Česká golfová federace

Aktuality

Češi na mezinárodní scéně – týden 26

Češi na mezinárodní scéně – týden 26

Petr Šavrda, Čtvrtek 30. června 2022

Po domácím turnaji v Berouně pokračuje LET v Německu. Celkem šest českých hráček se představí nedaleko Berlína na Amundi German Masters. Kromě Kláry Spilkové také vítězka berounského turnaje a čerstvá profesionálka Jana Melichová. Na mužské Challenge Tour v Itálii startují Mrůzek, Zach a Brixi.

Nečekanou vítězku turnaje Tipsport Czech Ladies Open Janu Melichovou bude v Německu čekat první start mezi profesionálkami. Úspěšný návrat na Ladies European Tour prožívá také Klára Spilková, která se v Berouně dělila o druhé místo. Kromě zmiňovaných hráček se v Berlíně představí i Sára Kousková, Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová Tereza Melecká.

Amundi German Masters se hraje od 30. června na čtyři kola jihozápadně od Berlína v Golf & Country Club Seddiner See o prize money 300 000 eur. Diváci budou moci sledovat všechny hrací dny na obrazovkách O2TV Sport. 

Na úspěchy českých žen budou chtít navázat také muži. Hned tři se představí na turnaji Challenge Tour v Itálii. Filip Mrůzek, Gordan Brixi a Šimon Zach se budou taktéž od čtvrtka 30. června snažit o co nejlepší výsledek na Italian Challenge Open. Turnaj s dotací 350 000 eur se koná na hřišti Golf Nazionale ve Viterbo.  

Kateřina Vlašínová a Eva Koželuhová budou tento týden jedinými českými zástupkyněmi na turnaji nižší profesionální série LET Access Series. Turnaj Hauts De France - Pas De Calais Golf Open začíná v Golf Saint Omer ve čtvrtek a je dotovaný částkou 40 000 eur.

Foto: Patrik Bauer

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje Amundi German Masters

Leaderboard turnaje Italian Challenge Open

Leaderboard turnaje Hauts De France

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 30. června 2022
Všechny články autora

Související články

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech
Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

14.02.2024 | Z Keni do Saúdské Arábie se přesouvá seriál LET na Turnaj Aramco Ladies International, který se odehraje od čtvrtka 15. do neděle 18. února na hřišti Riyadh Golf Club City. V individuální soutěži se zde představí už celá čtveřice českých profesionálek, včetně Kláry Davidson Spilkové.

Poslední turnaj LET zakončil úspěšné tažení českých ...
Poslední turnaj LET zakončil úspěšné tažení českých ...

26.11.2023 | Klára Davidson Spilková uhájila v posledním turnaji sezóny LET TOP 10 v celkovém pořadí žebříčku Race to Costa del Sol. Druhou nejlepší českou hráčkou je na 28. místě Kristýna Napoleaová. V TOP 70, které určuje jistotu plné hrací karty na příští sezónu, jsou 55.

Češky uzavřou úspěšnou sezonu LET španělským finále
Češky uzavřou úspěšnou sezonu LET španělským finále

22.11.2023 | Letošní sezona Ladies European Tour definitivně končí. Ve španělské Marbelle na turnaji Andalucía Costa del Sol Open de España 23.-26.11. se o poslední body a postavení v žebříčku utkají s nejlepšími hráčkami LET Češky Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Kristýna Napoleaová a Jana Melichová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde