Česká golfová federace

Aktuality

Filip Mrůzek, Dominik Pavouček; kdo vyhraje do třetice?

Filip Mrůzek, Dominik Pavouček; kdo vyhraje do třetice?

Luboš Klikar, Úterý 19. července 2022

Třetí turnaj Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kunětické Hoře se hraje od pátku 22. do neděle 24. července. Do východních Čech míří skvělá konkurence 150 hráčů a hráček včetně špičkových profesionálů a profesionálek.

Kunětická Hora – či jak se ji familiárně přezdívá "Kuňka" – se může těšit na zajímavý turnaj. Mezi 99 hráči se představí 16 profesionálů v čele se Stanislavem Matušem Štěpánem Daňkem. Chybět však nebudou ani další známá jména spojená s tímto hřištěm a klubem – profesionálové Jan Bryčka, Jiří Vik, David Benák nebo Matyáš Zapletal. Pro zranění ruky se bohužel musel omluvit domácí profesionál Ondřej Špůr. Velký zájem startovat měli také vítěz prvního letošního turnaje na Kaskádě Filip Mrůzek a vítěz loňského turnaje na Karlštejně Jakub Bareš, oba však dali přednost souběžně hranému turnaji Big Green Egg German Challenge ze série European Challenge Tour. 
 
Amatéry do boje o přední příčky povedou vítěz z Beřovic Dominik Pavouček s hendikepem +6,1, vítěz MM ČR na rány na Kunětické Hoře v roce 2021 Filip Jakubčík (na titulním snímku), David Siwy, Vojtěch Pavelka a další špičkoví hráči. Ani mezi ženami to nebude pro nikoho procházka růžovým sadem, spíš velké jiskření v boji o titul. A to ještě kvůli startu na ME žen ve Francii chybí vítězka prvních dvou turnajů Denisa Vodičková a pět dalších předních hráček včetně čerstvé juniorské šampionky z liberecké Ypsilonky Gabriely Roberty Vítů. Ostatně, kdy naposledy na startu turnaje v Čechách jste spolu viděli stát profesionálky Terezu Meleckou a Kateřinu Vlašínovou a elitní amatérky Veroniku Kedroňovou, Kláru Hurtovou nebo Michaelu Markovou? Původně přihlášená profesionálka Jana Melichová, senzační vítězka červnového Tipsport Czech Ladies Open v Berouně, je aktuálně první náhradnicí na Women´s Scottish Open (28.-31.7.) a před startem na Kunětické Hoře dala přednost intenzivní tréninkové přípravě na tento turnaj Ladies European Tour
 
Stejně jako v prvních dvou turnajích Raiffeisenbank COGT na Kaskádě a v Beřovicích se hraje o prize money ve výši 200.000 Kč pro 10 nejlepších mužů a 100.000 Kč pro pět nejlepších žen. Kromě finančních výher je v banku i jedna speciální cena. Nejlepší amatér v tomto turnaji získá od ČGF a slovenského promotéra hrací kartu na prestižní dvoukolový turnaj Penati Slovak Open 2022, který se v nejznámějším resortu našich východních sousedů hraje v pondělí 12. a úterý 13. září. Vítězi Penati Slovak Open v posledních letech byli Petr Nič, Filip Mrůzek, Rory Sabbatini Ondřej Lieser.
 
Řízení turnaje na Kunětické Hoře mají na starost ředitel Luboš Klikar, hlavní rozhodčí Dalibor Procházka, rozhodčí v poli Petr Rada a David Jirků.
 
Foto: Zdeněk Sluka

Odkazy:

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Úterý 19. července 2022
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

21.05.2023 | Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde