Česká golfová federace

Aktuality

Díky rozvolňování se golfová sezóna vrací do normálních kolejí

Díky rozvolňování se golfová sezóna vrací do normálních kolejí

Luboš Klikar, Pondělí 17. května 2021

Podle aktuálního vývoje v ČR a výhledu na nejbližší týdny se zdá, že se golf i další venkovní sporty budou moci brzy vrátit do téměř normálních kolejí. ČGF už obdržela výjimku MZ ČR na uspořádání 5. Amundi Czech Ladies Challenge (3.-5. června) ze série LETAS na Konopišti.

O dalším vývoji sezóny poznamenané koronavirovou epidemií dnes popáté rozhodoval krizový štáb Technického úseku STK. Hlavním výstupem jsou aktuální verze oficiálních kalendářů - Kalendáře turnajů ČGF 2021 Kalendáře akcí mládeže ČGF 2021

Aleš Libecajt, předseda STK ČGF: "Poprvé po dlouhé době jsem optimista. Věřím, že se například všechny ligové soutěže po přesunu z konce května na polovinu června odehrají."

V obou verzích kalendářů ČGF byla provedena jen jedna, ale přesto významná změna - regionální kvalifikace v Poháru klubů do 16 let v Západu A a Západu B byla ze soboty 12. června přesunuta na úterý 6. července, přičemž dějiště zůstalo stejné - hřiště Barbora nedaleko severočeských Teplic. "V obou regionech jsme provedli rychlý průzkum mezi přihlášenými týmy a mohu potvrdit, že tuto změnu jednoznačně přivítaly," potvrdil člen TÚ STK Jan Šonka.

Hlavním impulsem ke změně byla přímá termínová kolize této regionální kvalifikace s konáním jedenácti ligových soutěží družstev mužů a žen. Neméně důležitou okolností byla i snaha uvolnit několik zkušených pořadatelů pro řízení Extraligy, 1., 2. a 3. lig. Kumulace termínů federačních soutěží v polovině června je vskutku extrémní, ale podařilo se sestavit funkční soutěžní výbory pro všech jedenáct hřišť v Čechách a na Moravě.

Pokud jde o regionální mládežnické turnaje ČGF v nejbližších dnech, drtivá většina z nich se uskuteční, což je výtečná zpráva. Je však naprosto nezbytné, aby se všichni hráči, resp. jejich rodiče seznámili s obsahem Prohlášení, na jehož základě se těchto turnajů budou moci účastnit. A pozor - první turnaje se konají už v tomto týdnu!

ČGF získala výjimku MZ ČR pro možnost uspořádat 5. Amundi Czech Ladies Challenge ze série LETAS na Konopišti (3.-5. června).

Doufejme, že v nejbližších dnech získá tutéž výjimku i pro své první mezinárodní mistrovství v této sezóně na konci května - MM ČR ve hře na jamky v západočeské Dýšině, o které je velký zájem mezi našimi i zahraničními hráči.

Foto: Zdeněk Sluka

Autor: Luboš Klikar 
Datum: Pondělí 17. května 2021
Všechny články autora

Související články

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...
V nové sezóně ČGF připravila více než 100 turnajů ...

28.03.2023 | Česká golfová federace cílí na děti prostřednictvím regionálních turnajů. V šesti kategoriích je myšleno i na úplné benjamínky. Ti mají možnost vyzkoušet si své první sportovní krůčky ze zkrácených odpališť. Celkem 105 turnajů na 73 hřištích odstartuje turnaj 14. 4. v Hluboké nad Vltavou.

STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...
STK hodnotila letošní sezónu a připravila návrh ...

29.10.2021 | Technický úsek STK ČGF rozšířený o regionální zástupce hodnotil sezónu 2021 a navrhl možnou podobu sezóny 2022 pro podzimní regionální schůze STK klubů a následně pro Celorepublikovou schůzi regionálních delegátů STK.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...
Mládežnické kvalifikace uzavřeny, známe všechny ...

27.07.2021 | Závěrečná kvalifikace dnes definitivně určila složení mistrovství ČR družstev v mládežnických kategoriích. Poslední postupující určil dnešní turnaj smíšených družstev do 16 let regionu Východ B, který se uskutečnil v Ropici. Známe tak 40 týmů, které čekají závěrečné šampionáty.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...
Čtrnáct hráčů a hráček v zahraničí, doma se hrají ...

14.07.2021 | Čtrnáct českých golfistů a golfistek se v následujících dnech představí na turnajích profesionálních sérií. Vrcholem domácí scény ve stejném termínu budou dva mezinárodní šampionáty v kategoriích dorostenců a juniorů (Kaskáda) a mid-amatérů (Černý Most).

Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií
Nabitý kalendář mládežnických regionálních sérií

13.07.2021 | Pořádně napilno mají od začátku prázdnin účastníci mládežnických regionálních sérií po celé republice. Není příliš volných dnů, v kterých by nebylo kde startovat. V regionech se letos uskuteční jen během prázdnin 48 turnajů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde