Česká golfová federace

Aktuality

Šampionát žáků a kadetů: Louis Klein jako jediný v červených číslech

Šampionát žáků a kadetů: Louis Klein jako jediný v červených číslech

Petr Halaburda, Středa 30. června 2021

Mistrovství ČR žáků a kadetů začalo dnes ve Mstěticích. Náročné středočeské hřiště hned na úvod prověřilo připravenost celého startovního pole. Jako jediný se pod jeho par (72) dostal žák Louis Klein (71), v dalších kategoriích je pořadí hodně vyrovnané.

Louis Klein hrál jednu ránu pod par, ale ani jeho soupeři nejsou bez šance v dalších dvou dnech vývoj šampionátu změnit. Tři rány ztrácí Václav Švub (74), o další tři rány zpět (77) je trio Matouš Zach, Ondřej Šustek a Matúš Cedzo.

Jediný eagle kola má na svědomí kadet Jakub Hejlek, ale jeho skóre (75) mu zatím stačí jen na průběžné dělené druhé místo v kategorii, o ránu vede Petr Pololáník (74), na stejném výsledku s Hejlkem jsou Dennis Klíma a Jiří Látal. Velkou ztrátu ale nemají ani hráči na dalších příčkách.

Mezi kadetkami se podle očekávání ujala vedení obhájkyně titulu Denisa Vodičková (72), ale ani ona nemá před pronásledovatelkami nesmazatelný náskok. Druhá je Lucie Váchová (74), o další ránu zpět Miriam Barcalová a mistryně na jamky Agáta Křenková (obě 75).

Do turnaje zasáhlo 147 hráčů a hráček, přesto hra byla naprosto plynulá. „V noci na hřiště spadlo až 27 milimetrů srážek, ale ráno bylo v lepším stavu, než jsme doufali. Samozřejmě byla zatopena většina bunkerů, grýny byly pomalejší. Všichni hráči si zaslouží velké poděkování za svižnou hru. Všechny skupiny docházely několik desítek či jednotek minut před časovým limitem,“ uvedl ředitel soutěže Luboš Klikar.

Ve čtvrtek se startuje v 7:30 hod., podmínky cutu pro jednotlivé kategorie byly zveřejněny.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 30. června 2021
Všechny články autora

Související články

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Známe finálové složení M ČR družstev do 16 let
Známe finálové složení M ČR družstev do 16 let

28.07.2020 | Dnešní zbývající turnaje v Darovanském Dvoře a Kravařích rozhodly o definitivním složení šestnáctičlenného finále Mistrovství ČR smíšených družstev do 16 let – Poháru klubů, které se bude hrát od 11. do 14. srpna v Sokolově.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...
V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...

28.03.2023 | Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...
STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...

29.10.2021 | Technický úsek STK ČGF rozšířený o regionální zástupce hodnotil sezónu 2021 a navrhl možnou podobu sezóny 2022 pro podzimní regionální schůze STK klubů a následně pro Celorepublikovou schůzi regionálních delegátů STK.

Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...
Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...

03.10.2021 | Do tří různých klubů putují mistrovské tituly z národních šampionátů mládežnických družstev v kategoriích do 14 a 18 let, které dnes skončily v Terezíně, pražském Motole a na Svratce. Byly to vůbec poslední rozdané mistrovské poháry a medailové kolekce sezóny.

Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty
Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty

02.10.2021 | Šest finalistů tří domácích šampionátů mládežnických družstev už je známo po dnešním programu ve Svratce, v Terezíně i pražském Motole. Smíšená kategorie U14, chlapecká i dívčí kategorie do 18 let budou znát nové mistry v neděli v podvečer. ...

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde