Česká golfová federace

Aktuality

Koželuhová bude bojovat o kartu na LET

Koželuhová bude bojovat o kartu na LET

Marie Sehnálková, Úterý 13. prosince 2022

Do kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2023 se zapojily hned dvě Češky - Tereza Koželuhová a Kateřina Vlašínová. Zatímco Kateřině Vlašínové nevyšel turnaj úplně podle představ, Tereza Koželuhová se dostala do finálové části a je tak stále v naději, že získá kartu na okruh LET.

Hřiště Sever a Jih ve španělském klubu La Manga Club opět hostí prestižní kvalifikační školu LET. V rámci ní se utká celkem 156 hráček o dvacet volných karet na Ladies European Tour. Aktuálně jsou již známa jména 61 golfistek, které postupují do finálové části. Mezi nimi i Češka Tereza Koželuhová.

Upřímně, byl to boj. První kolo jsem šla +2, takže jsem byla spokojená, jak jsem si to rozehrála. Druhý den jsem končila v silném větru a posledních 6 jamek jsem zahrála 6 bogey. Byla jsem na sebe naštvaná, zklamaná… Ale 3. den jsem vybojovala skóre -1 a šla jsem do posledního kola s náskokem 2 ran na cut. Poslední kolo jsem šla v paru opět v celkem silnému větru. Výsledek v paru mi zajistil postup do Final Stage,“ popsala Koželuhová, která skončila na 31. pozici.

Turnaj naopak skončil předčasně pro osmadvacetiletou rodačku z Třebíče Kateřinu Vlašínovou, které nevyšly úvodní dvě kola. V prvním skončila 5 ran nad par, v dalším dokonce 8.  Ve třetím a čtvrtém kole výkony zlepšila, ale přesto to na postup nestačilo. Vlašínová si nakonec zajistila 81. pozici. 

Výsledky turnaje naleznete zde 

Finální část turnaje je na programu pro 61 nejlepších hráček 17. až 21. prosince. Golfistky v ní absolvují celkem pět kol.

Autor: Marie Sehnálková 
Datum: Úterý 13. prosince 2022
Všechny články autora

Související články

Finále Q-school bez českých hráček
Finále Q-school bez českých hráček

19.12.2023 | Tereza Koželuhová a Tereza Melecká zůstaly před branami 5. finálového kola Lalla Aicha Q-school v Maroku. Koželuhové se finálové kolo vzdalovalo už po 3. dni, Melecká byla ještě 5 jamek před koncem 4. kola mezi postupujícími. Českým profesionálkám skončil boj o členství na Ladies European Tour 2024.

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Ladies European Tour pokračuje s šesti Češkami
Ladies European Tour pokračuje s šesti Češkami

10.05.2023 | Do Evian Resort Golf Clubu ve Francii míří šest českých golfistek na nadcházející Jabra Ladies Open okruhu Ladies European Tour. S téměř kompletní evropskou špičkou se utká, Klara Davidson Spilkova, Jana Melichova, Sara Kouskova, Tereza Melecká a Kristyna Napoleaová, Tereza Kozeluhová.

Ladies European Tour letos čeká třicítka turnajů ...
Ladies European Tour letos čeká třicítka turnajů ...

22.01.2023 | Nejvyšší ženský evropský okruh Ladies European Tour oznámil kalendář letošní sezóny, který bude mít 30 zastávek na čtyřech různých kontinentech. Čeští fanoušci se mohou těšit na pravidelné zastoupení alespoň pětici hráček, dvě navíc bojují o účast na Letních olympijských hrách v příštím roce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde