Česká golfová federace

Aktuality

Týmová série i s českou profesionálkou

Týmová série i s českou profesionálkou

Tisková zpráva , Čtvrtek 12. května 2022

S profesionálkou Terezou Meleckou se odehraje golfový turnaj Ladies European Tour v Bangkoku, který od 12. do 14. května vysílá v přímých přenosech O2 TV Sport. Aramco Team Series, společná soutěž jednotlivkyň i čtyřčlenných týmů, má po všechny tři dny vysílací časy od 8.00 do 12.00 SELČ.

U Terezy Melecké šlo o cestu „last minute“. O tom, že se dostala do soutěže, se totiž dověděla teprve dva dny před zahájením turnaje. Původně plánovala, že si odpočine po náročných třech týdnech, kdy hrála dvakrát v Austrálii a pak hned ve Španělsku, ale když pořadatelé zavolali, hned se vydala na náročnou cestu. Nastoupí tak s jet-lagem a bez tréninkového kola v 9.18 místního času.


Turnaj v Thajsku je prvním z pěti takových, kdy se hráčky utkávají první dva dny v soutěži 26 týmů, do nichž patří také jeden amatér či amatérka. Po cutu hraje ve finále ještě 60 nejlepších golfistek samostatně, se započítanými výsledky z týmů. Celkově jde o jeden milion dolarů, které se půlí pro týmy i jednotlivkyně.


Tereza Melecká, která vstoupila na LET teprve letos, zažije premiéru v takové soutěži, navíc mezi světovými hvězdami. Patří k nim především domácí sestry Ariya a Moriya Jutanugarnovy, které jako druhé v historii vyhrály turnaje i na LPGA Tour, ještě před sestrami Kordovými, jež Thajky v Asii připomínají.


Evropskou elitu zastupují např. Angličanka Charley Hull, dále Carly Booth ze Skotska, mj. první vítězka Tipsport Czech Ladies Open z roku 2019, a také Amy Boulden z Walesu.


Nechybí Lee-Ann Pace, vítězka letošního South African Women´s Open, stejně jako šampionka posledního turnaje z minulého týdne v Madridu, Španělka Ana Pelaez. Ta je ostatně přihlášena, spolu s většinou hráček z Bangkoku, rovněž na Tipsport Czech Ladies Open, které se bude hrát v rámci LET před kamerami O2 TV Sport v Berouně od 24. do 26. června.

Foto: LET - Tristan Jones

Leaderboard turnaje Aramco Team Series

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Čtvrtek 12. května 2022
Všechny články autora

Související články

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním
Češky na LET v Saudské Arábii za očekáváním

18.02.2024 | Druhý podnik Ladies European Tour se odehrál 15.-18.2. v Saúdské Arábii za účasti kompletní čtveřice českých členek LET 2024. Na hřišti Riyadh Golf Club City si zahrály všechna čtyři kola jen Sára Kousková a Jana Melichová. Klára Davidson Spilková a Kristýna Napoleaová se do finále zatím nepodívaly.

Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech
Češky na LET v Saudské Arábii opět ve čtyřech

14.02.2024 | Z Keni do Saúdské Arábie se přesouvá seriál LET na Turnaj Aramco Ladies International, který se odehraje od čtvrtka 15. do neděle 18. února na hřišti Riyadh Golf Club City. V individuální soutěži se zde představí už celá čtveřice českých profesionálek, včetně Kláry Davidson Spilkové.

Kousková vstoupila do sezony LET 16. místem
Kousková vstoupila do sezony LET 16. místem

11.02.2024 | Dobrý start do Ladies European Tour se povedl Sáře Kouskové. Na turnaji Magical Kenya Ladies Open se stala vítězkou 3. dne a celkově dělenou 16. hráčkou turnaje. Odváží si tak body do světového a olympijského žebříčku a šek na 5.100 euro. Napoleaová ani Melichová na úvod sezony cutem neprošly.

Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni
Češky vstupují do nabité sezony turnajem LET v Keni

07.02.2024 | Ladies European Tour otevírá další ročník s 31 turnaji ve 20 zemích světa na 5 kontinentech. A také se silným českým zastoupením. Tři naše hráčky odstartují sezonu LET 8.–11.2. turnajem Magical Kenya Ladies Open. Na nejvyšším evropském okruhu žen se bude letos rozdělovat rekordních 34 milionů eur.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde