Česká golfová federace

Aktuality

Spilková skončila ve Francii osmá.

Spilková skončila ve Francii osmá. "Mířila jsem ještě výše, ale za top 10 jsem vždy spokojená", říká

Petr Šavrda, Pondělí 19. září 2022

Klára Spilková skončila na turnaji Ladies European Tour (LET) ve Francii na děleném osmém místě, když ve třech hracích dnech uhrála skóre -7. Cutem prošla z Češek ještě Jana Melichová.

Nejlepší české hráčce se nejvíce dařilo během prvního hracího dne, když zahrála -4, nicméně všechny hrací dny se dokázala dostat pod par hřiště. “S turnajem jsem spokojená, protože každé umístění v top 10 je za mě vždy super,” hodnotí svůj výkon na turnaji Lacoste Ladies Open de France Spilková“Samozřejmě jsem během finálového dne mířila trošku výše, ale podmínky byly poměrně náročné, protože byla opravdu zima a foukalo celý den,” vysvětluje sedmadvacetiletá golfistka, která Česko reprezentovala na olympijských hrách v Riu de Janeiru i Tokiu. “I tak to byl ale povedený turnaj. Teď mě čeká další turnaj v rámci LET v Irsku. Věřím, že jsem se rozehrála skvěle,” dodává Spilková, která si z Francie odvezla 85 bodů do žebříčku Order of Merit a také finanční odměnu ve výši 8 tis. eur.

Naopak druhé Češce, která prošla do finálového kola, Janě Melichové, se v sobotu vůbec nedařilo, když zahrála šest ran nad par a s celkovým skóre +7 obsadila 64. pozici. “Zase jsem nebyla schopná najít rytmus. Potřebuju se zastavit a nadechnout se, protože tělo i hlava má blok,” uvedla zklamaná Melichová. Přesto se jí ale podařilo potřetí za sebou projít na turnaji LET cutem, což může být pro začínající českou profesionálku odrazovým můstkem do budoucích turnajů.

Další dvě české hráčky se do finálového kola neprobojovaly. Kristýna Napoleaová slušně odstartovaný turnaj pokazila ve druhém kole. To Tereza Melecká si dveře do sobotního třetího kola téměř zavřela hned první den a ani výrazně zlepšený výkon ve druhém kole jí k postupu nepomohl. 

 

Odkazy:

Konečné výsledky turnaje Lacoste Ladies Open

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Pondělí 19. září 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde