Česká golfová federace

Aktuality

Slovo prezidenta: Ukrajina potřebuje podpořit

Slovo prezidenta: Ukrajina potřebuje podpořit

Vratislav Janda, Pondělí 28. února 2022

Obracím se na vás ve velice složité době. V takové, o které jsem vůbec netušil, že ji někdy osobně sám nebo naše děti zažijeme. Došlo k bezprecedentnímu útoku na demokratickou Ukrajinu, k porušení mezinárodního práva, mírového soužití a všeho, co jsme posledních třicet let v Evropě budovali.

Ukrajinu podpoříme
Svět už nikdy nebude takový, jako před 24. únorem. I proto jsem se obrátil v závěru týdne na výbor ČGF, sepsal prohlášení a jsem moc rád, že kolegové mě jednomyslně podpořili. Své kroky jsem konzultoval s Úřadem vlády ČR i Národní sportovní agenturou (NSA), a jsem hrdý na to, že jsme byli prvním sportovním svazem, který se přidal k výzvě pana Filipa Neussera. Ukazuje se, že golfisté rozumí principům svobody, demokracie a dodržování pravidel.

V sobotu jsem se navíc spojil s Alenou Tereščuk z Ukrajinské golfové federace, kterou jsem zastihl v jednom z kyjevských krytů, abych se informoval, co bychom pro naše přátele mohli udělat. S panem Neusserem a prezidentem Asociace golfových hřišť jsme se již potkali i s ředitelem Charita Česká republika, abychom hledali formát sbírky, do které se zapojíme. A je jedno, zda to bude formát „Sportovci sportovcům“ nebo „Golfisté golfistům“. Pro Charitu je trochu složité ji technicky oddělit od jiných sbírek, ale předpokládám, že se nám podaří náš plán dotáhnout už v tomto týdnu a nějakou podobu sbírky oznámíme.

S předsedou NSA panem Neusserem jsme byli ve spojení i v neděli, kdy nás přizval jako jeden z osmi největších sportovních svazů k jednání, o kterém už byla veřejnost informována. Jsem rád, že můžeme být ve středu komunikace v tak složité době.

Finance pro sezónu 2022

Pravidelně vás informuji o tom, jak se vyvíjí situace ohledně financování sezóny. Jak víte, podíleli jsme se jako výbor na vyjednávání o rozpočtovém balíku pro český sport. Jednání samozřejmě ještě nejsou u konce, rozpočet stále nebyl schválen, ale už nyní je zřejmé, že peněz bude méně. Existují sice nějaké další možnosti podle vývoje ekonomiky v druhé polovině roku, ale to je - zvláště v současné době - velmi nejisté.

Jak jsem předeslal již dříve – čeká nás složitá doba, pokles státních dotací bude určitě o 15 až 20 procent. Současně ale musíme ohlídat, abychom dostali to, na co máme právo. Jsme na to připraveni.

Pozvánka na Konferenci ČGF

Do klubů vám již byly zaslány materiály a pozvánky na Konferenci ČGF, která se uskuteční v sobotu 19. března v pražském Hotelu STEP. Pokud budete mít jakékoliv nejasnosti nebo dotazy, obraťte se přímo na mě či generálního sekretáře Aleše Libecajta. Moc se na společné jednání těším, protože během přípravné konference v Berouně jsem byl nadšen z energie, která převládala.

Přeju vám hodně štěstí, pevné nervy a buďme solidární.

 

FOTO Zdeněk Sluka

 

Datum: Pondělí 28. února 2022
Všechny články autora

Související články

ČGF vyzvala EGA a další federace k následování
ČGF vyzvala EGA a další federace k následování

28.02.2022 | Česká golfová vyzvala v dnešním prohlášení mezinárodní golfové orgány, aby se přidaly k její výzvě odmítnout společné soutěžení se sportovci Ruska a Běloruska coby reakcí za napadení Ukrajiny. ...

Slovo prezidenta: Plánovaný roční rozpočet snižujeme ...
Slovo prezidenta: Plánovaný roční rozpočet snižujeme ...

26.01.2022 | Obracím se na vás poprvé v novém roce, do kterého vám přeji hodně zdraví a úspěchů v soukromém i profesním životě. Ve svém premiérovém příspěvku bych se rád s vámi podělil o několik informací z činnosti Výboru ČGF, zejména vývoji hospodaření federace.

Slovo prezidenta: Čeká nás složitý rok 2022
Slovo prezidenta: Čeká nás složitý rok 2022

22.12.2021 | Navazuji na slib pravidelné komunikace s kluby a členskou základnou, kterou jsem odstartoval minulý měsíc. Od té chvíle se však udála řada dalších událostí, o kterých bych rád informoval. A musíme se zaměřit, jak správně zvládnout náročný rok 2022.

Nový prezident našel ČGF v dobré kondici
Nový prezident našel ČGF v dobré kondici

31.10.2021 | V pondělí 1. listopadu to bude 100 dnů od chvíle, kdy vládne z pozice prezidenta Vratislav Janda českému golfu. O prvních zkušenostech s řízením sportovní organizace, o svých vizích, prvních krocích ve funkci a také seznamování s novými kolegy se svěřil v prvním rozhovoru pro web ČGF.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy
Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy

02.02.2024 | Česká golfová federace, CZECH GOLF CONSULTING s.r.o. a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR vypisují kurz Trenér golfu ČGF III. třídy. Vzdělávací kurz má podobu základního trenérského kurzu v rozsahu 40 hodin. Více informací naleznete v odkaze.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde