Česká golfová federace

Aktuality

Juniorka na Ypsilonce skončila úspěchem českých hráčů

Juniorka na Ypsilonce skončila úspěchem českých hráčů

Luboš Klikar, Sobota 16. července 2022

Veronika Kedroňová (na snímku), Louis Klein, Gabriela Roberta Vítů a David Mlýnek se na liberecké Ypsilonce dnes stali mezinárodními mistry ČR mezi dorostenci a juniory. Z tuctu rozdělovaných medailí jich hned 11 zůstalo doma; jen stříbro v kategorii dorostenců si do Německa odvezl Ben Gratzl.

Juniorky
Stylem start – cíl zlato získala favorizovaná Gabriela Roberta Vítů, která po třech kvalitních a hlavně vyrovnaných kolech 68, 69, 68; -11 vyhrála s obrovským náskokem 13 ran před Marianou Polákovou. Třetí byla se ztrátou 17 ran Lenka Nebeská. Vítězka si určitě posílila sebevědomí před startem na ME žen ve Francii, které se hraje od 20. do 23. července v Golf de Saint-Germain západně od Paříže. Z 12 startujících juniorek prošlo cutem do finálového kola šest nejlepších.

Junioři
Lídr po dvou kolech Jakub Šlapal své těsné vedení neudržel a musel se spokojit se stříbrnou medailí. Vítězství s náskokem dvou ran vybojoval David Mlýnek, třetí byl Adam Bruzl, který letos zažívá velmi povedenou sezónu. Jen medailisté v této kategorii skončili v součtu tří kol pod parem hřiště. Z 27 startujících juniorů cutem prošlo 15 nejlepších.

Dorostenky
Veronika Kedroňová hrála na úvod nejlepší výsledek ze všech účastníků šampionátu – 66 ran. Ve druhém kole však podepisovala skóre o deset ran horší a o vedení přišla. Konec dobrý, všechno dobré, mohla si oddechnout, když na druhé jamce play-off porazila Terezu Zavřelovou. Obě slečny po třech kolech skončily na shodném výsledku 212, -4. Třetí místo získala Adéla Tarantová s odstupem pěti úderů. Z 39 startujících dorostenek cutem prošlo 19 nejlepších.

Dorostenci
Suverénně nejsilněji obsazená kategorie a rovněž nejvyrovnanější. Po dvou kolech si na vítězství brousilo zuby minimálně šest hráčů. Dvanáctiletá kometa Louis Klein hrál na úvod 68; -4 a rázně se přihlásil do hry o titul. Ve druhém kole zapsal 71, přesto o vedení přišel. Ztrácel ránu na Michala Talandu, který se po 70 v prvním kole zlepšil na 68 v kole druhém. Na svou šanci číhali i další – Němci Ben Gratzl, Benedikt Boensch a Phillipp Macionga, domácí David Tomi či Michal Dvořák. Z těsného vítězství o jednu ránu se nakonec radoval ten nejmladší – Louis Klein po kolech 68, 71, 70; -7. Druhý skončil Ben Gratzl, třetí David Tomi. Ze 75 startujících dorostenců jich cutem prošlo 42.

Ypsilonka se ukázala být skvělým hostitelem tohoto šampionátu, do něhož nastoupilo 153 hráčů a hráček z ČR, Německa, Polska a Dánska. Hřiště i služby v zázemí byly na výborné úrovni. Turnaji navíc přálo příjemné letní počasí bez bouřek. Snad jen prudká přeháňka se silným větrem v závěru finálového dne mohly přijít o půl hodiny později…

Foto: Zdeněk Sluka

Odkazy:
CIJAC 2022 – konečné výsledky
Fotogalerie Zdeňka Sluky
Prize giving ceremony

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Sobota 16. července 2022
Všechny články autora

Související články

Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024
Mezinárodní mistrovství ČR v roce 2024

12.01.2024 | Mezinárodní mistrovství České republiky (MM ČR) patří k vrcholům amatérské turnajové sezóny. V roce 2024 se pod vlajkou ČGF znovu uskuteční pět mezinárodních šampionátů. Technický úsek STK ČGF už určil jejich termíny a dějiště, takže můžeme uvést kompletní přehled.

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy
Jan Hovězák obhájil vítězství v Prezident Trophy

14.10.2023 | Turnaj prezidentů golfových klubů se odehrál na jednom z nejstarších hřišť v České republice, na Svratce. Nejlepší brutto výsledek si opět odváží Jan Hovězák z Golf Klubu Automotodrom Brno. Kategorii netto ovládl Antonín Jízdný z Golf Clubu Brno.

Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková
Mistry mistrů na rány jsou Dědek a Sionková

09.10.2023 | 19. ročník turnaje Tipsport Pohár Mistrů 2023 pořádaný agenturou Czech Golf Production se v neděli odehrál na Konopišti. Po skvělých vzájemných soubojích, kdy do poslední jamky nebylo rozhodnuto, si vítězství odváží Petr Dědek a Klára Sionková.

Grand finále Czech PGA 2023
Grand finále Czech PGA 2023

02.10.2023 | Vyvrcholení české profesionální golfové tour se o víkendu uskutečnilo na brněnské Kaskádě. Dvoudenní turnaj se odehrál za účasti českých i zahraničních profesionálních hráčů a nejlepších amatérů. Trofej putuje do Slovinska. Dělené druhé místo získala Tereza Koželuhová a Jan Pololáník.

Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...
Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let ovládl ...

24.09.2023 | Poslední letošní finále družstev se odehrálo na hřišti Svobodné Hamry. Na Mistrovství ČR družstev chlapců do 18 let zvítězili hráči z Albatross Golf Clubu Praha, kteří si ve finálovém boji poradili se zástupci RGA Greensgate.

Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů
Tipsport Pohár Mistrů 2023 zve letošní mistry klubů

22.09.2023 | Tradičně ve druhém říjnovém víkendu 7. – 8. října 2023 proběhne v Golf Resortu Konopiště již 19. ročník setkání Mistrů a Mistryň z klubů České republiky ve hře na rány brutto. Celkový vítěz s nejnižším skóre získá finanční příspěvek ve výši 50.000 Kč na mládežnický golf ve svém klubu. ...

European Golf Association se vrátila do České ...
European Golf Association se vrátila do České ...

11.09.2023 | Tři roky čekala Česká republika, aby mohla uspořádat další vrcholný amatérský evropský turnaj. Mariánské Lázně hostily Evropské mistrovství družstev seniorů a reprezentovaly celý český golf v té nejvyšší kvalitě. Nadšené ohlasy zahraničních hráčů korunovaly fantastickou akci.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde