Česká golfová federace

Aktuality

Sára Kousková veze z LETAS ve Švédsku umístění v TOP 10

Sára Kousková veze z LETAS ve Švédsku umístění v TOP 10

Klára Kuchařová, Sobota 14. srpna 2021

Amatérka Sára Kousková vybojovala další skvělé umístění na profesionální tour. Z turnaje Anna Nordqvist Västerås Open By SmartProvider hrála ve třech kolech +1 a umístila se na děleném devátém místě. Ve Švédku se na 22. příčce umístila další amatérka Patricie Macková.

Česká amatérská jednička Sára Kousková i přes nemoc a nasazená antibiotika přiváží ze Švédska další skvělé umístění na profesionálním turnaji. Na Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider ze série LET Access Series hrála vítězka z Konopiště +1 (68+75+74) a umístila se na dělené deváté příčce.

"S výsledkem jsem nakonec při všech těch okolnostech docela spokojená," komentuje svůj výkon ve Švédsku Kousková. "Díky další turnajové zkušenosti vím, na čem teď pracovat, protože ta hra byla momentálně trochu syrová."

Kousková letos zvítězila na úvodním turnaji v kalendáři LETAS na Konopišti, na českém turnaji nejvyšší evropské série Ladies European  Tour v Berouně uhrála 17. místo. Češku čeká poslední rok studia v USA, po kterém plánuje přestup k profesionálkám.

"Před prvním turnajem v Americe budu mít teď čas se na vše připravit, naskočit zpátky do režimu," vysvětluje studentka posledního ročníku na University of Texas. "Na přechod k profíkům se také moc těším, bude to samozřejmě znamenat spoustu nových zodpovědností, ale věřím, že to bude dobré načasování."

Druhou nejlepší českou hráčkou v turnaji byla další amatérka Patricie Macková, která si odváží 22. místo. Celkový výsledek +6 si uhrála až ve finálovém kole, kdy hrála 78 ran. Také pro Mackovou to byl poslední turnaj na evropské půdě, příští týden i ona odcestuje na univerzitu do zámoří, konkrétně do Marylandu.

Zlepšení oproti druhému kolu v turnaji zaznamenala Kristýna Napoleaová, která s celkovým skóre +12 skončila na dělené 35. příčce. Kateřina Vlašínová si s výsledkem +15 odváží dělené 51. místo.

Další zastávkou série je Allerum Open, opět pořádané švédskou Nordic Golf Tour. V turnaji budou startovat Kristýna Napoleaová, Kateřina Vlašínová a Tereza Koželuhová, která ve Västerås neprošla cutem. Z Česka se k nim přidá také Šideri Váňová, která uplynulých pár týdnů strávila tréninkem v Česku a na Slovensku.

LEADERBOARD 

FOTO Klára Kuchařová/LETAS

Datum: Sobota 14. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde