Česká golfová federace

Aktuality

Terezu Meleckou stála jedna jamka lepší vstup do Q-School

Terezu Meleckou stála jedna jamka lepší vstup do Q-School

Klára Kuchařová, Pátek 20. srpna 2021

Amatérka Tereza Melecká má za sebou první kolo kvalifikačního turnaje na LPGA Tour. Zaváhání v půlce hry ji stálo lepší výsledek prvního kola, ve kterém zahrála 77 ran (+5). Ve veliké konkurenci z celého světa jí po úvodním dni patří dělená 240. příčka.

Amatérka Tereza Melecká je jedinou Češkou v první fázi kvalifikační školy na LPGA Tour. Vstup do turnaje s oficiálním názvem 2021 LPGA and Symetra Tour Qualifying Tournament Stage I se české golfistce nevydařil dle představ, o lepší výsledek ji připravila jedna nepovedená jamka.

Třetí nejlepší Češka ve světovém amatérském žebříčku WAGR zahrála na úvod turnaje 77 ran (+5) na hřišti Dinah Shore v Mission Hills Country Clubu a dělí v silné konkurenci z celého světa 240. příčku. 

Melecká v prvním kole startovala z desáté jamky, na které zapisovala bogey, ale to brzy umazala na čtyřparové dvanáctce. Konec její první devítky se však nevydařil - jamky 16 a 17 obešla česká golfistka s výsledky double-bogey a bogey, na pětiparové osmnáctce zahrála dokonce devět.

Na druhé devítce však Melecká zabojovala. Sice si připsala ještě jednu ránu na třetí jamce, ale silný závěr kola se třemi birdi na posledních čtyřech jamkách ji vrátil na výsledek +5 pro kolo.

Po prvním kole je v čele Stage I Číňanka Huize Lian, která na hřišti Dinah Shore zahrála 65 ran (-7). V turnaji startuje na 300 hráček a hraje se na třech různých hřištích. Ve druhém kole startuje Tereza Melecká z desáté jamky hřiště Pete Dye ve stejném resortu.

LEADERBOARD 

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Pátek 20. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Tereze Melecké se vydařilo třetí kolo Q-School, ...
Tereze Melecké se vydařilo třetí kolo Q-School, ...

22.08.2021 | Amatérka Tereza Melecká vstoupila tento týden do LPGA Q-School, první fáze kvalifikačního turnaje na nejvyšší ženský okruh. První dva dny se Češce nevydařily a i přes skvělé třetí kolo neprošla cutem, a proto ani do další fáze kvalifikační školy.

Tereze Melecké se nevydařilo ani druhé kolo na ...
Tereze Melecké se nevydařilo ani druhé kolo na ...

21.08.2021 | Ani druhé kolo v kvalifikační škole LPGA Q-School nevyšlo české amatérce Tereze Melecké dle představ. Opět jí v polovině hry nevyšla série tří jamek a druhý den zapisovala 76 úderů. Před třetím kolem dělí 247. místo (+9), cut pro nejlepších 125 hráček a všechny ties je aktuálně nastaven na +2.

Tereza Melecká startuje v kvalifikační škole na ...
Tereza Melecká startuje v kvalifikační škole na ...

19.08.2021 | Amatérka Tereza Melecká dnes nastoupí do první části kvalifikační školy pro americkou LPGA Tour. Stage I se hraje od 19. do 22. srpna v Kalifornii a do Stage II postoupí minimálně 60 nejlepších hráček a všechny ties. ...

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde