Česká golfová federace

Aktuality

Po prvním kole extraligy vedou muži z Brna a ženy z Beskyd

Po prvním kole extraligy vedou muži z Brna a ženy z Beskyd

Klára Kuchařová, Pátek 11. června 2021

Panorama Golf Resort Kácov přivítal dvanáct mužských a ženských týmů pro první tři kola extraligy družstev mužů a žen. Ve vedení jsou po prvním dni muži z GC Brno a ženy z Beskydského GK. Rekord hřiště (63) zahrál Matěj Bača a padl i hole-in-one v podání Jana Šustka.

Extraliga družstev mužů a žen dnes odstartovala v Panorama Golf Resortu Kácov a k vidění byly skvělé výsledky.

V týmové soutěži se do vedení dostali muži z Golf Clubu Brno po výsledku 359 (-1), druhý je tým z Beskydského Golfového Klubu s 364 ranami (+4) a třetí místo zatím patří Greensgate Golf Clubu se skóre 375 (+15).

Zlatým hřebem dne však byl nový rekord hřiště v podání Matěje Bači. Na kombinaci devítek Meadows & River zahrál skvělých 63 ran (-9) a pomohl tak svému týmu z Beskydského Golfového Klubu k prozatimnímu druhému místu. Pro nový kácovský rekord si došel s jedním eaglem a sedmi birdie.

V individuálním hodnocení mužů je na druhém místě čerstvý šampión z German Boys Open Filip Jakubčík (GC Brno), který hrál 67 ran (-5). Na třetí pozici je čtveřice hráčů s výsledkem -1: Adam Balatka (GC Kunětická Hora), Adam Volejníček (PGC Ostrava), Dominik Pavouček (GC Hostivař) a profesionál Marek Siakala (Beskydský GK).

Aby skvělých výsledků nebylo málo, Jan Šustek z Golf Clubu Brno se dnes zasloužil o hole-in-one na dvanácté jamce.

V ženské kategorii se brzkého vedení ujaly favoritky a několikanásobné mistryně z Beskydského Golfového Klubu se dvěma ranami pod par (214). O pět ran zpět jsou na druhém místě hráčky z Golf Clubu Brno s výsledkem 219 (+3), třetí je po prvním dni Golf Club Olomouc s 222 údery (+6).

Vedení v ženské individuální kategorii se ujala Sára Zrníková (GC Hodkovičky) po 69 ranách (-3), o ránu zpět je se 70 ranami (-2) dvojice reprezentantek z Beskydského Golfového Klubu Denisa Vodičková Agáta Vahalová.

Týmové výsledky
Výsledky - ženy
Výsledky - muži

Datum: Pátek 11. června 2021
Všechny články autora

Související články

Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...
Postupy a sestupy v ligových soutěžích družstev ...

25.07.2023 | Soutěže družstev mužů a žen mají v roce 2023 dohráno. Známe vítěze nejvyšší soutěže – Extraligy, ale i postupující a sestupující kluby ve všech dalších soutěžích. Přinášíme celkový přehled, kdo se radoval a které týmy budou naopak dobývat své ztracené pozice zpět.

1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out
1. liga mužů a žen vstupuje do play-off & play-out

21.07.2023 | Poslední kvalifikační kolo 1. ligy mužů a žen v regionu Západ na hřišti Greensgate a regionu Východ na hřišti Austerlitz určilo dvojice hrající o postupová, ale i sestupová místa. Napínavý souboj o osmou příčku zažili muži na Dýšině. Mezi sedmou a desátou příčkou dělí týmy odstup pouhých tří ran.

Extraliga jde do finále
Extraliga jde do finále

20.07.2023 | Nejvyšší klubová soutěž družstev ČR vyvrcholí o víkendu v Ostravici. Dvanáct týmů mužů a žen se zde od čtvrtka 20. 7. do neděle popere o titul mistra České republiky, resp. o setrvání v extralize.

Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO
Extraliga družstev ČR v Sokolově nabídla dvě HIO

29.05.2023 | Kvalifikační kola Extraligy ČR nabídla o víkendu v Sokolově skvělý golf a také dvě hole-in-one. Do dalších bojů jdou z prvních míst muži Albatross golf club Praha a ženy Golf Club Brno. V jednotlivcích si nejlépe vedli třinecký Stanislav Matuš a Veronika Kedroňová z GC Olomouc.

Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově
Extraliga se rozehraje o víkendu v Sokolově

24.05.2023 | Nejvyšší klubovou soutěž družstev v ČR rozehrají týmy mužů a žen poslední květnový víkend na hřišti v Sokolově. O „zlatý hattrick“ se pokusí muži z brněnské Kaskády, na čtyři vítězství v řadě navazují ženy z GC Třinec (Beskydský GK). Do Extraligy se letos vrací ženy Hradce Králové a Čechie.

První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu
První a druhé ligy mužů a žen se rozehrají o víkendu

12.05.2023 | Beřovice a Lázně Bohdaneč; Kestřany, Barbora, Čeladná a Poděbrady. To jsou místa, na kterých v sobotu 13. května odstartují úvodní kvalifikační kola v 1. a 2. lize družstev mužů a žen. Celkem mezi sebou poměří síly 125 družstev z celé České republiky.

Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...
Soutěže družstev ČGF: šance pro sportovně laděné ...

17.04.2023 | Uzávěrka přihlášek do soutěží družstev mužů, žen a mládeže ČGF se kvapem blíží. Do 30. dubna může každý klub do těchto soutěží přihlásit libovolný počet svých družstev. Od letošní sezóny mohou do vyšších ligových soutěží družstev začít postupovat i B-týmy nebo C-týmy bez jakéhokoli omezení!...

Aktuálně: ligové postupy a sestupy
Aktuálně: ligové postupy a sestupy

15.08.2022 | Přestože ligové soutěže mužů a žen ještě nejsou dohrány – zbývá odložené finále 3. ligy mužů ve skupině C v Liberci-Machníně o posledním srpnovém víkendu, množí se dotazy klubů, zda se v té které soutěži udržely.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde