Česká golfová federace

Aktuality

Czech Pro-Am Teaching Tour vyhrál počtvrté Petr Nič

Czech Pro-Am Teaching Tour vyhrál počtvrté Petr Nič

Petr Halaburda, Úterý 5. října 2021

Počtvrté vyhrál celosezónní hodnocení Czech Pro-Am Teaching Tour Petr Nič. Tradiční finále série určené pro učící profesionály se odehrálo v Golf Resortu Black Bridge. Poslední turnaj ovládl premiérově Marek Toman.

Do posledního turnaje odstartovalo 27 profesionálů, vítěze určilo až play-off mezi Markem Tomanem a Květoslavem Strachotou (oba 68), rozhodlo se na druhé jamce rozstřelu, kde se radoval Toman.

Třetí místo patřilo Petru Skopovému (69), čtvrtý byl Vojtěch Dostál (70) a o pátou příčku se dělili Petr NičEvou Koželuhovou (oba 71).

Nič si tím zajistil celkové prvenství za rok 2021, již počtvrté v desetileté historii Tour „Titul jsem vlastně uhrál až díky chip-in na eagle na sedmnáctce,“ uvedl v tiskové zprávě promotéra šampión, který byl vyhlášen Hráčem desetiletí. Dosud získal nejen čtyři celosezónní tituly, ale rovněž třináct výher z jednotlivých turnajů.

Závěr slavnostního vyhlášení obstarala charitativní tombola, jejíž výtěžek šel opět ve prospěch léčby dlouhodobě nemocné Viktorky Mužíkové, která se slavnostního vyhlášení po boku rodičů zúčastnila.

V historii série bylo odehráno celkem 59 turnajů s 25 různými.

Výsledky z Black Bridge

Konečné pořadí Czech Pro-Am Teaching Tour 2021 (Order of Merit): 1. Petr Nič 35.250 Kč, 2. Jiří Němeček 33.125 Kč, 3. Rudolf Nechanický 28.707 Kč

FOTO Lukáš Král

Datum: Úterý 5. října 2021
Všechny články autora

Související články

Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...
Grandfinále Czech PGA Tour na Kaskádě: vítězí ...

30.09.2022 | Tradiční závěrečný turnaj české profesionální túry na Kaskádě ovládl Dominik Pavouček. Po kolech 69, 69; -6 uspěl hned na první jamce play-off proti Šimonu Zachovi 70, 68; -6. Třetí skončil Matyáš Zapletal 70, 70; -4. ...

Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...
Kořínek atakoval na Czech Open magickou 59, rozstřel ...

14.08.2022 | Golfovou parádu předvedl ve finálovém kole Czech Open Aleš Kořínek. Zahrál 60 ran, vytvořil nový rekord berounského hřiště a díky tomu dokázal dohnat dosud suverénně vedoucího Juliena Bruna. Oba po 72 jamkách skončili na skóre -23 a o vítězi muselo rozhodnout play-off.

Bruna nezaskočil ani brzký budíček.
Bruna nezaskočil ani brzký budíček.

13.08.2022 | Julien Brun pokračuje na Czech Open 2022 v suverénní jízdě. A nerozhodil ho ani nečekaně brzký budíček, neboť startoval společně s druhým v pořadí Filipem Mrůzkem v prvním flightu. Třicetiletý Francouz a člen Albatrossu hrál ve třetím kole čtyři rány pod par a vede se skóre -16.

Mrůzek má zpět zatoulané hole.
Mrůzek má zpět zatoulané hole.

12.08.2022 | Francouz Julien Brun potvrzuje na turnaji Czech Open 2022 nejen roli favorita, ale především svou golfovou kvalitu. Na hřišti Royal Beroun Golf Clubu je po dvou kolech na skóre -12 a vede o dvě rány před obhájcem vítězství z loňska Filipem Mrůzkem. Třetí je se skóre -8 nejlepší amatér David Tomi.

To nejlepší přišlo až na konec.
To nejlepší přišlo až na konec.

11.08.2022 | Francouz Julien Brun bezezbytku naplnil roli favorita a po prvním dni vede turnaj Czech Open v Berouně s dotací půl milionu korun. Se skóre -7 je o ránu před Tadeášem Sedláčkem a o dvě před početnou skupinou pronásledovatelů. Mezi nimi je i obhájce loňského triumfu Filip Mrůzek.

Historická změna na Czech PGA Tour.
Historická změna na Czech PGA Tour.

21.06.2022 | Jednodenní turnaj Czech PGA Tour, který se odehraje v úterý 12. července v Golf Resortu Karlštejn, se zapíše do historie. Poprvé se nebude vytvářet redukované pořadí profesionálů a finanční výhry budou rozděleny podle konečného pořadí i mezi zúčastněné amatéry.

Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila
Úspěšný slavkovský útok Michala Pospíšila

09.06.2022 | Druhý den šampionátu české PGA ve hře na rány zamíchal kartami výsledek 64, -8 Michala Pospíšila, a protože na něj nikdo z premiantů předešlého dne nedokázal odpovědět, vynesl mu mistrovský titul. Mezi ženami se z vítězství radovala Anna Nicol Kučerová.

Šampionát na rány české PGA rozehrán!
Šampionát na rány české PGA rozehrán!

08.06.2022 | Dnes ve Slavkově začal dvoukolový šampionát české PGA ve hře na rány, který zahajuje domácí sérii Czech PGA Tour. Zahrát si o titul přijelo 63 hráčů a hráček, mezi nimiž nechybějí ani obhájci loňského prvenství – Stanislav Matuš (na snímku uprostřed) a Lucie Hinnerová.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde