Česká golfová federace

Aktuality

ČGF vyzvala EGA a další federace k následování

ČGF vyzvala EGA a další federace k následování

redakce, Pondělí 28. února 2022

Česká golfová vyzvala v dnešním prohlášení mezinárodní golfové orgány, aby se přidaly k její výzvě odmítnout společné soutěžení se sportovci Ruska a Běloruska coby reakcí za napadení Ukrajiny.

Prohlášení výboru České golfové federace k situaci na Ukrajině

Výbor České golfové federace se v návaznosti na agresivní kroky Ruské federace vůči Ukrajině, s nimiž zásadně nesouhlasíme a považujeme je za fundamentální porušení mezinárodního práva a pošlapání principů mírového soužití mezi národy, připojuje k výzvám Národní sportovní agentury:

  1. Výzva mezinárodním sportovním organizacím k okamžitému odebrání pořadatelství všech mezinárodních sportovních akcí konaných v Ruské federaci a v Bělorusku
  2. Výzva mezinárodním sportovním organizacím k vyloučení Ruské federace a Běloruska z účasti na světových a evropských mistrovstvích
  3. Výbor ČGF zároveň doporučuje všem reprezentantům České republiky neúčast na reprezentačních a mezinárodních akcích s účastí ruských a běloruských sportovců.
  4. Výbor ČGF vyzývá R&A, EGA a národní golfové federace, aby se k výzvě připojili.

JUDr. Vratislav Janda
Prezident České golfové federace

Autor: redakce 
Datum: Pondělí 28. února 2022
Všechny články autora

Související články

Slovo prezidenta: Ukrajina potřebuje podpořit
Slovo prezidenta: Ukrajina potřebuje podpořit

28.02.2022 | Obracím se na vás ve velice složité době. V takové, o které jsem vůbec netušil, že ji někdy osobně sám nebo naše děti zažijeme. Došlo k bezprecedentnímu útoku na demokratickou Ukrajinu, k porušení mezinárodního práva, mírového soužití a všeho, co jsme posledních třicet let v Evropě budovali.

Slovo prezidenta: Plánovaný roční rozpočet snižujeme ...
Slovo prezidenta: Plánovaný roční rozpočet snižujeme ...

26.01.2022 | Obracím se na vás poprvé v novém roce, do kterého vám přeji hodně zdraví a úspěchů v soukromém i profesním životě. Ve svém premiérovém příspěvku bych se rád s vámi podělil o několik informací z činnosti Výboru ČGF, zejména vývoji hospodaření federace.

Slovo prezidenta: Čeká nás složitý rok 2022
Slovo prezidenta: Čeká nás složitý rok 2022

22.12.2021 | Navazuji na slib pravidelné komunikace s kluby a členskou základnou, kterou jsem odstartoval minulý měsíc. Od té chvíle se však udála řada dalších událostí, o kterých bych rád informoval. A musíme se zaměřit, jak správně zvládnout náročný rok 2022.

Nový prezident našel ČGF v dobré kondici
Nový prezident našel ČGF v dobré kondici

31.10.2021 | V pondělí 1. listopadu to bude 100 dnů od chvíle, kdy vládne z pozice prezidenta Vratislav Janda českému golfu. O prvních zkušenostech s řízením sportovní organizace, o svých vizích, prvních krocích ve funkci a také seznamování s novými kolegy se svěřil v prvním rozhovoru pro web ČGF.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde