Česká golfová federace

Aktuality

První extraligový víkend se nejlépe vydařil mužům z Brna a ženám z Beskyd

První extraligový víkend se nejlépe vydařil mužům z Brna a ženám z Beskyd

Klára Kuchařová, Neděle 13. června 2021

Po třídenním klání prvního termínu extraligy družstev mužů a žen v Panorama Golf Resortu Kácov si týmové vedení udrželi muži z GC Brno a ženy z Beskydského GK. V individuální soutěži hráli nejlépe Filip Jakubčík a Anna Andrýsová.

Extraliga družstev mužů a žen byla v pátek rozehrána kvalifikací na rány v Panorama Golf Resortu Kácov. Třídenní klání od prvního kola jasně ovládají muži z Golf Clubu Brno a obhájkyně titulu z Beskydského Golfového Klubu.

Mužský brněnský tým si podmanil kácovské hřiště a v dnešním větrném počasí si náskok ještě navýšil. Po kolech 359+367+375 (+21) si vytvořil velmi pohodlný polštář 43 ran a do posledního kola na rány, které se bude hrát na konci července, může vstoupit s klidnými hlavami.

Druzí jsou aktuálně lonští šampióni z Beskydskéo Golfového Klubu, kteří jsou po kolech 364+379+401 na skóre +64. Pouhou ránu za nimi jsou ale stále třetí muži z Prague City Golf Clubu, ti zahráli 383+371+391 a patří jim výsledek +65.

Mezi jednotlivci hrál nejlépe díky třem skvělým rundám za 67, 70 a 69 (-10) Filip Jakubčík (GC Brno). Druhý skončil Matěj Bača (BESGK) po výsledcích 63, 71 a 78 (-4) a na třetí místo se probojoval David Benák (GCKUH) po kolech 72, 75 a 73 (+4).

Ženskou soutěž týmů nadále vedou obhájkyně titulu z Beskydského Golfového Klubu s výsledkem +20 (214+225+229) a náskokem pěti ran. Druhé jsou ženy z Golf Clubu Brno po kolech 219+222+232 (+25), třetího místa se drží dnes nejlépe hrající Golf Club Black Bridge se skóre +34 (226+229+227).

Kategorii jednotlivkyň ovládla Anna Andrýsová (GCBBR) po konzistentních kolech za 74, 74 a 73 (+5). Dělené druhé se skóre +6 skončily Barbora Bujáková (GCBRN) s koly za 75, 72 a 75 a Sara Zrníková s výsledky za 69+75+78.

V mužských týmech soutěží v jednom kole maximálně šest mužů, přičemž se počítá pět nejlepších výsledku. U žen startují každé kolo v jednom týmu maximálně čtyři dámy a počítají se tři nejlepší výsledky.

Druhý prodloužený extraligový víkend se uskuteční na Karlštejně v termínu 28.-31. července. První den se odehraje čtvrté a poslední kolo na rány, poté bude následovat Play-Off o titul a Play-Out o sestup do první ligy.

Prvoligová soutěž se rovněž hrála o víkendu a je rozdělena dle regionů na Západ a Východ. Golf Club Mstětice pořádal soutěž v západním regionu a mezi muži je ve vedení o 48 ran Albatross Golf Club Praha a mezi ženami o 37 úderů Prague City Golf Club

Východní region se sešel v Golf Resortu Telč a nejlépe hráli muži z Golf Clubu Lipiny s náskokem šesti ran, v ženské kategorii se dařilo týmu z Park Golf Clubu Ostrava, který vede o čtrnáct ran.

VÝSLEDKY

Extraliga - týmy
Extraliga - jednotlivci

1. liga (Západ) - týmy
1. liga (Západ) - jednotlivci

1. liga (Východ) - týmy
1. liga (Východ) - jednotlivci

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 13. června 2021
Všechny články autora

Související články

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Aktuálně: ligové postupy a sestupy
Aktuálně: ligové postupy a sestupy

15.08.2022 | Přestože ligové soutěže mužů a žen ještě nejsou dohrány – zbývá odložené finále 3. ligy mužů ve skupině C v Liberci-Machníně o posledním srpnovém víkendu, množí se dotazy klubů, zda se v té které soutěži udržely.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde