Česká golfová federace

Aktuality

Ondřej Lieser vstupuje do olympijské soutěže

Ondřej Lieser vstupuje do olympijské soutěže

Petr Halaburda, Středa 28. července 2021

Ve čtvrtek časně ráno pražského času vstoupí do olympijské soutěže první český golfista v historii a naváže na vystoupení Kláry Spilkové v roce 2016. Ondřej Lieser odstartuje v posledním z dvaceti flightů do čtyřkolového turnaje, v kterém může jen překvapit. Už jen účast v Tokiu je úspěch.

O přítomnosti českého golfisty se tuzemským fanouškům ještě před pár lety ani nesnilo, a i když Ondřej Lieser po vstupu na Challenge Tour vyhlásil útok na redukovaný žebříček pro 60 postupujících, zdál se být jeho sen spíše nereálný.

Jenže devětadvacetiletý golfista to zvládl, jeho dvě výhry na turnajích v závěru loňského roku mu letenky do Japonska přihrály. A pozici mezi šťastnými neztratil ani v posledních měsících této sezóny, kdy se mu dařilo méně.

Ondra si ale v posledních týdnech odpočinul a pod pět kruhů odjížděl už v dobrém rozpoložení. „Budou tam neskutečná jména. A tím, že to je olympiáda, měl by to být pro každého sportovce vrchol. Odjíždím dobře naladěn, mám za sebou dva týdny velmi dobré přípravy,“ svěřil se před odletem České televizi nejlepší zdejší profesionál, který je aktuálně na 252. místě světového žebříčku.

Optimismus z něj vyzařoval i na místě, kde začal záhy s přípravou v areálu Kasumigaseki Country Clubu v Kawagoe v prefektuře Saitama, který je vzdálen hodinu jízdy od Tokia. „První dva tréninky jsou za mnou. Je mi ctí, že můžu reprezentovat Českou republiku v mém milovaném sport, držte mi palce,“ vzkázal na sociálních sítích z dějiště.

Pravdou je, že v ohromné konkurenci může jen získat. Ostatně i v nabídkách tuzemských sázkových kanceláří je větším outsiderem jen Ind Mane Udayan, po jehož boku Lieser vyrazí. Pokud byste věřili jeho senzačnímu vítězství, můžete sázet v astronomickém kurzu až 750:1.

Třetím do party, který odstartuje v posledním flightu (4:09 SELČ), je Španěl Jorge Campillo, který se dostal do Tokia také díky tomu, že řada jeho krajanů (mimo jiné Sergio Garcia a Rafa Cabrera-Bello) z různých důvodů účast odřekli, světovou jedničku Johna Rahma vyřadil na poslední chvíli pozitivní test na koronavir.

Přestože chybět budou i další hvězdy (Dustin Johnson, Bryson De Chambeau, Dustin Johnson, Adam Scott), stále bude mít soutěž vysokou úroveň. Dokazuje to i skutečnost, že jako náhradník na poslední chvíli dorazil další Američan Patrick Reed. O velké konkurenci svědčí, že po pěti letech nebudou mít možnost obhajovat svoje pozice všichni tři medailisté z Ria, chybí i obhájce titulu Justin Rose.

Okruh favoritů je poměrně široký, hodně šancí na vítězství se dává Američanu Collinu Morikawavovi, který se vrací do země svých předků, ale především má za sebou nedávné vítězství na The Open. Ale aspirantů na nejvyšší příčky je nejméně deset. Jak vysoko bude vlát česká vlajka?

LEADERBOARD

 

FOTO facebook.com

Datum: Středa 28. července 2021
Všechny články autora

Související články

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

První turnaj po pauze Lieserovi nevyšel
První turnaj po pauze Lieserovi nevyšel

04.03.2022 | První start po několikaměsíční pauze nevyšel, Ondřej Lieser cutem na Magical Kenya Open neprošel. K postupu do víkendových kol turnaje DP World Tour mu chyběly dvě rány. ...

Lieser pokukoval po nejlepších, ale bude bojovat ...
Lieser pokukoval po nejlepších, ale bude bojovat ...

03.03.2022 | Rušný vstup do sezóny má za sebou český profesionál Ondřej Lieser. V polovině úvodního kola Magical Kenya Open se pohyboval ve špičce leaderboardu, aby se po následných ztrátách nakonec se dvěma vydařenými jamkami na závěr probojoval zpět na hranici cutu se skóre Even par.

Golfoví olympionici vstupují do sezóny
Golfoví olympionici vstupují do sezóny

02.03.2022 | Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde