Česká golfová federace

Aktuality

Evropa i s dvěma Češkami v Madridu

Evropa i s dvěma Češkami v Madridu

Čeněk Lorenc, Úterý 3. května 2022

Po osmi turnajích v Africe, Asii a Austrálii se Ladies European Tour poprvé podívá na kontinent, který dal sérii jméno. Comunidad de Madrid Ladies Open od 5. do 8. května s přímými přenosy O2 TV Sport zahajuje evropské tažení, jež s výjimkou následujícího turnaje v Thajsku potrvá do začátku října.

Do šňůry těchto profesionálních turnajů patří také Tipsport Czech Ladies Open (24. – 26. června) v Berouně.

Comunidad de Madrid Ladies Open na hřišti Jarama – Race Golf Clubu má prize money 300 000 eur a účastní se ho dvě české profesionálky. Tereza Melecká, která po svém druhém letošním cutu uhrála v neděli Top 30 na Women´s NSW Open, a Šideri Váňová, jež v Austrálii letos také podruhé prošla cutem.

Zdravotní potíže bohužel do Madridu nepustily jak Kristýnu Napoleaovou, 14. hráčku aktuálního pořadí LET léčící zranění žeber, tak Terezu Koželuhovou. Tu před odletem za letošním prvním startem na LET postihlo onemocnění.

O2 TV Sport vysílá přímé přenosy ze dvou víkendových kol, v sobotu 7. května i v neděli 8. května vždy od 13 do 16 hodin. Mezi hvězdy v Madridu bude patřit vítězka posledního turnaje v Austrálii a už trojnásobná šampionka tour, Švédka Maja Stark, která zároveň vede žebříček sezóny Race to Costa del Sol.

Po výhře na domácím South African Women´s Open se ukáže Lee-Anne Pace a nechybí ani Slovinka Pia Babnik, v dubnu třetí na prvním majoru sezóny LPGA. Comeback po zranění čeká Carly Booth, vítězku Tipsport Czech Ladies Open 2019, přihlášenou stejně jako Babnik na letošní ročník turnaje v Berouně.

Foto: LET - Tristan Jones

Odkaz:
Livescoring turnaje
Stránky turnaje

Autor: Čeněk Lorenc 
Datum: Úterý 3. května 2022
Všechny články autora

Související články

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open
Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

17.04.2024 | Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček, včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300.

Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...
Deště v Austrálii odplavily golfistkám turnaj ...

07.04.2024 | Turnaj Australian Women's Classic série LET v australském Bonville se měl odehrát na 3 kola 5.-7.4. Silné deště dovolily odehrát jen sobotní kolo, které stanovilo konečné výsledky a turnaj nebude klasifikován jako oficiální turnaj LET. TOP10 umístění Davidson Spilkové a Kouskové je tím znehodnoceno.

Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů
Turnaj LET v Austrálii byl zkrácen do dvou dnů

04.04.2024 | Zastávkou druhého australského týdne Ladies European Tour (LET) je Bonville Golf Resort v Coffs Harbour, kde ve dnech 5. až 7. dubna české profesionálky odehrají turnaj Australian Women's Classic. V pořadí sedmý letošní turnaj LET s rekordním počtem zastoupených zemí se bude hrát o 300 tisíc euro.

Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii
Tři české golfistky ve finále LET v Austrálii

31.03.2024 | Na prvním ze dvou australských podniků LET Women's NSW Open prošly cutem Sára Kousková, Jana Melichová a Klára Davidson Spilková, která má navíc na kontě eso z 1. kola. Po dobrém začátku se z českých finalistek udržela ve 3. desítce jen Kousková. Kristýna Napoleaová na své finále LET zatím čeká.

LET se i s Češkami přesunula do Austrálie
LET se i s Češkami přesunula do Austrálie

28.03.2024 | České hráčky se po náročném přesunu do Austrálie představí na přelomu března a dubna na dvou turnajích LET. Nejprve 29.-31.3. na pobřeží Nového Jižního Walesu na turnaji Women's NSW Open s finanční dotací 300.000 eur. O týden později čeká na hráčky Australian Women’s Classic v nedalekém Bonville.

Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA
Sára Kousková 12. na LET ARAMCO Team Series v USA

11.03.2024 | Sára Kousková pokračovala ve skvělých výkonech i na zámořské zastávce LET. Na víkendové ARAMCO Team Series na Floridě se držela dvě kola v TOP10 a finále zakončila skvělým 12. místem. Z české čtveřice se podařilo projít cutem také Janě Melichové. ...

Češky na LET v Maroku: jsme zpátky
Češky na LET v Maroku: jsme zpátky

24.02.2024 | Český golf má první TOP10 letošní sezony Ladies European Tour. Postarala se o ni Sára Kousková skvělým 6. místem na Lalla Meryem Cup v marockém Rabatu. Klára Davidson Spilková nakonec 4. místo po dvou kolech neudržela a uzavřela na dělené 13. pozici. Janě Melichové i Kristýně Napoleaové cut unikl.

Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka
Profesionálky se s LET přesouvají do Maroka

21.02.2024 | Kvarteto českých profesionálek se na africkém kontinentu přesunulo do Maroka na třetí letošní turnaj Ladies European Tour. Na Royal Golf Dar Es Salam v Rabatu startuje ve čtvrtek 22. února tříkolový Lalla Meryem Cup s dotací 450.000 euro. Jana Melichová se vrací do místa loňského velkého úspěchu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde