Česká golfová federace

Aktuality

Golfový víkend: Brixi na European Tour, finále Symetry a kluboví mistři na Konopišti

Golfový víkend: Brixi na European Tour, finále Symetry a kluboví mistři na Konopišti

Petr Halaburda, Čtvrtek 7. října 2021

Golfová sezóna pokračuje především v zahraničí, ale živo je stále také na českých hřištích. Účast na turnaji European Tour si užívá Gordan Brixi, poslední turnaj roku hraje Karolína Vlčková na Symetra Tour. A na Konopišti se uskuteční 17. ročník Tipsport Poháru Mistrů pro klubové šampióny.

Gordan Brixi rozehrál dnes turnaj European Tour Acciona Open de España presented by Madrid, kde startuje řada světových hvězd.

Nejvyšší evropská dámská série má tento týden volno, a tak řada hráček využila možnost hrát na „druholigové“ LET Access Series. Na třídenní Terre Blanche Ladies Open ve Francii vyrazilo také pět českých hráček: profesionálky Kateřina Vlašínová, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, startují i amatérky Natálie Saint Germain a Tereza Chlostová.

Za oceánem už druhá nejvyšší ženská série jde do finiše. Finálový turnaj Symetra Tour Championship se hraje od dneška do neděle za účasti Karolíny Vlčkové v Daytona Beach na Floridě.

Na domácích hřištích se stále hraje celá řada turnajů a bokem nezůstávají ani výkonnostní hráči, kteří se sjedou na víkend do Golf Resortu Konopiště ke dvoukolové soutěži Tipsport Pohár Mistrů, což je turnaj určený pro všechny letošní klubové šampióny ve hře na rány.

Startovní pole je jedno z nejpočetnějších v jeho sedmnáctileté historii, zatím svoji účast potvrdilo 75 hráčů a hráček. V sobotu se hraje na D’Este, 18 mužů a 12 žen se probojuje do nedělního finále na hřišti Radecký.

LEADERBOARD Europen Tour
LEADERBOARD LETAS
LEADERBOARD Symetra Tour
Stránka Tipsport PM

FOTO facebook.com

Datum: Čtvrtek 7. října 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky
Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky

01.05.2022 | Podruhé v průběhu turnaje LET v Austrálii zahrála Tereza Melecká pod par hřiště a v konečném pořadí jí to pomohlo v posunu do třetí desítky a zisku 2700 eur. Dařilo se i Karolíně Vlčkové, která po vydařeném druhém kole ve finále nakonec propadla na 55.

Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...
Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...

30.04.2022 | Pokles leaderboardem zaznamenaly Tereza Melecká a Šideri Váňová po třetím kole druhého turnaje série LET na australské půdě. Ve hře o cut na turnaji americké EPSON Tour je po prvním nedohraném kole Karolína Vlčková.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde