Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová a Klára Davidson Spilková na další zastávce LET v Saudské Arábii

Jana Melichová a Klára Davidson Spilková na další zastávce LET v Saudské Arábii

Tomáš Přikryl, Středa 15. února 2023

Na turnaji Aramco Saudi Ladies International presented by Public Investment Fund, který se zapsal do historie svými pětimiliónovými dotacemi, budou tento týden po boku světových hvězd startovat také Jana Melichová a Klára Davidson Spilková.

Třetí zastávkou na programu Ladies European Tour je podnik Aramco Saudi Ladies International presented by Public Investment Fund, který se odehraje od čtvrtka 16. do neděle 19. února v Saudské Arábii.

Na hřišti Royal Greens Golf & Country Club s parem 72 a délkou 5756 metrů bude startovat 120 hráček. Díky rekordní finanční odměně pěti miliónů amerických dolarů, což je hned po majorech nejvyšší prize fund letošní sezóny, turnaj přilákal mnoho hvězd ženského golfu.

Polovina pole je sestavena z členských hráček Ladies European Tour, zatímco druhá polovina stává z profesionálek, které při uzavření přihlášek figurovaly v Top 300 světového žebříčku.

Mezi legendami jako je Lydia Ko, Lexi Thompson či vítězkami českého Tipsport Czech Ladies Open Emily Kristine Pedersen a Atthay Thitikul nebude chybět ani další z našich vítězek Jana Melichová a nejlepší česká golfistka Klára Davidson Spilková.

Hřiště, které hostuje pětimiliónový turnaj, hráčky již dobře znají z loňského podniku série Aramco Team Series presented by PIF, kde v listopadu braly obě Češky dělené 29. místo v individuální soutěži.

Loňská vítězka KPMG Women’s Irish Open Davidson Spilková zahájí svou letošní sezónu právě v saudskoarabské Džiddě, kde bude v prvním kole startovat v 8:27 tamního času z desáté jamky po boku Jihoafričanky Casandry Alexander a Švédky Linney Strom.

„Moc se na novou sezonu a první turnaj těším. Po lednové přípravě v teple Jižní Karolíny a Floridy, kde jsme s trenérem pracovali na technice a krátké hře, věřím i v solidní začátek roku,“ uvedla dlouhodobá jednička českého golfu.

„Očekáváme přes den teploty okolo třiceti stupňů a silný vítr od moře, který může hru ovlivnit. Hřiště leží přímo na pobřeží a mezi všemi, na kterých hrajeme, patří k těm delším,“ popsala Davidson Spilková, která na konci prosince přijala jméno po svém americkém manželovi.

Po jejím boku bude startovat rovněž Jana Melichová, která bude chtít navázat na famózně rozjetou sezónu. Po úspěšném děleném pátém místě minulý týden v Maroku, které jí zajistilo místo v Saudské Arábii, působí Melichová na děleném osmém místě celoročního žebříčku Race to Costa del Sol.

Turnaj zahájí Melichová rovněž z desáté jamky, a to v 8:49 s hvězdami evropského golfu Felicity Johnson z Anglie a Anne Van Dam z Nizozemí.

Startovní listina

Datum: Středa 15. února 2023
Všechny články autora

Související články

Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně
Tereza Melecká se kvalifikovala na LET v Berouně

21.04.2024 | Po loňské ztrátě plné hrací karty LET vyšperkovala Tereza Melecká svůj návrat do elitní soutěže děleným 5.místem na Joburg Ladies Open. Po sebevědomém výkonu si zároveň vybojovala účast na turnaji LET v Berouně. Českému kvartetu hráček se letos premiérově podařilo projít v plném počtu cutem.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET
Mallorca přiblíží Češkám konec sezony LET

15.11.2023 | Poslední dva turnaje letošní Ladies European Tour zbývá odehrát ve druhé polovině listopadu na španělské půdě čtveřici českých profesionálek. Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová odehrají 16.-18.11. Mallorca Ladies Open na hřišti Golf Son Muntaner.

Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...
Češky finišují na LET v rámci Aramco Team Series ...

26.10.2023 | Posledním mimoevropským turnajem letošního ročníku Ladies European Tour je finále Aramco Team Series by PIF konaný 27.-29. října v saudskoarabském Rijádu. Tento a další zbylé dva turnaje LET v Evropě odehrají společně Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová, Sára Kousková a Jana Melichová.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde