Česká golfová federace

Aktuality

Kristýna Napoleaová obsadila ve Švédsku 13. místo

Kristýna Napoleaová obsadila ve Švédsku 13. místo

Klára Kuchařová, Sobota 7. srpna 2021

Další vydařený týden má na okruhu LET Access Series za sebou profesionálka Kristýna Napoleaová. Ve finálovém kole zahrála 72 ran (-1) a s celkovým skóre v paru si z turnaje GolfUppsala Open odváží konečné 13. místo. Na dělené 69. příčce skončila Kateřina Vlašínová s výsledkem +20.

Druhé nejlepší umístění ze série LET Access Series si tento týden vybojovala Kristýna Napoleaová, která ve finálovém kole zahrála jednu ránu pod par a s celkovým výsledkem v paru a výdělkem 1400 euro se umístila na třináctém místě.

V turnaji GolfUppsala Open na hřišti Söderby s parem 73 hrála česká profesionálka 72, 75 a 72 ran. Dnešní den rozehrála skvěle se dvěma birdie na prvních čtyřech jamkách. Ve zbytku kola, kde jí na druhé devítce také pršelo, přidala ještě jedno birdie a dvě bogey.

"Dnes nám začalo pršet a stále foukalo. Opět jsme se, stejně jako včera, dost zachraňovaly," komentuje finálové kolo Napoleaová. "Měla jsem skvělou záchranu na deváté jamce, proměnila jsem spoustu up and downs, dnes to ale nebyl úplně agresivní golf."

"Dnešek byl zakončený dobře, celkově jsem se svou hrou jsem spokojená, samozřejmě je ale vždy co zlepšovat," dodává Napoleaová. "Letošek se zatím daří, hra je silná již od turnajů v Jihoafrické republice. Dobře se teď cítím při puttování, takže nejen toho se chci držet i v příštím týdnu, plán pro hru zůstává stejný."

Druhá Češka v turnaji Kateřina Vlašínová prošla cutem do finálového kola, ve kterém se jí ale nedařilo. I přes skvělý start se třemi birdie v řadě se po zbytek kola trápila a na závěr turnaje zahrála 81 ran (+8). S celkovým skóre +20 obsadila dělenou 69. příčku a výdělek 240 euro.

Z vítězství se raduje domácí amatérka Kajsa Arwefjäll, která na druhé jamce play-off porazila po druhém kole vedoucí Sofie Bringner rovněž ze Švédska. Obě hráčky skončily na shodném výsledku -6 po třech kolech.

Dalším turnajem série LETAS je Anna Nordqvist Västerås Open By SmartProvider, kde bude startovat celkem šest Češek. Napoleaovou s Vlašínovou ve Švédsku doplní čerstvá profesionálka Tereza Koželuhová a amatérky Sára Kousková, Patricie Macková a Tereza Chlostová.

LEADERBOARD

FOTO Tristan Jones/LET

Datum: Sobota 7. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...
Na vítězství to nebylo, ale čtvrté místo je Napoleao ...

04.09.2021 | Čtvrté místo veze z turnaje LET Access Series česká golfistka Kristýna Napoleaová a je to její nejlepší výsledek v nedlouhé profesionální kariéře. V soutěži hrané ve Švýcarsku prošly cutem čtyři z pěti českých hráček.

Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...
Čtyři Češky ve finálovém kole LETAS, Kousková ...

13.08.2021 | Čtyři z šesti českých hráček prošly do finálového kola turnaje Anna Nordqvist Västerås Open ze série LET Access Series. Nejlépe se daří amatérce Sáře Kouskové, které po druhém kole patří desátá příčka. Cutem prošly také Patricie Macková, Kristýna Napoleaová a Kateřina Vlašínová.

Kristýna Napoleaová na dosah TOP 10 ve Švédsku
Kristýna Napoleaová na dosah TOP 10 ve Švédsku

06.08.2021 | Kristýna Napoleaová je po druhém kole turnaje GolfUppsala Open ze série LET Access Series nedaleko TOP 10. Dnes hrála 75 ran a s celkovým skóre +1 dělí patnáctou příčku. Cutem prošla také Kateřina Vlašínová se skóre +12, dělí 63. místo.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Češkám se na evropských sériích nedaří
Češkám se na evropských sériích nedaří

15.07.2021 | Dva turnaje ze sérií LET a LETAS se hrají tento týden ve Finsku a Itálii. Na Ladies European Tour vstoupila do prvního kola nejlépe Kateřina Vlašínová a dělí 38. místo, další hráčky jsou mimo hranice předpokládaného cutu. Na LET Access Series startuje v mixovaném turnaji pouze Patricie Macková.

Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, ...
Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, ...

13.06.2021 | Další skvělé umístění na profesionální sérii LETAS si z turnaje Montauban Ladies Open veze amatérka Tereza Melecká. Ve finálovém kole zahrála 68 ran a umístila se druhá. Jana Melichová skončila dělená 15., Kateřina Vlašínová na děleném 65. místě. Stanislav Matuš na Challenge Tour obsadil 69.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde