Česká golfová federace

Aktuality

Challenge Tour: Lieser bojuje o třetí titul, Brixi v TOP 10

Challenge Tour: Lieser bojuje o třetí titul, Brixi v TOP 10

Petr Halaburda, Pátek 10. září 2021

Další skvělý den prožili čeští golfisté na turnaji Challenge Tour v Německu: Ondřej Lieser už je v samostatném vedení (-9), Gordan Brixi (-4) se probil do TOP 10. Cutem projdou i Šideri Váňová (-2) a Kristýna Napoleaová (-1) na turnaji Ladies European Tour ve Švýcarsku.

Pro Ondřeje Liesera se zdá být podzim zaslíbeným obdobím. Loni vyhrál dva turnaje Challenge Tour a vyhrál i celou sérii, teď má solidně nakročeno k dalšímu titulu. V polovině turnaje v Neuburgu je v čele soutěže s náskokem jedné rány na skóre -9 (66+67).

„Konečně vidím, že se moje hra zlepšuje. Poslední dva měsíce na své hře usilovně pracuji a cítím se stále lépe. Ale musím si dávat pozor, hřiště je to těžké, je třeba být neustále soustředěn, stromy jsou všude,“ uvedl Ondřej Lieser na sociálních sítích série.

Radost českým příznivcům ale dnes udělal i Gordan Brixi, který zahrál druhé kolo stejně dobře jako jeho krajan a průběžný výsledek -4 (71+67) ho posunul do elitní desítky na dělené šesté místo.

Další Češi Šimon Zach +3 (73+74) ani Aleš Kořínek +8 (77+73) o víkendu hrát nebudou.

Sobotní finálové kolo si zahrají na Ladies European Tour ve Švýcarsku také dvě české golfistky, byť se dnešní druhé kolo ještě bude ráno dohrávat. Šideri Váňová zachraňovala dnešní kolo na poslední chvílí, ale s výsledkem -2 (70+72) má postup jistý, stejně jako po skvělém druhém kole Kristýna Napoleaová -1 (75+68).

Tereza Koželuhová +7 (77+74) v soutěži končí.

LEADERBOARD Challenge Tour
LEADERBOARD Ladies European Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 10. září 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...
TOP 20 pro Meleckou, ve Španělsku nejlepší Mrůzek, ...

23.05.2022 | Třetí cut v sezóně a doposud nejlepší umístění na LET zaznamenala Tereza Melecká. Dařilo se i Filipu Mrůzkovi, který na Challenge Tour obsadil solidní 37. místo. Nejlepšího výsledku sezóny dosáhla také Klára Spilková.

Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky
Lieser s Brixim vypadli z elitní desítky

11.09.2021 | Ondřej Lieser s Gordanem Brixi mají stále naději na velmi solidní umístění na turnaji Challenge Tour v Německu, ale z elitní desítky v dnešním třetím kole vypadli. Méně vydařený den stál také za poklesem ve výsledkové listině Šideri Váňové a Kristýny Napoleaové ve Švýcarsku.

Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...
Úspěšný český čtvrtek: Lieser třetí, smělé vykročení ...

09.09.2021 | Úspěšný čtvrtek na profesionálních sériích zaznamenali čeští golfisté. Ondřej Lieser dělí po prvním kole turnaje Challenge Tour v Německu třetí místo, směrem k postupu vyrazil i Gordan Brixi. A dobře si vede také Šideri Váňová na Ladies European Tour.

Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...
Belgie, Skotsko, USA. Kde všude sledovat české ...

26.05.2022 | Aleš Kořínek a Gordan Brixi se zúčastní turnaje Challenge Tour ve Skotsku. Tereza Melecká a Šideri Váňová pokračují dalším startem na Ladies European Tour, tentokrát v Belgii. Klára Spilková a Karolína Vlčková se budou snažit o dobrý výsledek na Epson Tour.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.
V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.

21.04.2022 | V Austrálii a Španělsku dnes byly rozehrány turnaje nejvyšších evropských golfových sérií. V dámské soutěži na druhé straně zeměkoule si vedly shodně Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká (+2), ve Španělsku se s výsledkem Even par pohybuje Ondřej Lieser na hranici cutu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde