Česká golfová federace

Aktuality

Úvodní turnaj LET: cutem prošly tři Češky, nejlépe skončila Melichová

Úvodní turnaj LET: cutem prošly tři Češky, nejlépe skončila Melichová

Tomáš Přikryl, Neděle 5. února 2023

Nejvyšší ženský okruh Ladies European Tour má za sebou první zastávku letošní sezóny. Na turnaji Magical Kenya Ladies Open se do víkendových kol probojovaly tři české hráčky, nejlépe skončila Jana Melichová na děleném 27. místě.

Ladies European Tour (LET), nejvyšší ženský profesionální okruh v Evropě má za sebou úvodní turnaj sezóny s názvem Magical Kenya Ladies Open. Na start čtyřdenní zastávky na hřišti Vipingo Ridge s parem 73 se postavilo 96 hráček včetně čtyřech českých reprezentantek, cutem se probojovaly tři.

Českou výpravu v Keni vedla Jana Melichová, která se po druhém kole přiblížila Top 10, hladce prošla do finálových kol, a nakonec brala konečné 27. místo.

„Začít sezónu zrovna tímto turnajem bylo velice náročné, přechod z české zimy do extrémního horka, do velkého žáru, to nebylo vůbec jednoduché. Dokonce mám i malé puchýřky, jak jsem se spálila,“ vysvětluje vítězka loňského podniku Tipsport Czech Ladies Open.

Ta ve čtyřech kolech zvládla jednou zahrát pod normu hřiště a s výsledky za 76, 70, 77 a 76 si připsala celkové skóre +7.

„V dnešním finálovém kole jsem už byla hodně unavená, pokazila jsem začátek, ale na druhé devítce jsem se vzpamatovala a konečně jsem parem pokořila i 16. jamku. Poslední tři jamky mi daly hodně zabrat i kvůli větru,“ komentuje dále Melichová.

Na závěr dodává: „Nakonec si myslím, že start sezóny se povedl a ráda bych na to navázala v Maroku. Teď mě čeká dlouhý let, takže mám čas si odpočinout a už se těším na nový turnaj.“

Na svém prvním startu coby plnohodnotná členka LET se na 34. příčce umístila Sára Kousková, která se i přes nevydařený zahajovací den za 79 ran (+6) v kole druhém zlepšila a rovněž si zahrála o víkendu.

„Začátek byl trochu nervóznější, ale pak se vše kolo od kola zlepšovalo – jak má koncentrace, tak sebedůvěra. Herně jsem spokojená, projevilo se hodně práce, kterou jsme nad trefováním míče s trenérem Pavlem Ničem jr. v pauze strávili,“ hodnotí Kousková.

Vítězka druholigové série LET Access Series v minulém roce se v úvodním podniku sezóny dostala na celkové skóre +9 po kolech 79, 75, 73 a 74.

„Bylo skvělé se vrátit na turnaje. Jsem ráda, že hra jako taková vypadá dobře a vylepšuje se každým odehraným kolem. Výsledek mohl být lepší, ale těžko lze pomýšlet na lepší umístění, pokud v turnaji trefíte čtyři auty,“ přiznává druhá nejlepší Češka po ukončení turnaje.

Podobný scénář měla v prvních dvou kolech také Kristýna Napoleaová, která se po úvodu za 81 úderů (+8) zvedla a obešla druhou osmnáctku v paru. Finálová kola ji však nevyšla dle představ a s celkovým skóre +19 po kolech za 81, 73, 77 a 80 si odváží 57. místo.

Poslední z našich golfistek Tereza Melecká po dvou kolech za 82 a 79 ran (+15) neprošla cutem, který byl nastaven na +9 a pustil do víkendu 62 hráček.

Z výhry se raduje Aditi Ashok z Indie, která po kolech 67, 70, 69 a 74 (-12) zvítězila o veliký náskok devíti ran.

Konečné výsledky zde

Flickr LET

FOTO: LET/Marc Runnacles

Datum: Neděle 5. února 2023
Všechny články autora

Související články

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech
Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

14.02.2024 | Z Keni do Saúdské Arábie se přesouvá seriál LET na Turnaj Aramco Ladies International, který se odehraje od čtvrtka 15. do neděle 18. února na hřišti Riyadh Golf Club City. V individuální soutěži se zde představí už celá čtveřice českých profesionálek, včetně Kláry Davidson Spilkové.

Kousková vstoupila do sezony LET 16. místem
Kousková vstoupila do sezony LET 16. místem

11.02.2024 | Dobrý start do Ladies European Tour se povedl Sáře Kouskové. Na turnaji Magical Kenya Ladies Open se stala vítězkou 3. dne a celkově dělenou 16. hráčkou turnaje. Odváží si tak body do světového a olympijského žebříčku a šek na 5.100 euro. Napoleaová ani Melichová na úvod sezony cutem neprošly.

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni
Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

07.02.2024 | Ladies European Tour otevírá další ročník s 31 turnaji ve 20 zemích světa na 5 kontinentech. A také se silným českým zastoupením. Tři naše hráčky odstartují sezonu LET 8.–11.2. turnajem Magical Kenya Ladies Open. Na nejvyšším evropském okruhu žen se bude letos rozdělovat rekordních 34 milionů eur.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde