Česká golfová federace

Aktuality

Klára Spilková zahrála i ve druhém kole OH pod par a dělí 24. místo

Klára Spilková zahrála i ve druhém kole OH pod par a dělí 24. místo

Klára Kuchařová, Čtvrtek 5. srpna 2021

Česká reprezentantka Klára Spilková zahrála ve druhém kole olympijského turnaje 70 ran a s celkovým skóre -3 dělí 24. příčku. Druhý horký den v Tokiu hrála vyrovnaně se dvěma birdie a jedním bogey.

Klára Spilková zahrála i ve druhém kole olympijského turnaje pod par hřiště. I když si na hřišti Kasumigaseki Country Club s parem 71 oproti úvodu o ránu pohoršila, výsledek 70 jí přináší celkové skóre -3 a dělené 24. místo.

Druhý den zahrála nejlepší česká golfistka 15 parů, ke kterým přidala birdie na jamkách 6 a 16 a bogey na devítce. Nynější umístění slibuje vylepšení výsledku z Ria 2016, kde Češka obsadila konečné 48. místo.

"Jsem spokojená. První den mi padalo trošku víc puttů, ale tentokrát zase byla lepší hra v poli," okomentovala pro ČTK druhý den Spilková. Jak hodnotí další vyhlídky? "Může se stát cokoli. Třeba se to další den spojí, budu super v poli a začnou padat i trošku putty."

Stále však existuje možnost, že turnaj bude zkrácen na tři kola kvůli tropické bouřce, která má přijít v sobotu. "Většinou nás nechají přijít na hřiště, abychom to zkusily odehrát. Ale někdy čekáme hodiny a hodiny, než to zruší, a to se může klidně v sobotu stát," naznačila Spilková, že více informací o zkrácení turnaje hráčky ještě nemají.

Do vedení se dostala světová jednička s českými kořeny, Američanka Nelly Korda, která zahrála nejlepší výsledek turnaje za 62 ran. S celkovým skóre -13 je na vrcholu leaderboardu s náskokem čtyř úderů před třemi hráčkami: Dánky Nanna Madsen Koerstz, Emily Kristine Pedersen a Indka Aditi Ashok jsou na výsledku -9.

Se Spilkovou dělí 24. příčku dvě hráčky: zlatá medailistka z Ria Číňanka Inbee Park a čerstvá major vítězka z Evian Championship Minjee Lee z Austrálie.

LEADERBOARD

FOTO Stan Badz/PGA TOUR/IGF

Datum: Čtvrtek 5. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo
Klára Spilková na EPSON Tour obsadila 35. místo

21.03.2022 | První dokončený turnaj v nové sezóně má za sebou Klára Spilková, v rámci série EPSON Tour obsadila dělené 35. místo. Úvodní soutěž nižší americké série česká profesionálka před dvěma týdny ze zdravotních důvodů nedokončila.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...
Klára Spilková podpořila emotivně Ukrajinu, ze ...

05.03.2022 | Česká golfistka Klára Spilková zaujala na prvním turnaji Epson Tour svojí podporou Ukrajině. Válkou zmítanou zem podpořila podobně jako na PGA Ian Poulter svým oblečením, ale také v následném emotivním rozhovoru. Herně jí turnaj nevyšel – po nevydařeném kole odstoupila kvůli bolestem v břiše.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde