Česká golfová federace

Aktuality

Tereza Melecká hodnotí svoji první profesionální sezónu

Tereza Melecká hodnotí svoji první profesionální sezónu

Tomáš Přikryl, Úterý 8. listopadu 2022

Před turnajem Aramco Team Series v Saúdské Arábii se Tereza Melecká rozpovídala o své první profesionální sezóně, ve které již odehrála 23 turnajů po celém světě a dosáhla skvělých umístění.

„Svoji první sezónu hodnotím pozitivně,“ začíná Melecká své bilancování sezóny. „Začátek sezóny byl trochu nervózní, protože to byla nemalá změna (pozn. přechod z amatérského golfu mezi profesionály),“ dodává Melecká.  V prvních dvou turnajích Ladies Europen Tour se nevešla do cutu, ale již v třetím turnaji Joburg Ladies Open se umístila na skvělém děleném 29. místě.

„Jako největší úspěch sezóny vnímám první místo na turnaji Aramco Team Series ve Španělsku, kde jsem byla do týmu vybrána Jessicou Korda a měla možnost si s ní zahrát dvě kola a získat tak cenné informace a zkušenosti,“ pokračuje Melecká a doplňuje: „Jako individuální úspěch sezóny vnímám své dosavadní nejlepší umístění na dvanácté příčce v turnaji Skafto Open.“

Výborným výsledkem se však Melecká prezentovala i před českými diváky v Berouně na Tipsport Czech Ladies Open a doplnila fantastický český týden dělenou 16. pozicí. Celkově zvládla Melecká uhrát za sezónu čtrnáct cutů a pětkrát se umístila v top 20.

„Neskutečně jsem si celý rok užila, měla jsem možnost navštívit spoustu nových zemí, hrát a potkat ty nejlepší golfistky a hlavně dělat to, co mě baví, a to je hrát golf,“ neskrývá svoji lásku ke golfu.

Již tento týden se Melecká představí na svém oblíbeném turnaji Aramco Team Series, pak ji čeká trénink v Turecku. „Co bude dál, to se uvidí,“ dodává s úsměvem.

Datum: Úterý 8. listopadu 2022
Všechny články autora

Související články

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Finále Q-school bez českých hráček
Finále Q-school bez českých hráček

19.12.2023 | Tereza Koželuhová a Tereza Melecká zůstaly před branami 5. finálového kola Lalla Aicha Q-school v Maroku. Koželuhové se finálové kolo vzdalovalo už po 3. dni, Melecká byla ještě 5 jamek před koncem 4. kola mezi postupujícími. Českým profesionálkám skončil boj o členství na Ladies European Tour 2024.

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...
Sára Kousková slaví 5. místo na Ladies European ...

22.10.2023 | O další víkendový úspěch pro český golf se postarala Sára Kousková na LET v Indii, když čtyřdenní turnaj završila fantastickým 5. místem. Jana Melichová skončila v TOP20. Obě hráčky si posunem směrem nahoru v žebříčku Race To Costa Del Sol upevnily pozici zaručující plnou hrací kartu LET 2024.

LET Hero Women's Indian Open je příležitostí pro ...
LET Hero Women's Indian Open je příležitostí pro ...

18.10.2023 | Pouhé čtyři turnaje zbývají odehrát z letošní série Ladies European Tour. Na programu je nyní Hero Women's Indian Open, který se odehraje 19.-22. října na hřišti DLF Golf & Country Clubu. Své postavení v Race to Costa Del Sol se zde budou snažit obhájit a vylepšit tři české profesionálky.

Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu
Tým Napoleaové vyhrál Aramco Team Series v Hongkongu

08.10.2023 | Aramco Team Series v Hong Kongu zkrátil tajfun Koinu na dvě kola, nicméně v plně odehrané soutěži družstev triumfoval tým Kristýny Napoleaové, když po senzačním výkonu v druhém kole vyhrál s celkovým výsledkem -31. V individuální soutěži byla nejlepší z Češek Klára Davidson Spilková na 21.

Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France
Jana Melichová osmá na Lacoste Ladies Open De France

30.09.2023 | Dvě Češky prošly tento pátek cutem na Lacoste Ladies Open De France v rámci Ladies European Tour. Jana Melichová děleným osmým místem uhrála svoji druhou letošní TOP10 na LET. Sára Kousková neudržela skvělé 6. místo úvodního dne a turnaj zakončila umístěním v TOP20 na 18.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde