcutta prošli do finálových kol i oba čeští zástupci. Lépe skončil Gordan Brixi na dělené 26. příčce, Jiří Zuska přes dobrý začátek dělil 38.

Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...
Druhý turnaj Challenge Tour v Indii: Zuska a Brixi ...

20.03.2024 | Challenge Tour má na programu od 21. do 24. března druhý ze dvou turnajů na půdě Indie. Dva čeští profesionálové Jiří Zuska a Gordan Brixi se opět postaví na start, tentokrát v rozpálené Kalkatě na Kolkata Challenge, který hostí indické top hřiště Royal Calcutta Golf Club.

Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...
Zuska na Challenge Tour v Indii o jedinou ránu ...

17.03.2024 | Česká jednička Jiří Zuska byl na indickém podniku druhé nejvyšší evropská série Challenge Tour hodně vidět. Na Delhi Challenge se tři kola držel ve hře o vítězství, nakonec uzavřel turnaj jednu ránu od TOP10 na výborném 11. místě. Druhý z Čechů Gordan Brixi do víkendového finále neprošel.

Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...
Challenge Tour v Indii si zahrají dva čeští p ...

13.03.2024 | Druhá nejvyšší evropská série Challenge Tour pokračuje dvěma turnaji v Indii. Na startu obou z nich budou i dva čeští profesionálové, současná česká jednička Jiří Zuska a Gordan Brixi. Jako první je čeká od 14. do 17. března Delhi Challenge s dotací 300 tisíc dolarů.

Jiřího Zusku čeká bitva o kartu na DP World Tour
Jiřího Zusku čeká bitva o kartu na DP World Tour

01.11.2023 | Ve čtvrtek 2.11. začne další velká výzva pro Jiřího Zusku. Ve Španělsku vstoupí do druhé fáze Q-School pro nejvyšší evropskou sérii DP World Tour. V konkurenci hráčů z celého světa se během čtyřkolového turnaje pokusí probojovat do finálové fáze a v ní získat místo na DP World Tour v roce 2024.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters
Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters

27.08.2023 | Světový golf i český úspěch přinesl od 24. do 27. srpna na Albatross Golf Resortu podnik série DP World Tour D+D REAL CZECH MASTERS 2023. Čerstvý český profesionál Jiří Zuska tu potvrdil neoficiální roli české jedničky a mezi evropskou elitou skončil na skvělé 14.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde