Česká golfová federace

Aktuality

Stanislav Matuš vyhlíží příští sezónu na Challenge Tour

Stanislav Matuš vyhlíží příští sezónu na Challenge Tour

Petr Halaburda, Středa 17. listopadu 2021

Přední český profesionál Stanislav Matuš už začíná plánovat novou sezónu, kterou hodlá strávit na Challenge Tour. Má jasno na co se zaměřit v zimní přípravě, ale přiznává, že méně jasno má o složení skupiny sponzorů.

Jak jste spokojen s uplynulou sezónou?

S ohledem na závěr sezóny, kdy jsem vynechal Challenge Tour, spokojen jsem. Vyhrál jsem i pár českých turnajů a předváděl poměrně stabilní výsledky. Rozhodnutí Challenge Tour mi předčasně zajistilo plnou kategorii na rok 2022, a tak jsem se rozhodl s předstihem soustředit na další rok, více odpočívat a být doma s rodinou.

Co se povedlo, co se naopak nepodařilo?

Pokud bych věděl od počátku sezóny, že Challenge Tour opět zmrazí žebříčky, tak bych využil více startů na European Tour, kam jsem se počátkem sezóny poměrně pravidelně dostával. Jenže tehdy jsem měl v plánu získávat body do nižší Tour, což nakonec ale třeba nebylo. Uhrál jsem řadu cutů a také měl současně slabší víkendová kola. Na tom budu muset zapracovat.

Takže rozhodnutí Challenge Tour bude určující pro příští sezónu?

Ano, tím je to dané. Případně bych svůj kalendář doplnil o některé turnaje European Tour, která bude mít nového partnera, budou se zvedat prize-money. V golfovém světě platila ve finančním ohodnocení až na třetí, čtvrté místo, ale to se mění. Takže mám v sobě velký impuls to ještě zkusit.

Máte v sobě skutečně po těch posledních složitých sezónách dostatek energie bojovat?

Chuť rozhodně mám! Obzvlášť po informacích o změnách dotací je tam skutečně vidina, že i hráči mimo TOP 10 se dostanou na solidní peníze a budou tam lepší vyhlídky výdělků.

Už tedy určitě máte základní představu, čemu se hodláte věnovat během zimní přípravy. Na čem chcete nejvíce zapracovat?

Mezery mám především v krátké hře. Dlouho jsem se významně věnoval hře z týčka, ale zanedbal tuto činnost, která mě pak trestala celý rok. A také chci nabrat dostatečný fyzický fond, abych byl na start sezóny ideálně připraven, tedy pokud získám podporu partnerů.

To je v každé zimě klíčová otázka pro řadu profesionálů. Bude partnerů dostatek?

Právě to řeším. Pokud bych měl nazvat pravý stav věcí, tak bych řekl, že situace je velmi „opatrná“ ohledně všech jednání. Firmy obecně snižují náklady na marketing, takže nás čeká ještě hodně práce a mnoho jednání. Ale nic nevzdávám a věřím, že partnery naleznu.

FOTO Ladislav Adámek

Datum: Středa 17. listopadu 2021
Všechny články autora

Související články

Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě
Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě

09.05.2021 | Horší závěrečné kolo pokazilo Stanislavu Matušovi možnost získat lepší konečné umístění na turnaji Challenge Tour, z Jižní Afriky veze dělené 20. místo. Ondřej Lieser zůstal na European Tour na Tenerife na 71. místě.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Stanislav Matuš uzavře zvláštní sezónu na European ...
Stanislav Matuš uzavře zvláštní sezónu na European ...

27.11.2020 | V příštím týdnu bude mít český golf dvojí zastoupení na turnajích European Tour. Ondřej Lieser se představí v Dubaji, zatímco Stanislav Matuš využije v Jihoafrické republice sváteční možnost uplatnit svoji částečnou kartu série, která mu zůstane i pro příští rok.

Ondřej Lieser veze z Rakouska nejlepší český výslede ...
Ondřej Lieser veze z Rakouska nejlepší český výslede ...

18.07.2020 | Ondřej Lieser obsadil dělené třinácté místo na turnaji Euram Bank Open v Rakousku a znovu tak vylepšil nejlepší český výsledek na European Tour. Druhý zástupce Czech Golf Teamu Stanislav Matuš obsadil dělené 61. místo.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...
Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...

05.01.2022 | Stejně jako v předchozím roce také letos se na českém území uskuteční turnaj D+D REAL Czech Masters ze série DP World Tour a stejný promotér plánuje také tři akce nižší Challenge Tour. Na nejvyšším okruhu bude opět startovat Ondřej Lieser.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde