Česká golfová federace

Aktuality

Vítězem Czech Open v Berouně již potřetí Filip Mrůzek

Vítězem Czech Open v Berouně již potřetí Filip Mrůzek

Petr Halaburda, Neděle 15. srpna 2021

Vítězný hattrick dokonal na berounském turnaji Czech Open profesionál Filip Mrůzek. Turnaj GolfAdvisor.golf Czech Open vyhrál potřetí v kariéře, navíc s rekordním skóre -24. Na dalších pódiových pozicích skončili amatéři Matěj Bača (-21) a Filip Ráža (-16).

Turnaj v Beroun Golf Clubu se konal po roční odmlce a poprvé s novým promotérem i jiným názvem. Bylo to však již sedmé měření sil předních tuzemských profesionálů a amatérů na stejném hřišti, z kterého znovu vyšli lépe profesionální golfisté. Jejich převaha sice byla zřejmá, ale do TOP 10 se prodrali i čtyři amatéři.

Vítězný Filip Mrůzek inkasuje 10.000 eur, nejlepší amatér turnaje Matěj Bača vyhrál pro svůj klub výbavu od firmy Chervo za 30.000 Kč. Oba si navíc odvezli zbrusu nové skleněné trofeje.

Mrůzek nastupoval do finálového kola s náskokem, který si bez potíží celý den udržoval, v jednu chvíli byl před Bačou dokonce až o pět ran a nemusel tudíž na závěrečné pětiparové 18. jamce ani útočit druhou ranou na green.

Nejmenší rozdíl byl mezi hráči v posledním flightu po 13. jamce (dvě rány), ale pak Mrůzek soupeři utekl. Závěr už nebyl nijak dramatický ani na dalších pozicích, nevydařenou koncovkou se připravil o útok na pozici nejlepšího amatéra Filip Ráža.

Filip Mrůzek vyhrál s celkovým skóre -24 (68+64+67+65), stříbrný Matěj Bača s výsledkem -21 (66+68+66+67) a Filip Ráža -16 (68+72+64+68). Výborné závěrečné kolo (66) přineslo dělené čtvrté místo obhájci titulu Janu Cafourkovi.

„Radost mám z vítězství, ale také z nového rekordu turnaje. A jsem rád, že jsem zvládl závěr dnešního kola, mohl jsem dohrát v klidu. Po nepříliš povedených výsledcích v předchozí části sezóny jsem rád, že forma po tvrdé práci v minulých týdnech přišla v pravou chvíli, je to dobré zjištění před Albatrossem. Na Czech Masters to samozřejmě bude náročnější, ale cítím se být dobře připraven,“ prohlásil šťastný vítěz a nezapomněl poděkovat za skvěle připravené hřiště.

Druhý Matěj Bača si užívá skvělé golfové zprávy od pátku, kdy mu přišla zpráva o přijetí na D+D REAL Czech Masters, o víkendu podal výborný výkon. „I když jsem se přiblížil v průběhu kola Filipovi na dvě rány, věděl jsem že v jeho současné pohodě to dotáhne do vítězství. Jsem spokojen se svojí hrou, více už jsem z toho vytáhnout nemohl,“ svěřil se sedmnáctiletý člen Národního týmu mužů a chlapců, kterému trofej předal prezident ČGF Vratislav Janda.

Konečné výsledky

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Neděle 15. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...
2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...

03.09.2021 | Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou.

Kolo dne na Czech Open předvedl Ráža, do finiše ...
Kolo dne na Czech Open předvedl Ráža, do finiše ...

14.08.2021 | Další festival skórování přinesl i třetí hrací den GolfAdvisor.golf Czech Open v Berouně. Do finálového kola půjde s náskokem rány jako lídr profesionál Filip Mrůzek (-17), kolo dne ale přinesl amatér Filip Ráža (-8).

Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...
Pro Golf Tour čeká třídenní západočeská soutěž ...

27.08.2020 | Třináct českých golfistů odstartuje v pátek do českého turnaje série Pro Golf Tour, který začíná v pátek v Sokolově a Kynžvartu. První dvě kola se hrají na obou hřištích, finálové kolo v neděli v Kynžvartu.

Šestnáctiletá Pia Babnik přehrála českou profesionál ...
Šestnáctiletá Pia Babnik přehrála českou profesionál ...

14.08.2020 | Šestnáctiletá slovinská profesionálka Pia Babnik odehrála na Ropice Golf Trophy ze série Moneta Czech PGA Tour skvělé druhé kolo (63) a vyhrála dvoudenní soutěž. Za sebou nechala české profesionály a prokázala velmi dobrou formu před startem na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně.

Profesionální tituly slaví Michal Pospíšil a Kateřin ...
Profesionální tituly slaví Michal Pospíšil a Kateřin ...

16.07.2020 | Novými mistry ČR ve hře na rány mezi profesionály se dnes na hřišti Golf Clubu Austerlitz stali Michal Pospíšil a Kateřina Vlašínová, která navíc obsadila druhé pořadí v absolutním pořadí šampionátu. Nejlepším amatérem byl na třetím místě Vítek Novák.

Šampionát profesionálů začal s pěti výsledky pod ...
Šampionát profesionálů začal s pěti výsledky pod ...

15.07.2020 | Pět výsledků pod 70 ran, vedení Tomáše Becka a druhé místo Kateřiny Vlašínové. Tak odstartoval domácí šampionát profesionálů na rány pod názvem Portiva Golf Trophy – Stroke Play Championship Czech PGA Tour 2020 v Golf Clubu Austerlitz.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross
Další profesionální akci uvidí ve čtvrtek Albatross

17.06.2020 | Letošní termínové problémy po epidemii daly vzniknout na českých hřištích už několika exhibičním akcím, které pomáhají udržovat české profesionály v herním tempu. Další se uskuteční ve čtvrtek 18. června Albatross Invitational Pro-AM.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde