Česká golfová federace

Aktuality

Druhý turnaj Czech Open Golf Tour začíná na Karlštejně

Druhý turnaj Czech Open Golf Tour začíná na Karlštejně

Petr Halaburda, Čtvrtek 2. září 2021

Čtyřiadvacet profesionálů a 48 amatérů se v pátek ráno postaví na start druhého pilotního turnaje Czech Open Golf Tour, nové série pro nejlepší české hráče bez ohledu na jejich status profesionála či amatéra. Turnaj Platon Life Karlštejn Open by Czech Golf Federation slibuje opravdu skvělý golf.

První turnaj Czech Open Golf Tour se hrál na konci června na Kaskádě a z premiérového vítězství se radoval zkušený profesionál Aleš Kořínek. V následujících třech dnech přivítá přední české golfisty Golf Resort Karlštejn, jehož hlavním trumfem je skvěle připravené hřiště. Na něm se budou amatéři v čele s Matějem Bačou, jemuž se hodně dařilo na jiném open turnaji v Berouně, snažit co nejvíc prohnat naše nejlepší profesionály.

Ve startovním poli jsou i berounský vítěz a nejlepší Čech na Czech Masters Filip Mrůzek, přednost domácímu turnaji dal taky Stanislav Matuš, hrát bude i Šimon Zach a další. Chybět však budou Ondřej Lieser, ale také třeba šampión z Kaskády Aleš Kořínek, který hraje na souběžně pořádaném turnaji Pro Golf Tour v Nizozemsku.

Kdo bude hájit amatérské barvy vedle Matěje Bači? Václav Tichý, Dominik Pavouček, Jakub Janda či Kryštof Strýček; pro nové zkušenosti si na Karlštejn přijede také řada nadějných mladíků.

Všichni hráči se pustí do úvodního kola turnaje v pátek ráno z jamky č. 1. Jako první na hřiště vyrazí Filip Mrůzek a Ondřej Melichar8:11 hod. Hraje se na původní karlštejnské osmnáctce, tj. na Old Course.

Celková dotace turnaje pořádaného ČGF ve spolupráci s vydavatelstvím časopisu Golf je 250 tisíc korun. Rozdělena bude výhradně mezi hráče v TOP 10 v neredukovaném pořadí profesionálů a amatérů (26,5%; 17,0%; 13,0%; 10,0%; 8,5%; 7,0%; 6,0%; 5,0%; 4,0%; 3,0%). V případě dělených pořadí se součet příslušných odměn dělí mezi dotčené hráče rovným dílem.

Peněžní výhry však budou letos vyplaceny jen profesionálním hráčům. Amatérští hráči v TOP 10 získají hodnotné věcné ceny podle svého umístění a nejlepší amatér získá hrací kartu včetně úhrady startovného na turnaj Penati Slovak Open, který se bude hrát od 12. do 14. září na stejnojmenném slovenském hřišti nedaleko českých hranic.

Ředitelem turnaje je Josef Slezák, hlavním rozhodčím Luboš Klikar, dalšími rozhodčími Adam Kratochvíl a Jan Šonka.

Startovní listina

Datum: Čtvrtek 2. září 2021
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

21.05.2023 | Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde