Česká golfová federace

Aktuality

Totální nedělní útok přinesl Jakubovi Pokornému titul šampióna z Poháru mistrů

Totální nedělní útok přinesl Jakubovi Pokornému titul šampióna z Poháru mistrů

Petr Halaburda, Neděle 10. října 2021

Nedělních 65 ran přineslo Jakubovi Pokornému suverénní vítězství v 17. ročníku Tipsport Poháru mistrů, který se konal tradičně v Golf Resortu Konopiště. Pro titul mezi ženami si došla Barbora Šindelářová.

Druhý říjnový víkend patří tradičně setkání klubových šampiónů na rány ve středočeském resortu a letošní podmínky přály výborným výsledkům.

Především profesionál Jakub Pokorný předvedl skvělé nedělní kolo, během kterého zapisoval sedm birdie, jeden eagle a konečné skóre -8 (71+65) mu přineslo nejen jasný titul v mužské kategorii, ale také absolutní vítězství, díky kterému do jeho klubu GC Karlovy Vary doputuje 50 tisíc korun na činnost mládeže.

„Velmi dobře připravené hřiště, sportovní štěstí a skvělí spoluhráči, to všechno stálo za dnešním výsledkem. Mám velkou radost i za finanční prémii od Tipspotu. Na tento turnaj na konci sezóny se vždy moc těším a doufám, že budu mít šanci se zúčastnit i příští rok,“ prohlásil nový šampión v tiskové zprávě promotéra.

Mezi muži skončil druhý Štefan Páleník z GC Čechie (+2), na bronz dosáhl Tomáš Tvoroh (+4) z GC Beřovice.

V ženách byly výsledky vyrovnanější a vítězství slavila Barbora Šindelářová +3 (75+72) z GC Austerlitz. Alina Shchepteva z pořádajícího GC Konopiště zaostala o tři údery (+6), třetí místo získala Silvie Dittertová (+9), která zastupovala GC Svatý Ján.

Turnaji sice přálo v průběho obou kol slunečné počasí, ale obě rána provázely obvyklé říjnové problémy. „V sobotu nás mlha zdržela o 90 minut, dnešní ranní mráz zpozdil start o hodinu,“ uvedl Ladislav Bien z pořádající společnosti Czech Golf Production.

Konečné výsledky

 

FOTO Ota Mrákota

Datum: Neděle 10. října 2021
Všechny články autora
Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde