Česká golfová federace

Aktuality

Denisa Vodičková v Junior Solheim Cupu: výhra ve fourballu a foursomová porážka

Denisa Vodičková v Junior Solheim Cupu: výhra ve fourballu a foursomová porážka

Petr Halaburda, Klára Kuchařová , Čtvrtek 2. září 2021

Česká amatérka Denisa Vodičková byla v úvodním hracím dnu PING Junior Solheim Cupu úspěšná napůl. Se svojí italskou spoluhráčkou Francescou Fiorelliniovou nejdříve suverénně ovládly fourball, ale v odpoledním foursomu odešly těsně poraženy.

Šestnáctiletá golfistka Denisa Vodičková z Beskydského Golfového Klubu hájí evropské barvy ve dvoudenní juniorské obdobě Solheim Cupu. Hlavní turnaj startuje v sobotu, juniorské měření sil je určeno hráčkám do 18 let.  

V šesti úvodních zápasech držely Evropanky se svými soupeřkami krok a skóre bylo 3:3 i díky jisté výhře české golfistky s Italkou po boku (4&3). Odpolední zápasy ale přály zaoceánskému výběru, který vede před dnešními singly 8:4. Dvojice s českou účastí foursome prohrála na poslední jamce (1UP).

Je to velký zážitek, máme skvělý tým a kapitánky a první zkušenosti jsou super,“ komentuje první den Vodičková. „V obou týmech jsou výborné hráčky a o každý bod se tu rveme. Čeká nás ještě dvanáct singlů, takže ještě není zdaleka nic rozhodnuto.“

Radost z nadšené hry svého týmu měla kapitánka Annika Sörenstam: „Byl to dnes super golf. Jsem na náš tým opravdu pyšná. Je to vše jen o přístupu, protože výborné golfistky už všechny jsou. Takže ví, že s úsměvem, odhodláním a bojovností je všechno možné.“

Pochvalu si vysloužila i mladá Češka. „Skvělou hru předváděly Denisa s Francescou, rvaly se jako lvice a Francesca ráno zahrála čtyři birdie na pěti jamkách v polovině hry. Denisa pak přidala těžké birdie na třináctce."

Hráčka Czech Golf Teamu se dnes střetne v 16:10 SELČ s o rok starší Sarou Im, 454. hráčkou světového žebříčku WAGR, která ve svých středečních zápasech odešla poražena.

LEADERBOARD

FOTO Klára Kuchařová/LET

Autor: Petr Halaburda, Klára Kuchařová  
Datum: Čtvrtek 2. září 2021
Všechny články autora

Související články

Svátek začíná: Denisa Vodičková startuje na juniorsk ...
Svátek začíná: Denisa Vodičková startuje na juniorsk ...

01.09.2021 | Šestnáctileté amatérce Denise Vodičkové dnes začíná velký svátek: bude hájit evropského výběru juniorské verze slavného Solheim Cupu. Utkání mezi nejlepšími Evropankami a Američankami do 18 let začíná v Sylvania Country Clubu v Ohiu. ...

Denisa Vodičková byla nominována na juniorský ...
Denisa Vodičková byla nominována na juniorský ...

26.07.2021 | Šestnáctiletá česká golfistka Denisa Vodičková byla nominována do dvanáctičlenného výběru Evropy pro prestižní PING Junior Solheim Cup. Nominaci dnes oznámila kapitánka a golfová legenda Annika Sörenstam.

Vodičková na European Young Masters obhájila bronz
Vodičková na European Young Masters obhájila bronz

24.07.2021 | Denisa Vodičková obhájila na European Young Masters ve Finsku bronzovou medaili z předchozího šampionátu na domácí půdě. Po druhém kole vedoucí česká golfistka i finálové kolo zahrála pod par hřiště, ale nestačila na finišující soupeřky.

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde