Česká golfová federace

Aktuality

Češi na mezinárodní scéně – týden 38

Češi na mezinárodní scéně – týden 38

Petr Šavrda, Čtvrtek 22. září 2022

Po úspěšném turnaji LET ve Francii pokračuje Klára Spilková tento týden v Irsku. Spolu s ní budou moci čeští fanoušci na Women's Irish Open sledovat Terezu Meleckou, Janu Melichovou a Kristýnu Napoleaovou. Ve hře bude tento týden opět Sára Kousková, ale také Ondřej Lieser, Šimon Zach a Aleš Kořínek.

Klára Spilková sice startuje na evropském golfovém okruhu letos teprve počtvrté, ovšem hned poté, kdy na Lacoste Ladies Open de France v předchozím týdnu obsadila 8. místo. Umění navázat na jedno Top 10 okamžitě druhým ukázala začátkem léta, kdy po druhé příčce při Tipsport Czech Ladies Open v Berouně následovalo 10. místo na German Masters u Berlína.

Nyní má LET na programu turnaj KPMG Women´s Irish Open, který se odehraje na parkovém hřišti Dromoland na čtyři kola od čtvrtka 22. září do neděle 25. září. Po cutu půjde o prize money 400 000 eur.

„Do Irska jsem se těšila, protože jsem tu už hrála turnaj LET u Dublinu“, připomněla profesionálka poměrně dávné časy. Na Irish Ladies Open v roce 2012 uhrála 52. místo, rok předtím tam neprošla cutem. „Parkové hřiště je v krásném stavu a myslím, že to bude dobrá výzva pro celou českou čtveřici, která tady startuje,“ připomněla Klára Spilková, že kromě ní se irského turnaje účastní také Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Jana Melichová. První dvě zmíněné hráčky bojují v závěru sezóny o co nejlepší umístění v celosezónním žebříčku Order of Merit, které by jim zajistilo přímý start na LET i v roce 2023.

Všechna čtyři kola vysílá v přímých přenosech O2 TV Sport, první dvě od 16 do 19 hodin a o víkendu od 15 do 18 hodin.

Po zhruba měsíční odmlce se na DP World Tour opět představí Ondřej Lieser. Jeho posledním vystoupením bylo 110. místo na Omega European Masters ve Švýcarsku. To určitě není výsledek, na který by chtěl Lieser navázat. Tentokrát bude destinací krásný a slavný Le Golf National u Paříže. Na tomto hřišti se odehrál poslední Ryder Cup na evropské půdě, ale také třeba letošní amatérské mistrovství světa družstev. Stejné hřiště bude hostit mimo jiné olympijský turnaj v Paříži v roce 2024. Na Cazoo Open de France, jak se turnaj oficiálně nazývá, bude Lieser jediným Čechem ve startovním poli. Turnaj začíná ve čtvrtek 22. září a je čtyřkolový. Celková dotace činí 3 mil. eur.  

Ve stejný den, tedy ve čtvrtek 22. září, začíná také turnaj Challenge Tour ve Francii, kterého se účastní dva čeští profesionálové, Šimon Zach a Aleš Kořínek. Ač je destinací turnaje hřiště Golf Saint Apollinaire ve Folgensbourg ve Francii, turnaj vystupuje pod názvem Swiss Challenge. Čtyřkolový podnik má dotaci 250 000 eur a v roce 2021 zde zvítězil Dán Markus Helligkilde.

Na neuvěřitelnou sérii na nižší profesionální tour LET Access Series bude chtít navázat tento týden Sára Kousková. Po dvou vítězstvích v řadě (Švédsko, Švýcarsko) bude útočit na pomyslný čistý hattrick a již čtvrtý triumf v této sezóně. Kolotoč turnajů LETAS, který se také kvapem blíží do svého závěru, se tentokrát přesunul do Anglie. Turnaj Rose Ladies Open je novým podnikem. Hrát se bude od 23. do 25. září na hřišti The Melbourne Club v Brocket Hall. Vyšší je tentokrát i celková dotace turnaje, která činí 65 000 eur.

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje Irish Women's Open

Leaderboard turnaje Cazoo Open de France

Leaderboard turnaje Swiss Challenge 

Leaderboard turnaje Rose Ladies Open

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 22. září 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde