Česká golfová federace

Aktuality

 V Johannesburgu opět nedohráno, následné turnaje DP World Tour ruší

V Johannesburgu opět nedohráno, následné turnaje DP World Tour ruší

Petr Halaburda, Pátek 26. listopadu 2021

Ondřej Lieser už má za sebou dvě kola na turnaji Joburg Open a díky průběžnému skóre -1 má postup do finálového víkendu nadohled, přestože po přerušení - a následnému ukončení kvůli tmě - se bude kolo dohrávat v sobotu dopoledne. Z turnaje se kvůli nebezpečí nové mutace covidu odhlásila řada hráčů.

Turnaj ze série DP World Tour má pořádně divoký průběh. Obě kola byla kvůli špatnému počasí přerušena a následně nedohrána, dnešní bude dokončeno až v sobotu. A to i přesto, že z turnajů nečekaně odpadlo už přes dvě desítky hráčů, byť většina z nich měla odstup od nejlepších. Hlavním důvodem odhlášení a rychlého úprku ze země byly zprávy o nové, rychle se šířící mutaci koronaviru, která může zkomplikovat návrat golfistů do vlasti.

A stejné informace ovlivní i další průběh DP World Tour. Organizátoři se rozhodli, že pouze Joburg Open bude dohráno v plném čtyřkolovém formátu s nedělním finále.

Následující dvě soutěže ve stejné zemi však z programu evropské nejvyšší série vypadnou. Příští týden se sice odehraje South African Open Championship (2.-5. prosince), ale už bude pouze součástí tamní Sunshine Tour. O týden později se Alfred Dunhill Championship (9.-12. prosince) už hrát nebude vůbec.

Český profesionál Ondřej Lieser přes všechny špatné zprávy dnes prožil výborné kolo a denní výsledek 69 (-2) ho posunul aktuálně už na dělené 28. místo. Přestože ještě turnaj nedošel do poloviny, s náskokem dvou ran na předpokládanou hranici cutu už však obavy o postup mít podle všeho nemusí.

Na startovní listině je aktuálně 134 hráčů. V čele je nyní po dvou vyronaných kolech domácí Thriston Lawrence (-12).

LEADERBOARD 

Datum: Pátek 26. listopadu 2021
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

První turnaj po pauze Lieserovi nevyšel
První turnaj po pauze Lieserovi nevyšel

04.03.2022 | První start po několikaměsíční pauze nevyšel, Ondřej Lieser cutem na Magical Kenya Open neprošel. K postupu do víkendových kol turnaje DP World Tour mu chyběly dvě rány. ...

Lieser pokukoval po nejlepších, ale bude bojovat ...
Lieser pokukoval po nejlepších, ale bude bojovat ...

03.03.2022 | Rušný vstup do sezóny má za sebou český profesionál Ondřej Lieser. V polovině úvodního kola Magical Kenya Open se pohyboval ve špičce leaderboardu, aby se po následných ztrátách nakonec se dvěma vydařenými jamkami na závěr probojoval zpět na hranici cutu se skóre Even par.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde