Česká golfová federace

Aktuality

Jana Melichová startuje na posledním major turnaji sezóny

Jana Melichová startuje na posledním major turnaji sezóny

Čtvrtek 4. srpna 2022

Je to jako pohádka. Ve čtvrtek 4. srpna se na start proslulého ženského British Open postaví vedle světových golfových hvězd také mladá česká hráčka Jana Melichová. Na hřišti Muirfield ve Skotsku, kde se bude hrát o dotaci 6,8 milionů dolarů, si už stihla zahrát cvičné kolo se sestrami Kordovými.

Dámské British Open (oficiálním názvem AIG Women’s Open) je posledním major turnajem sezóny a účastní se ho tradičně nejlepší hráčky světa. Nejde jen o výhry v celkové výši 165 mil. korun, ale také o prestiž. Vítězky tohoto turnaje se neodmyslitelně zapíšou do historie golfu. Z českých hráček se turnaje v minulosti několikrát zúčastnila pouze Klára Spilková. Nejlépe se jí dařilo v roce 2018, kdy obsadila 50. místo. Spilková však tento rok ve startovním poli chybí. České barvy však budou mít i tak svou zástupkyni. Bude jí mladá profesionálka Jana Melichová.

Kariéra Jany Melichové, která byla ještě před měsícem amatérkou, nabrala rychlé obrátky po nečekaném červnovém triumfu na turnaji Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. Musela ihned přestoupit k profesionálkám, aby mohla přijmout hrací kartu na Ladies European Tour na zbytek roku 2022 a celý rok 2023. Mimo to také obdržela pozvánku na slavné British Open.

První odpal jí čeká ve čtvrtek v 15:17 tamního času. “Dojmy z British Open jsou naprosto úžasné, je to ještě lepší, než jsem si to představovala. Mezi profesionálkami jsem jenom dva měsíce, takže nestačím zírat. Když jsem přišla do klubovny, tak mi ukápla slza,” sdělila dojatá česká hráčka.

“Prostě je tady všechno na absolutně špičkové úrovni. Lidé mi sbírají míče, hrabou po mně pískové překážky a pořád se ptají, jestli něco nepotřebuju. Když jsem viděla, jak jsou tady postavené tribuny, tak mám strach, abych se během hry nepozvracela. Strašně moc si tuhle pohádku užívám,“ pokračuje novopečená profesionálka.

Třešničkou na dortu byl pro Melichovou zážitek z cvičného kola, které šla po boku sester Kordových. “V pondělí jsem viděla, že mají ve flightu volno, takže jsem si s nimi prošla hřiště. Byl to neuvěřitelný zážitek. Ze začátku jsem z toho měla nervy, takže jsem moc nemluvila, ale po pár jamkách jsem zjistila, že jsou to normální holky jako já a stres opadl,” popisuje Melichová setkání s hráčkami s českými kořeny.

Jediná Češka na turnaji si cení i toho, jak ji mezi sebe přijala absolutní světová špička. “Všichni mi tady gratulují k vítězství na turnaji a pořád říkají, že když jsem vyhrála jednou, tak vyhraju znovu. Opakují mi, ať se nestresuju z atmosféry a neustále mě podporují, což je neuvěřitelné,” dodává Melichová.

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje AIG Women’s Open

 
Datum: Čtvrtek 4. srpna 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde