Česká golfová federace

Aktuality

Kvarteto na Challenge Tour, hrají se i klubová mistrovství

Kvarteto na Challenge Tour, hrají se i klubová mistrovství

Petr Halaburda, Středa 8. září 2021

Víkend bude patřit vrcholu klubového života, v tuzemsku se připravují klubová mistrovství. Přední profesionálové vyrazí do zahraničí – čtyři golfisté se představí na sérii Challenge Tour, hned tři Češky na turnaji Ladies European Tour a dvacet hráčů se už chystá na Penati Slovak Open.

Na druhý zářijový víkend se ale těší také velká část rekreačních golfistů. V některých klubech už mají boje o titul za sebou, ale v naprosté většině se šampionáty - často ve dvoudenní podobě - budou hrát právě tento týden, na který mají vyhrazen termín v Oficiálním kalendáři ČGF.

Profesionálové pokračují v rozehraných sériích a české zastoupení v zahraničí bude znovu výrazné. Turnaj Big Green Egg German Challenge powered by VcG ze série Challenge Tour se hraje v Německu, mezi startujícími jsou i Ondřej Lieser, Šimon Zach, Gordan Brixi a Aleš Kořínek.

Nejvyšší evropská ženská série Ladies European Tour má na programu VP Bank Swiss Ladies Open ve Švýcarsku, od čtvrtka do soboty se ho zúčastní také české profesionálky Kristýna Napoleaová, Tereza Koželuhová a Šideri Váňová.

Na přelomu týdne se pozornost soustředí na Slovensko. V neděli turnajem Pro-Am začne Penati Slovak Champions Open, od pondělí do úterý (13.-14. září) se bude hrát hlavní turnaj, kterého se zúčastní dvacet českých golfistů. Před rokem turnaj vyhrál Ondřej Lieser (viz. FOTO).

Startovní listina Challenge Tour
Startovní listina Ladies European Tour
Přihlášky do Slovak Open

 

FOTO Slovak Open

Datum: Středa 8. září 2021
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...
Lieser na European Tour, pět Češek na LETAS a ...

20.10.2021 | Také tento týden přinese několik mezinárodních akcí s českými zástupci. Ondřej Lieser se vrací na European Tour na oblíbené Mallorce, pět českých žen startuje na turnaji LET Access Series ve Španělsku a hráči mistrovského GC Brno se představí na turnaji evropských klubových šampiónu v Portugalsku.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde