Česká golfová federace

Aktuality

Tipsport Czech Ladies Open s patnáctkou Češek

Tipsport Czech Ladies Open s patnáctkou Češek

Tisková zpráva , Středa 15. června 2022

Patnáct českých jmen má k dnešnímu dni seznam hráček na Tipsport Czech Ladies Open. Turnaj Ladies European Tour, který se koná od 24. do 26. června v Royal Beroun Golf Clubu s přímými přenosy O2 TV Sport, bude mít nejvýznamnější české zastoupení v historii této světové série.

„Z pohledu českého golfu máme nejsilnější obsazení turnaje za všechny čtyři ročníky,“ řekl promotér Luboš Koželuh z Premier Sports. „Profesionálky i amatérky mají v této sezoně velmi dobrou formu, kterou osvědčují na nejrůznějších tour a soutěžích. Věřím, že se to odrazí také na nejdůležitějším domácím turnaji roku.“

Čtyři české profesionálky, Klára Spilková, Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, se do turnaje s prize money 200 000 EUR dostaly přímo s kartami Ladies European Tour. Klára jako bývalá vítězka díky statusu v kategorii Career Money List. Rovněž tady jde o historicky nejvyšší přímou nominace českých hráček a potvrzuje to postupně narůstající pozici českého ženského golfu v Evropě.

Významným momentem bylo již loňské 6. místo na ME týmů v Severním Irsku (Royal County Down), které vybojovaly hráčky kolem ročníku 2000, např. Sára Kousková, Tereza Melecká, Jana Melichová a Tereza Koželuhová. Všechny tyto hráčky, spolu s letos výbornou Kristýnou Napoleaovou (dělené 2. místo na Aramco Saudi Ladies International v rámci Ladies European Tour), by měly postupně navázat a již navazují na Kláru Spilkovou v profesionálním golfu.

Další místa byla obsazena na pozvání promotéra ve spolupráci s Českou golfovou federací profesionálkami Sárou Kouskovou, Terezou Koželuhovou, Kateřinou Vlašínovou, Evou Koželuhovou, Lucií Hinnerovou a nejlepšími amatérkami Janou Melichovou, Patricií Mackovou, Denisou Vodičkovou a Agátou Vahalovou. Sponzorskou kartu obdržela Barbora Bujáková a na kartu domácího Royal Beroun GC bude hrát mladá Miriam Balcarová.

Diváci mají na Tipsport Czech Ladies Open volné vstupné. Proběhne jen registrace vyplněním jednoduchého formuláře. Umožněna bude předem na webu czechladiesopen.cz nebo při vstupu do areálu. Zaregistrovaní diváci budou mít významnou slevu na vstupné v roce 2023. Parkování je zajištěno v areálu a v jeho těsné blízkosti. Všichni jsou srdečně zváni k podpoře českých hráček.

 

Program Tipsport Czech Ladies Open

24.6. 1. kolo 7.30–18.30 (nejlepší hráčky a české hráčky od 13.00)
25.6. 2. kolo 7.30–18.30 (nejlepší hráčky a české hráčky od 8.30)
26.6. finále 9.00–15.30 (top flighty od 10.00 z jamky č. 1)

  

Přímé přenosy O2 TV Sport

  • 24.6. (1. kolo) od 14.00 do 18.00
  • 25.6. (2. kolo) od 10.00 do 14.00
  • 26.6. (finále) od 11.00 do 16.00
Autor: Tisková zpráva  
Datum: Středa 15. června 2022
Všechny články autora

Související články

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde