Česká golfová federace

Aktuality

Kolo dne na Czech Open předvedl Ráža, do finiše jde jako lídr Mrůzek

Kolo dne na Czech Open předvedl Ráža, do finiše jde jako lídr Mrůzek

Petr Halaburda, Sobota 14. srpna 2021

Další festival skórování přinesl i třetí hrací den GolfAdvisor.golf Czech Open v Berouně. Do finálového kola půjde s náskokem rány jako lídr profesionál Filip Mrůzek (-17), kolo dne ale přinesl amatér Filip Ráža (-8).

Ideální klimatické podmínky v Berouně přispěly k výborným výsledkům. Znovu sedmnáct hráčů dokázalo zdejší osmnáctku obejít pod par hřiště (72), ale ti nejlepší potřebovali k udržení nadějí pro dobré konečné umístění výsledky hluboko pod 70 ran. Nejlépe si dnes s rychlými greeny poradil amatérský reprezentant Filip Ráža (64) a jeho průběžné skóre -12 (68+72+64) ho vrátilo do hry o nejvyšší příčky.

Titulu je nejblíže dvojnásobný berounského Czech Open z minulosti Filip Mrůzek, který stále drží i rekord hřiště (62). Po dnešku má český profesionál skóre -17 (68+64+67) a je v těsném náskoku před dvojicí na skóre -16 ve složení amatér Matěj Bača (66+68+66) a profesionál Štěpán Daněk (66+66+68).

„Hra je stabilní. Stále je to jen o tom, o kolik více puttů tam spadne. Ke konci dne se možná trochu tráva zvedla a rychlost greenů zpomalila, takže párkrát jsme byli krátcí. Ale celkově jsem spokojen, uvidíme, jak si povedu já i soupeři v neděli,“ byl spokojen Mrůzek, který si pochvaloval pohodovou atmosféru ve flightu, kde šel společně s Daňkem.

Matěje Baču hnala kupředu i radostná zpráva z pátečního podvečera, že se dostal na startovní listinu Czech Masters. „Takže to jako řada dalších hráčů mohu brát také jako vydařenou přípravu na příští týden. A pokud bych dokázal zde uhrát celkový dobrý výsledek, byla by to pořádná vzpruha,“ svěřil se mladý amatér.

Jeho reprezentační kolega Filip Ráža rozjel dnešní kolo nad očekávání, v polovině hřiště byl na skóre -5 za kolo a přestože se mu nevydařily útoky na eagle na 15. a 18. jamce, výsledek ho potěšil. „Začátek jsem si představoval lepší, ale s přibývajícími jamkami se dařilo stále více. Možná to bylo i tím, že jsme šli se Šimonem Zachem a s tím se mi hraje opravdu dobře,“ měl radost za vydařené kolo. Zach podal také skvělý výkon a zaostal pouze o ránu (65), v neděli půjde ve flightu s Alešem Kořínkem.

Nedělní závěrečné kolo slibuje dramatickou podívanou. Pokud se vítězem stane profesionál, získá 10.000 eur. Amatér by vyhrál pro svůj klub sportovní vybavení za 60.000 korun. V červených číslech je po třech kolech 18 hráčů - deset profesionálů a osm amatérů.

Dnes už bylo dvakrát na spadnutí hole-in-one s atraktivními cenami, ale Junmin Choi (Korejská rep.) na šestce i Jan Cafourek na čtyřce byli vzdáleni jamce vždy jen pár centimetrů.

LEADERBOARD

FOTO Anna Krčmářová/GolfAdvisor.golf Czech Open

Datum: Sobota 14. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...
WGM Czech Open pošesté: V Berouně bude titul obhajov ...

30.07.2019 | Ve středu Pro-AM, poté čtyři soutěžní kola pro 144 hráčů. Šestý ročník WGM Czech Open, profesionálního mužského turnaje za účasti plejády předních amatérů, startuje v Berouně. Soutěž bude profesionální premiérou pro Šimona Zacha. Hraje se o 600 tisíc Kč, vítěz-profesionál si odveze 200 tisíc.

Prague Golf Challenge, 2.
Prague Golf Challenge, 2.

10.05.2019 | Pouze Stanislav Matuš prošel jako jediný z českých hráčů do finálových víkendových kol Prague Golf Challenge na pražské Zbraslavi. Další Češi neprožili ve větrném počasí radostný den a končí.

Prague Golf Challenge, 1.
Prague Golf Challenge, 1.

09.05.2019 | Filip Mrůzek a Stanislav Matuš mají po prvním kole Prague Golf Challenge nejlépe nakročeno z českých hráčů k postupu do víkendových bojů na turnaji série European Challenge Tour na pražské Zbraslavi. V čele je pět hráčů na skóre -7, na Zbraslavi padlo také hole-in-one.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...
2. Czech Open Golf Tour začalo zostra: deset hráčů ...

03.09.2021 | Pořádně od podlahy se pustilo 72 účastníků do turnaje Czech Open Golf Tour, který dnes odstartoval úvodním kolem v Golf Resortu Karlštejn. Lídrem soutěže je po prvním kole profesionál Cyril Suk (64) s náskokem jedné rány před amatérem Vojtěchem Pavelkou.

Vítězem Czech Open v Berouně již potřetí Filip ...
Vítězem Czech Open v Berouně již potřetí Filip ...

15.08.2021 | Vítězný hattrick dokonal na berounském turnaji Czech Open profesionál Filip Mrůzek. Turnaj GolfAdvisor.golf Czech Open vyhrál potřetí v kariéře, navíc s rekordním skóre -24. Na dalších pódiových pozicích skončili amatéři Matěj Bača (-21) a Filip Ráža (-16).

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...
Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické ...

02.06.2021 | Za normálních okolností by to byl svátek minimálně pro golfové nadšence ze širokého okolí, ale letošní turnaj ze série Challenge Tour na Kunětické Hoře bude bez divácké podpory. Dají se očekávat skvělé výkony, vytáhnout se bude chtít i patnáct Čechů, ale fanoušci na hřiště dorazit nemohou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde