Česká golfová federace

Aktuality

Spilková rozehrála turnaj ve Francii skvěle. Do finále půjde z páté příčky

Spilková rozehrála turnaj ve Francii skvěle. Do finále půjde z páté příčky

Tisková zpráva , Pátek 16. září 2022

Hned tři české golfistky postoupily na turnaji ve Francii v rámci Ladies European Tour (LET) do finálového kola. Nejlepší z nich Klára Spilková bude se skóre -6 dokonce útočit z děleného pátého místa na nejvyšší příčky. Jana Melichová postoupila se skóre +1.

“S výsledkem po druhém kole jsem spokojená. Podmínky jsou tady trošku ztížené chladným počasím a hlavně nárazovým větrem,” hodnotí své dosavadní vystoupení Spilková, která během prvního dne zahrála -4 a dnes -2.

Přesto věří, že v sobotu může předvést ještě lepší golf. “Věřím, že během finálového dne mi tam spadne více puttů než dnes. A zahraju další solidní kolo,” dodává dlouhodobě nejlepší česká hráčka, která většinu letošního roku strávila na turnajích v Severní Americe.

To Jana Melichová patří po vítězství na letošním ročníku turnaje v Berouně mezi stálice LET. “Pro mě je hlavní, že jsem udělala potřetí v řadě cut, což je super. Trápí mě ale, že už dva měsíce nejsem schopná skórovat a zahrát nízká čísla. Strašně mě to mrzí,” hodnotí Melichová.

“Samotná hra není špatná, ale cítím, že už bych potřebovala mentálně zresetovat, abych byla schopná navázat na výsledky z před turnaje v Berouně,” dodává Melichová, která vstoupila mezi profesionálky během letošního ročníku.

Druhé kolo hřišti poblíž Caen nevyšlo Kristýna Napoleaová. Ta po dnešním výsledku 79 vypadla z cutu. Nedařilo se tentokrát ani Tereze Melecké, které naopak srazilo včerejší první kolo.

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje Lacoste Ladie Open de France

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Pátek 16. září 2022
Všechny články autora

Související články

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde