Česká golfová federace

Aktuality

Čeští hráči na mezinárodních turnajích

Čeští hráči na mezinárodních turnajích

Petr Šavrda, Čtvrtek 12. května 2022

Ondřej Lieser se představí na turnaji DP World Tour v Belgii, Tereza Melecká zabojuje na Ladies European Tour v Thajsku. Do závěrečné fáze se dostávají také univerzitní soutěže v zámoří. V turnajích NCAA Regionals se představily tři české amatérky – Sára Kousková, Jana Melichová a Patricie Macková.

Český profesionál Ondřej Lieser se po dvou vynechaných turnajích opět vrací do kolotoče nejvyšší evropské série DP World Tour. Od 12. do 15. května bude bojovat na turnaji Soudal Open v Belgii. Turnaj s dotací dvou milionů dolarů se odehraje na hřišti v Rinkvel International Golf Clubu. Lieser odehrál letos na DP World Tour pouze čtyři turnaje a potřebuje nutně získávat body do sezónního žebříčku The 2022 Race, kde mu prozatím patří až 201. místo. Do prvního kola vstoupí ve čtvrtek ve 14:30 spolu s Izraelcem Cohenem a Belgičanem Mayerem de Beco. Turnaj bude odvysílán na stanici Golf Channel.

Profesionálka Tereza Melecká se na poslední chvíli dostala do startovního pole turnaje Aramco Team Series v Bangkoku. Jedná se o kombinovaný turnaj jednotlivkyň a čtyřčlenných týmů s dotací jeden milion dolarů, který s odehraje na tři kola od 12. do 14. května. Ani v tomto případě nebudou diváci ochuzeni o televizní vysílání, přímé přenosy všech hracích dnů zajišťuje O2 TV Sport.

Ve Spojených státech amerických vrcholí univerzitní sezóna a Češi u toho nebudou chybět. Od 9. do 11. května se na šesti místech konají ženské NCAA Regionals, ze kterých se vždy nejlepší čtyři týmy a dvě jednotlivkyně (hráčky hrající mimo týmovou soutěž) kvalifikují na finálový turnaj NCAA Women’s Championship. Ten se odehraje od 20. do 25. května ve Scottsdale v Arizoně. Nejlepší česká amatérka Sára Kousková bude se svým týmem Texas Longhorns bojovat o jedno z míst na NCAA Albuquerque Regional, další dvě české amatérky, Jana Melichová (NCAA Ann Arbor Regional) a Patricie Macková (NCAA Albuquerque Regional), hrají pouze v soutěži jednotlivkyň. Jejich týmy se do Regionals nekvalifikovaly.     

Leaderboard turnaje Soudal Open

Leaderboard turnaje Aramco Team Series

Leaderboard turnajů NCAA Regionals

Autor: Petr Šavrda 
Datum: Čtvrtek 12. května 2022
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde