Česká golfová federace

Aktuality

Skvělý český vstup do TCLO v Berouně: Kousková, Melichová i Spilková na čtvrtém místě

Skvělý český vstup do TCLO v Berouně: Kousková, Melichová i Spilková na čtvrtém místě

Lukáš Zahradník, Sobota 25. června 2022

Devět českých golfistek má rozehrán výborně turnaj Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. Do druhého kola mají nakročeno tuzemské favoritky, překvapily i další hráčky, od kterých se to příliš nečekalo. Na děleném čtvrtém místě jsou Sára Kousková, Klára Spilková a amatérka Jana Melichová (-4).

Promotér turnaje Luboš Koželuh před prvním kolem odhadoval, že do nedělního finále se může probojovat až sedm Češek, ale domácí profesionálky i amatérky možná jeho odhady ještě předčí, protože vedle devítky nad hranicí cutu mohou živit naději i další.

Prvním velkým překvapením úvodního dne byla jeho mladší dcera. Tereza Koželuhová toho letos mnoho zatím kvůli nemoci neodehrála, ale v Berouně dnes zářila a byla dokonce už na skóre -4. Nakonec sice zapisovala -2 na děleném 18. místě, ale byla spokojena, byť ji trochu srazil trojputt na 17. jamce. „Po těch letošních výsledcích, kdy jsem jediné dobré kolo zahrála během ligy doma na Dýšině, mě to moc těší. Udělala jsem pár změn v technice a zdá se, že to funguje. Hlavně, aby to vydrželo i v sobotu,“ přála si mladá česká profesionálka.

Skvělý finiš předvedly nejen Klára Spilková, ale také Sára Kousková a Jana Melichová, které se postupně dotáhly do elitní desítky a konečný výsledek -4 znamená ve všech třech případech dělené čtvrté místo, což je historický zápis českého golfu.

Jako první do klubovny přinesla výsledek 68 Jana Melichová. „Každým rokem si zde dávám vyšší cíle, ráda bych uhrála TOP 15,“ svěřila se upřímně nejlepší česká amatérka v leaderboardu.

Sára Kousková svoji druhou devítku prošla za 32 ran. „Na koncovku jsem se skutečně těšila. V první polovině to bylo náročnější, hustě pršelo a nehrálo se mi dobře, přišlo i pár chyb. Ale naštěstí se nepřerušovalo a je z toho dobré výchozí umístění,“ sdělila po vstupu do svého třetího profesionálního turnaje česká naděje.

„Až na tu část hry s deštěm se mi hrálo hezky, ale vzhledem k předpovědi jsme ještě měly štěstí. Ráno jsem byla trochu nervózní, i proto raději zůstávám na zemi,“ prohlásila česká jednička Klára Spilková.

Počasí dnes mohlo hrát skutečně velkou roli. České hráčky vyrazily s jedinou výjimkou do hry až odpoledne a nejméně na třech jamkách je zlobil silný déšť, naštěstí očekávané bouřky se středočeské kotlině vyhnuly. „Dvě tři jamky nás to pozlobilo, mně vítr při odpalu na desítce vzal míč až na sedmičku, ale naštěstí jsem zachránila par,“ svěřovala se Kateřina Vlašínová. Na závěrečné osmnáctce zahrála birdie a celkový výsledek 72 znamená přesně hranici cutu.

Do druhého kola vyrazí s ještě větší nadějí rovněž Kristýna Napoleaová (-2), ale také Denisa Vodičková a Tereza Melecká (-1) či Patricie Macková (even par). Příliš za postupovými plány nezaostává ani Agáta Vahalová (+1).

V čele je po pátečním programu Nicole Broch Estrup (-7) z Dánska.

České hráčky vstoupí do sobotní programu ráno už po osmé hodině, v 10:00 startuje přímý přenos na O2TV Sport.

 

Foto: Tristan Jones, Annie Krčmářová

 

Odkazy:

Leaderboard turnaje Tipsport Czech Ladies Open

Autor: Lukáš Zahradník 
Datum: Sobota 25. června 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde