Česká golfová federace

Aktuality

Denisa Vodičková byla nominována na juniorský Solheim Cup

Denisa Vodičková byla nominována na juniorský Solheim Cup

Klára Kuchařová, Pondělí 26. července 2021

Šestnáctiletá česká golfistka Denisa Vodičková byla nominována do dvanáctičlenného výběru Evropy pro prestižní PING Junior Solheim Cup. Nominaci dnes oznámila kapitánka a golfová legenda Annika Sörenstam.

Talentovaná česká hráčka Denisa Vodičková, která minulý týden obhájila bronzovou medaili na evropském šampionátu European Young Masters do 16 let, byla dnes nominována do výběru dvanácti hráček pro evropský tým juniorského Solheim Cupu. Soutěž je určena pro hráčky do 18 let.

„Jsem šťastná, že jsem dostala nominaci a můžu representovat Evropu na Solheim Cupu,“ komentuje nejlepší česká kadetka, která o možnosti nominace věděla již před začátkem European Young Masters. „Doufala jsem, že když se dobře umístím, tak by to mohlo vyjít.“

Minulý týden bylo nominováno prvních sedm hráček do 18 let, dnes byl evropský tým pro letošní PING Junior Solheim Cup finalizován a oficiálně oznámen kapitánkou Annikou Sörenstam.

Letošní ročník bude klasicky předcházet hlavní soutěži, ve které se utkají nejlepší golfistky z Evropy a USA. Juniorky z těchto dvou týmů si o pohár zahrají ve dnech 1. a 2. září v Sylvania Country Clubu v Toledu, Ohiu.

Legenda ženského golfu a letošní juniorská kapitánka Annika Sörenstam se nemůže soutěže dočkat: „Máme mladý a talentovaný tým složený z hráček z osmi evropských zemí a jsem potěšena, že jim budu dělat kapitánku. PING Junior Solheim Cup je skvělá soutěž a těšíme se, až se v Toledu postavíme proti týmu USA v čele s kapitánkou Renee Powell.“

Denisa Vodičková se tak stala druhou českou hráčkou, která si juniorský Solheim Cup zahraje. V roce 2009 reprezentovala Evropu také Klára Spilková. Vítězství z roku 2019 bude obhajovat tým USA.

Solheim Cup pak naváže na juniorskou soutěž na hřišti Iverness Clubu ve stejném městě v termínu 4.–6. září pod vedením kapitánek Catriony Matthews (Evropa) a Pat Hurst (USA).

Nominace

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 26. července 2021
Všechny články autora

Související články

Denisa Vodičková v Junior Solheim Cupu: výhra ...
Denisa Vodičková v Junior Solheim Cupu: výhra ...

02.09.2021 | Česká amatérka Denisa Vodičková byla v úvodním hracím dnu PING Junior Solheim Cupu úspěšná napůl. Se svojí italskou spoluhráčkou Francescou Fiorelliniovou nejdříve suverénně ovládly fourball, ale v odpoledním foursomu odešly těsně poraženy.

Svátek začíná: Denisa Vodičková startuje na juniorsk ...
Svátek začíná: Denisa Vodičková startuje na juniorsk ...

01.09.2021 | Šestnáctileté amatérce Denise Vodičkové dnes začíná velký svátek: bude hájit evropského výběru juniorské verze slavného Solheim Cupu. Utkání mezi nejlepšími Evropankami a Američankami do 18 let začíná v Sylvania Country Clubu v Ohiu. ...

Vodičková na European Young Masters obhájila bronz
Vodičková na European Young Masters obhájila bronz

24.07.2021 | Denisa Vodičková obhájila na European Young Masters ve Finsku bronzovou medaili z předchozího šampionátu na domácí půdě. Po druhém kole vedoucí česká golfistka i finálové kolo zahrála pod par hřiště, ale nestačila na finišující soupeřky.

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde